

سموم قارچي مواد مضري هستند كه از قارچ ها و عمدتاً كپك ها به وجود مي آيند و مسموميت ناشي از خوردن اين سموم با مسموميت ناشي از قارچ هاي سمي متفاوت است. مسموميت ناشي از سموم قارچي،از جمله مواردي است كه در سال هاي گذشته نظر محققين را به خود جلب كرده است. طولاني بودن بروز علائم مسموميت در بعضي موارد و شباهت علائم بعضي ديگر به ساير بيماري ها و همچنين شيوع قابل توجه اين مسموميت ها، ضرورت ادامه تحقيق و شناساندن اين بيماري را به جامعه علمي نشان مي دهد.
خطرهاي ناشي از عفونت و انگل به خوبي شناخته شده است، اما خطرهاي ناشي از سموم و متابوليت هاي آنها در غذاي دام و انسان چندان شناخته شده نيست. اغلب مردم فكر مي كنند محصولات طبيعي ايمن هستند، اما آلودگي غذاي انسان و دام با سموم طبيعي ممكن است باعث مشكلات و حتي بيماري شود.
كپك ها بر روي گياهان در مزرعه يا در زمان نگهداري شرد مي كنند. اين قارچ ها مي توانند سمومي ايجاد كنند كه براي سلامت انسان يا دامي كه از آن تغذيه مي كند خطر آفرين است و گاهي باعث مرگ دام ها مي شود. سابقه خطر سموم قارچي خيلي طولاني است. بعضي منابع نشان مي دهد كه ارگوتيسم، سموم فوزاريومي، مانند سمT-2 و زيرالنون در تمدن يوناني و پنج قرن قبل از ميلاد مسيح شناخته شده بودند.
مصري هم مي دانستند كه اكراتوكسينA ، علت مرگ چندين باستان شناس است.
در سال 1960 در بريتانياي كبير 100000 بوقلمون در اثر نكروز شديد كبد و تزايد بافت مجازي ادراري ناشي از موادي كه به آفلاتوكسين مشهور شد،تلف شدند. تعداد زيادي از سموم قارچي كشف شده اند و آخرين گروه بزرگ آنها به نام فومونيسين ها، در سال 1988 ميلادي كشف شد (123). قبل از سال 1960 ميلادي در روسيه، ژاپن و ايالات متحده،تحقيقاتي بر روي سموم قارچي آغاز شده بود، اما در دهه 60 اطلاعات در مورد اين سموم به صورت غير قابل باوري پيشرفت كرد. سال هاست كه قاچ ها به عنوان عوامل ايجاد كننده مسموميت شناخته شده اند،ولي در سال هاي اخير محققان به گستردگي خسارت هاي ناشي از آن پي برده اند. علت اين موضوع تا اندازه اي مربوط به دقت بيشتر در تشخيص ساير بيماري هاست كه با مسموميت ناشي از سموم قارچي شباهت دارند. همچنين پيشرفت زيادي در بررسي و تشخيص قارچ ها بوجود آمده و ايجاد تجربي اين مسمويت ها در حال حاضر امكان پذير ات (37و106).