موتور جستجوی پیشرفته مقالات و تحقیقات و ...

موضوع : برون سپاری
تحویل در محیط : word

عنوان سفارش :
??????? ?????????R
تعداد صفحه :
73
قیمت :
18000 تومان

تعریف برون سپاری
واژه برون سپاری معمولا هنگامی به کار برده میشود که شرکتها اقدام به تجزیه فعالیتها یا تجزیه عمودی میکنند.این واژه در پایان دهه1980 درباره مقاطعه کاری(پیمانکاری) فرعی و سیستم اطلاعات مدیریت،ابداع و به کار گرفته شده.
اگرچه در گذشته بسیاری از خدمات پیمانکاری مربوط به تولید قطعات یا سیستم اطلاعات میشد،اما در سالهای اخیر بسیاری از وظایف دیگر در بخشهای مختلف از قبیل خدمات اداری،فعالیتهای نیروی انسانی،ارتباط از راه دور،خدمات مشتری،لجستیک و حتی امنیت،برون سپاری شده است.(1999,Griver) واژه برون سپاری در بسیاری از موارد مترادف با تصمیم گیری درباره خارجی کردن امور به کار رفته است.اصطلاحاتی چون "ساخت یا خرید" ، "ادغام یاتجزیه فعالیتها" اشاره به برون سپاری دارند و برخی از نویسندگان نیز از برون سپاری در اشاره به تصمیمات مربوط به یکپارچه سازی عمودی استفاده نموده اند.
امروزه واژه برون سپاری جایگزین مفهوم سنتی مقلطعه کاری فرعی شده است؛ با این وجود برخی از نویسندگان بین این دو اصطلاح تفاوت قایلند. ون میگم (1999) مقاطعه کاری را به دست آوردن اقلامی (اعم از محصول،قطعه یا خدمت) میداند که خود شرکت نیز میتواند آن را تولید کند و برون سپاری را به دست آوردن اقلامی میداند که شرکت نمیتواند نسبت به تولید آن اقدام کند.
اما افرادی مثل شاووفیر (1997) ،لاسیتس و هیرشیم (1993) و روتری و رابرتسون (1995) برون سپاری را شکلی از فعالیت پیمانکاری میدانند که قبلا در شرکت انجام شده است و اکنون انجام آن امور به دیگران واگذار شده است.
به عبارت دیگر، برون سپاری جایگزین خدماتی شده است که قبلاتوسط شرکت انجام میشد. از نظر گیلی و رشید (2000) برون سپاری عبارت است از عقد قرارداد با عرضه کننده بیرونی برای انجام فعالیتهایی که قبلا در شرکت انجام میشد؛ یا انجام فعالیتهایی که کاملا جدید هستند (Giley,Greer,Rasheed ,2004)
برون سپاری به عنوان یکی از ابزار های توسعه سازمانها و ارتقای بهره وری در قالب کوچک سازی در سالهای اخیرمورد توجه مدیران و مسئولان سازمانها قرار گرفته و به صورتهای مختلف به اجرا درآمده است.اما تا کنون موضوع برون سپاری غالبا به صورت کلی ارائه شده و مورد ارزیابی قرار گرفته و الگوی مشخصی جهت برون سپاری ارائه نگردیده است.
برون سپاری به عنوان یک ابزار اجرایی ساده و اقتصادی روز به روز کاربرد های بیشتری پیدا میکند. مدیران تجاری و صنعتی در حالی که میکوشند از استراتژی برون سپاری استفاده کنند ، در حای که تحقیقات آکادمیک قابل ملاحظه ای در زمینه استفاده از برون سپاری در فعالیتهای ساخت محصول موجود است ولی متاسفانه مطالعات علمی محدودی در زمینه برون سپاری خدمات و فعالیتهای خدماتی انجام گرفته است.
موضوع مهمی که برای دست اندرکاران کسب و کار در استفاده از برون سپاری مطرح است، آن است که یک شرکت تصمیم بگیرد چه فعالیتی را برون سپاری کند و چه فعالیتی را خود انجام دهد؟ مسئله ای که مدیران ارشد با آن مواجه هستند استفاده از برون سپاری نیست ،بلکه تعیین فعالیتی است که باید برون سپاری شود و این موضوع نیازمند آن است که استراتژی های برون سپاری با روشنی معین شوند.
اینجا سعی شده تا یک دانش کاربردی ارائه شود ، به طوری که مدیریت از طریق آن بتواند به راحتی در رابطه با نوع،میزان و نحوه واگذاری فعالیتها به پیمانکاران تصمیم بگیرد و همچنین تعیین کند چه فعالیتهایی باید برون سپاری شده و چه فعالیتهایی باید در خود سازمان انجام شود.(1997,Jennings)
یکی از استراتژی هایی که شرکتها و سازمانها برای توسعه فعالیتهای خود به کار می برند عبارت است از: استراتژی رشد عمودی که به موجب آن شرکتها فعالیتهای بعد و یا قبل از فعالیتهای خود در زنجیره عرضه را انجام میدهند. نتیجه رشد عمودی ،ادغام عمودی است.ادغام عمودی نشان میدهد که یک مؤسسه تا چه حد از مراحل مختلف زنجیره ارزش صنعت خود ،اعم از کسب مواد اولیه ، تأمین اجزاء و قطعات، تولید محصول نهایی و حتی فروش کالایش را خود انجام میدهد.(p.74 و porter ،2001)
ولی تغییرات در محیط رقابتی باعث تغییر دیدگاه شرکتها نسبت به ادغام عمودی شده است .دلیل اولیه برای این تغییر جهت عبارت است از :
نیاز به انعطاف پذیری توانایی برای مواجهه با رقبای بیشتر در عرصه جهان و عقب نماندن از تغییرات در فناوری.بدین منظور برای برآورده شدن چنین نیازهایی استراتژی هایی مطرح شده اند،نمونه آن استراتژی تأمین منابع از خارج از سازمان است.(fatehi ،1996)
تأمین منابع از خارج سازمان (outsourcing) یعنی اینکه کالاها و خدماتی که قبلا در داخل سازمان تهیه می شد ، از دیگران خریداری شود و از خدمات آنان استفاده گردد.سازمانها برای انجام فعالیتهای سازمانی خود، یک یا ترکیبی از استراتژی های سه گانه زیر را میتوانند به کار بگیرند: - انجام فعالیتها در درون سازمان
- انجام فعالیتهای سازمان با مشارکت سایر سازمانها
- واگذاری بعضی از فعالیتها به بیرون سازمان
تأمین منابع از خارج از سازمان،برون ریزی فعالیتها، درون ریزی فعالیتها، استفاده از خدمات دیگران و منبع یابی خارجی همه یک مفهوم را بیان میکنند،یعنی واگذاری برخی از فعالیتهای سازمان به بیرون از آن.در سازمانهای امروزی سودآوری ،کاهش هزینه ها، رقابت،کیفیت، تخصص،سرعت و ... از مسائل حیاتی جهت بقاء شرکتها و سازمانها به منظور رسیدن به اهداف میباشند.
..................

تحقیقهای مشابه
  • مجری کارهای پژوهشی عمومی، علمی پژوهشی و مروری
  • کارهای آماری و تجزیه و تحلیل داده
  • تحلیل کمی و کیفی
  • انجام کلیه خدمات نگارش، ترجمه تخصصی ، ویرایش مقاله ها و پایان نامه ها
  • انجام رفرنس نویسی استاندارد با نرم افزار EndNote
  • آماده سازی پاورپوینت مربوط به ارائه در جلسات و همایشها
  • Tel : 09385735506 - 09118370377
    Email : tahghighnet@yahoo.com
    Telegram : @tahghighnet
    Instagram : tahghighnetinsta
    www.tahghigh.net
    2024 - 2007