موتور جستجوی پیشرفته مقالات و تحقیقات و ...

موضوع : پروژه رشته مدیریت
تحویل در محیط : word

عنوان سفارش :
????????? ! ??????? ! ? &???R???R??
تعداد صفحه :
101
قیمت :
30000 تومان

فصل اول
«تشخیص مفهوم مدیریت و اصول آن»
- آشنایی با مفهوم سیستم و انواع آن ( سیستم های باز و بسته و کارکردهای آنها)
- آشنایی با مفهوم سازمان و انواع آن و کارکردهای سازمانهای رسمی و غیر رسمی
- شناسایی سبک های مدیریتی ، آشنایی با اصول مدیریت و کاربرد آنها
مفهوم سیستم و انواع آن
تعریف سیستم: سیستم در تعریف یعنی مجموعه کلی از عناصر و اجزاء وظیفه مند به هم مربوط که با تعامل و هماهنگی برای رسیدن به یک هدف معین با هم همکاری می کنند.
- یا به عبارت دیگر می توان گفت سیستم عبارتست از مجموعه ای متشکل از اجزاء و عوامل وابسته که تماماً در راستای اهداف کل می باشد.
-کلیتی متشکل از اجزای مرتبط و پیکره ای سازمان یافته از اشیاء مادی و غیر مادی
- گروهی از پیکره ها در محیط که تحت تاثیر یک قانون پویا د حرکت پیرامونی یکدیگر هستند
- مجموعه ای از دانش ها یا باورها ی سازمان یافته در کل و منطبق با مکاتب فلسفی، عقاید و نظریه ها
- سیستم های فرعی موثر بر کل مجموعه می باشند و تاثیرات مجزا و مستقل مورد بررسی نمی باشد.
در ارتباط با پدیده ها دو نوع نگرش وجود دارد
1- نگرش تجزیه گرایا مکانیسمی
2- نگرش کل گرایا سیستمی
نگرش کل گرایا سیستمی
نگرش سیستمی ، سازمان را یک کل یا مجموعه به حساب می آورد که برای شناخت آن باید اجزاء یا عناصر تشکیل دهنده و موثر بر آن و روابط و کنشهای متقابل بین اجزاء و کل اجزاء با اجزاء را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد. در این نگرش اعتقاد بر این است که هر تغییری بر هر یک از اجزاء یا هر کل سیستم به کل سیستم و سایر اجزا منتقل می شود. از طرف دیگر نظریه سیستمی مبتنی بر اصول و قواعد فراوانی است که به هنگام مطالعه سیستم مورد استفاده قرار میگیرد. ویژگی های عمومی سیستمها به ویژگیهایی مانند تقسیم وظیفه، تناسب اجزاء ، ارتباط اجزاء تاثیر متقابل سیستم و محیط ، تعادل در سیستم ، همپایانی و غیره تقسیم می شود. همچنین این نوع نگرش واجد ریشه باستانی می باشد و غالباً در ممالک چین ، یونان و ایران باستان مطرح بوده است به طور کلی ویژگی این نوع نگرش بر عکس نگرش مکانیسمی است به طوریکه نخست رفتار کلی مجموعه مورد بررسی و ارزیابی قرار می گیرد و سپس با توجه به اینکه هر جزء آن دارای ماهیت و وظیفه ای مشخص در مجموعه می باشد. اثر پذیری هر یک بررسی می شود. در واقع رفتار کلی پدیده مورد نظر، حاصل جمع رفتار اجزاء نیست بلکه برآیند تاثیر تمامی نیروهای درون سیستم است . ضمن اینکه به جز عوامل درونی و تجزاء موجود واجد اثرگذاری می باشند. از خارج سیستم نیز می توان نیروهای موثر را پیش بینی نمود. آمادگی ذهنی و انعطلف پذیری فکری از جمله پارامترهای اصلی نگرش سیستمی است به این صورت که در چارچوب تفکر سیستمی، عدم محوریت عادات و اندیشه های آشنا و انعطاف پذیری در برابر اندیشه های جدید و توجه روابط متقابل اجزاء سیستم دارای اهمیت زیادی می باشند.
انواع سیستم ها و کارکرد آنها
بر اساس اینکه یک سیستم با محیط اطراف خود چه نوع مبادلاتی از نظر انرژی ، ماده و اطلاعات داشته باشد به دو نوع سیستم باز و بسته تقسیم می شود.
1- سیستم باز
2- سیستم بسته
سیستم باز و کارکرد آن
سیستم های باز دارای ویژگیهای بر عکس سیستم بسته می باشند و شرایط رشد ، تبادلات مستمر بین اجزاء درونی و محیط بیرونی ، میل به وقوع نظم و هماهنگی و پیچیدگی روابط از مشخصه های مهم این سیستم است. معمولاً در سیستم های باز ، داده های ورودی تغییر شکل می یابند و به خارج سیستم جریان می یابد.
سیستم های بسته و کارکرد آنها
ویژگی اصلی این سیستم ، عدم وجود ارتباط پیوند با محیط پیرامونش است. در این سیستم ، کلیه فعالیت ها به روابط متقابل اجزاء آن مربوط می شود و در واقع مشخصه سیستم بسته ، گرایش به تعادل ایستا و رکود نسبت به محیط بیرون است. البته این پارامترها از لحاظ نظری واجد توجیه است. زیرا نمی توان نبود هیچگونه تاثیر و نفوذ عوامل خارجی و تبادلات متقابل با آنرا در محیط های واقعی مقصور بود ولی به دلیل میزان ناچیز و موردی آن منظور نمی شود. سیستم بسته فاقد قابلیت رشد است و در طول فعالیت درونی بین اعضاء و اجزاء خود به مرور به سمت کاستی و نهایتاً رکود و تعادل ایستا می رود.
مفهوم سازمان ، انواع و کارکردهای سازمانهای رسمی و غیر رسمی
سازماندهی: انسان ذاتاً کنجکاو است با حواس پنجگانه خود به جستجو در دنیای اطرافش پرداخته تلاش می کند تا مشاهداتش را در قالب های منسجم نظم بخشد. انسان امروزی نه تنها نیمی از روزش را به همکاری در تلاش های گروهی می گذراند بلکه نیم دیگر را به تماشای تلویزیون ، خواندن روزنامه و کتاب یا به مجامع عمومی برای سرگرمی سپری می کنند که همگی حاصل تلاش گروهی انسانها در واحدهای سازمانی است. نظریه پردازان سازمان از حوزه های گوناگون نظیر ، مدیریت و . . . پدید آمده اند هر یک چیزی بر این موضوع افزوده اند.
تعریف سازماندهی:
سازماندهی فرآیندی است که طی تقسیم افراد و گروه های کاری و هماهنگی میان آنها به منظور کسب اهداف صورت می گیرد .
تعریف سازمان:
توسعه و تکامل اشکال مختلف زندگی در جوامع انسانی ، سازمانهای متنوع و متعددی را به وجود آورده است توسعه نیازمندیهای متعددی که منشاء آن تکامل و تغییر شکل زندگی انسان در جوامع مختلف می باشد. بر اهمیت سازمان افزوده است ، تنوع و تعدد وظایف سازمان ایجاب می کند که طبق اصول و موازینی تشکیل گردد. سازمانهای موجود در هر کشور هدف های مختلف دارند، چنانکه هدف موسسات نظامی با مقاصد دانشگاه و یا فروشگاه موسسات تولیدی تفاوت محسوس دارد.
لیکن آنچه در کلیه سازمانهای انسانی مشاهده می شود، و با اصطلاح وجه مشترک جمیع آنها محسوب می گردد، اجتماع یکدسته از افراد است که به طور دسته جمعی تحت رهبری با یک سلسله مراتب سازمانی با امکانات محدود ، به منظور تحقق مقاصد خاصی همکاری می کنند. - بدین ترتیب « سازمان» عبارت از یک دسته روابط منظم و عقلانی است که بین افرادیکه وظایف پیچیده و متعددی را انجام می دهند و کثرت تعداد انان به قدری است که نمی توانند با هم در تماس نزدیک باشند به منظور تامین هدف های مشترک خاصی برقرار میگردد. تعریف فوق اگرچه جامع و معرف همکاری هوشیارانه از دسته جمعی به منظور تحقق هدف های مشترک است، ولی عناصر ضروری تشکیل سازمان را به خوبی نشان نمی دهند.
- سازمان عبارت است از اجتماع انسانهایی با عقاید و ایدئولوژیهای مختلف که همگی متفق القول برای به ثمر رسانیدن یک یا چند هدف مشخص و معین با یکدیگر همگامی و هماهنگی نموده و از کلیه امکانات تکنولوژی ، منابع مادی و غیر نیروی انسانی تواماً استفاده می نمایند. هر یک از اعضا یا گروههای شرکت کننده در قبال آنها از خود فعالیتی را بروز می دهند و منفعتی را دریافت می دارند. - سازمان را به مفهوم کلی می توان روابط منظم افرادی که دارای وظایف مختلف ولی هدف مشترک می باشند دانست.
- سازمان عبارت است از همکاری مشترک افراد برای انجام مقاصد مشترکی که در بین دارند. از مجموع تعاریف فوق می توان سازمان را از واحد اجتماعی خاص دانست که ترکیب و استخوان بندی آن اندیشمندانه و بر اساس طرح و برنامه خاص و از پیش تعیین شده ای به منظور حصول هدف یا هدف های معین ساخته شده و ساخت آن به اقتضای هدف ها و نیازهای خاص در هر زمان قابل تغییر و تبدیل می باشد ، که اگر ارزشهای مختلف مکتب انسان ساز اسلام ناظر بر تعاریف باشد می توان گفت :
- سازمان عبارت از وحدت تناسب یافته ای از افراد انسانی است که برای تحقق اهداف خاص و از پیش تعیین شده ای متشکل گردیده اند و ضمن کوشش در جهت تحقق هدف های تعیین شده برای نیل به فضایل و اهداف عالی انسانی نیز برابر با معیارهای مکتب انسان ساز اسلام تلاش همسو و هماهنگی دارند.
انواع سازمان : 1- سازمان رسمی 2- غیر رسمی
1- سازمان رسمی: در سازمان های رسمی ، مدیر روابط سازمانی را به طور مکتوب و به کمک نمودار با دقت هر چه بیشتر برای کارکنان تشریح می کند، تغییرات بعدی در صورت لزوم می تواند به طور رسمی یا غیر رسمی انجام شود. سازمانی است که از یک سلسله همبستگی ها و روابط بین مقامات و مشاغل بر حسب سلسله مراتب سازمانی به وجود آمده است و یا به عبارت دیگر ، سازمان رسمی عبارت است از اتحاد و اتفاق افراد انسانی که هر کدام دارای نقش و وظیفه ای در خور استعداد و گنجایش فردی خود می باشند. در نتیجه از بازده فعالیت ها همگی آنها هدف های سازمانی و احتیاجات فردی تامین می گردد. سازمان رسمی در واقع الگوی روابط رسمی بین افراد می باشد.
وجوه مشترک سازمانهای رسمی:
سازمانهای رسمی معمولاً دارای چهار وجه مشترک می باشند. الف- تقسیم کار ب- وجود یک یا چند مرکز تصمیم گیری ج- وجود سلسله مراتب در سازمان د- تغییر و تبدیل افراد سازمان
اصول تقسیم کار: در تقسیم کار به دو اصل مهم باید توجه کرد که عبارتند از:
1- اصل تشابه: به موجب این اصل تمام فعالیت های متشابه در یک واحد متمرکز می شود
2- اصل جدایی: در صورتیکه حجم کار در یک واحد زیاد باشد که انجام آن امکانپذیر نگردد امور مشترک دسته بندی شده و در واحدهای جداگانه متمرکز می شوند.
چگونگی ارتباط در سازمان رسمی
1- ارتباط از بالا به پایین به صورت دستور ابلاغ می شود
2- ارتباط از پایین به بالا به صورت گزارش می باشد
3- ارتباط افقی که بین واحدهای هم سطح برقرار می گردد
2- سازمان غیر رسمی: در این سازمان ، مدیر روابط سازمانی را به طور شفاهی برای کارکنان توضیح می دهد و این روابط را بر حسب نیاز نغییر می دهد.
- سازمان غیر رسمی عبارت است از یک سلسله ارتباطات عاطفی و با داشتن منافع مشترک بین افراد همکار در یک سازمان رسمی که از نظر اعمال مدیریت دارای اهمیت فراوانی است. در صورتیکه اهداف سازمانهای تسهیلات موثری را در جهت تحقق هدف های آن فراهم خواهد کرد در غیر این صورت رکود تلاش ر محیط سازمانی را موجب خواهد شد.
تفاوت سازمان رسمی و غیر رسمی:
سازمان رسمی را مسئولین به طور قانونی قانونی بنیانگذاری و تصویب می کنند و در آن تعداد مشاغل ، حدود وظایف و اختیارات و چگونگی انجام آن مشخص می شود ساختارهای رسمی در واقع تخیلی هستند زیرا سازمان آن گونه که پیش بینی عمل نمی کند اما سازمان های غیر رسمی بیانگر حالت واقعی است یعنی چگونگی عمل سازمان را به طور واقعی نشان می دهد، بعد از آنکه ساختار رسمی ایجاد می شود ، سازمان غیر رسمی به طور طبیعی در چارچوب آن پدیدار می گردد ؛ سازمان غیر رسمی حاصل تعامل اجتماعی مداوم است و ساختار رسمی تعدیل ، تحکیم یا گسترش می دهد.
سازمانهای متمرکز و غیر متمرکز:
سازمانهای متمرکز: در این گونه سازمانها جایگاه و اعمال تصمیم مدیریت به صورت هسته مرکزی بوده و کلیه تصمیم گیریها و برنامه ریزی ها از آن طریق به واحدها ارائه و مورد اجرا قرار میگیرد و عدم بروز نوآوری و نبودن زمینه نامناسب برای مشارکت سایر ارکان سازمان از جمله معایب این نوع سازمان محسوب می شود. سازمانهای غیر متمرکز : در این نوع سازمان، فرآیند تصمیم گیری و تصمیم سازی در ارکان مختلف و عمده سطوح آن جاری می باشد عدم وجود تساوی کیفی در برنامه های موجود سیستم و محدودیت امکانات و احتمال بیشتر بروز بحران از معایب این نوع سازمان محسوب می شود.
شناسایی سبک های مدیریتی، آشنایی با اصول مدیریت و کاربرد آنه
ا مقدمه:
ظهور سازمانهای اجتماعی و گسترش روز افزون آنها یکی از خصیصه های بارز تمدن بشری است و به این ترتیب و با توجه به عوامل گوناگون مکانی و زمانی ویژگی ها و نیازهای خاص هر جامعه هر روز بر تکامل و توسعه این سازمانها افزوده می شود. بدیهی است هر سازمان اجتماعی برای نیل به اهدافی طراحی شده و با توجه به ساختارش نیازمند نوعی مدیریت است. یکی از پیامدهای مهم در هم ریخته شدن نظام ارزشی غرب حاکم شدن مکتب اصالت نفع بر روند فعالیتهای اقتصادی و تولید است. معتقدین به این مکتب یک عمل را تا آنجا درست قلمداد می کند که برای فرد یا افرادی بیشترین خوشی و آسایش را به وجود آورد به بیان دیگر ملاک درستی یک عمل نتایج آن نه شیوه انجام آن عمل است. اصولاً در هر مجموعه سازمانی، ایجاد ارتباطات اصولی شغلی و انسانی افراد و نیز اداره نمودن و هماهنگ سازی منابع انسانی ، مادی و امکاناتی موجود آن در جهت اهداف سازمانی و فردی ، نیازمند به اهرمی موثر می باشد که به عنوان مدیریت شناخته می شود. نظام ارزشی مورد قبول صورت میگیرد. واقعاً باید گفت که در ابتدا انسانها درباره مدیریت چقدر می دانند؟ دانش مدیریت تا چه حد علمی است و آیا مدیریت علم است یا هنر؟ بخشی از مدیریت را می توان از طریق مدیریت آموزشی فرا گرفت و بخشی دیگر را ضمن کار باید آموخت در واقع بخشی را که با آموزش فرا گرفته می شود علم مدیریت است و بخشی را که موجب به کار بستن اندوختها در شرایط گوناگون می شود هنر مدیریت می نامند.« به عبارت دیگر سخن علم دانستن است و هنر توانستن»
- ایجاد توازن بین منابع و فعالیت های کاری مختلف در یک موسسه
- فرآیندی نظامند که با استفاده از آن بتوان کوشش های فردی و گروهی رزا به منظور دستیابی به اهداف مشترک، هماهنگ نمود. ..................

تحقیقهای مشابه
  • مجری کارهای پژوهشی عمومی، علمی پژوهشی و مروری
  • کارهای آماری و تجزیه و تحلیل داده
  • تحلیل کمی و کیفی
  • انجام کلیه خدمات نگارش، ترجمه تخصصی ، ویرایش مقاله ها و پایان نامه ها
  • انجام رفرنس نویسی استاندارد با نرم افزار EndNote
  • آماده سازی پاورپوینت مربوط به ارائه در جلسات و همایشها
  • Tel : 09385735506 - 09118370377
    Email : tahghighnet@yahoo.com
    Telegram : @tahghighnet
    Instagram : tahghighnetinsta
    www.tahghigh.net
    2024 - 2007