

لشت نشاء از نظر بافت شهری بیشتر به یک روستا شباهت دارد تا به یک شهر ، در یک قرن اخیر تحول ویژه ای در آن صورت نگرفته است ، لشت نشاء طبق اولین قانون مدون تقسیمات کشوری درسال 1816 به صورت دهداری درآمد . و اولین شهرداری به سال 1329 خورشیدی افتتاح گردید که وظیفه آن پاکیزه نمودن شهر از زباله ، دادن امتیاز جواز کسب و نظارت به کسب و کار بازار بود .
لشت نشاء از مناطق قدیمی گیلان است ، که سابقه تاریخی آن را بنا به آثار باستانی و خرابه های موجود در آن به قبل از اسلام می رسانند . دانشمند فرهیخته دکتر منوچهر ستوده نویسنده کتاب « از آستارا تا آستار آباد» که در مورد مناطق قدیمی و آثار باستانی شمال ایران بررسی جامعی صورت داده ار تعدادی بقاع و زیارتگاه در مناطق مختلف گیلان از جمله لشت نشاء نام می برد . که بقیای زمانی است که هنوز دین مبین اسلام در کوه و دشت گیلان رواجی نداشته است .1 لشت نشاء با داشتن راههای ارتباطی مناسب با شهرهای اطراف و موقعیت سوق الجیشی مناسب و همچنین یکی از پر رفت و آمدترین مسیرهایی می باشد که مسافران از طریق آن به طرف دریای زیباکنار می روند و با داشتن چنین امتیازی همچنان در آرزوی داشتن هتلی ساده می سوزد . لشت نشاء با قدمتی مثال زدنی در گیلان هنوز یکی از بخش های رشت محسوب شده و هنوز به شهرستان تبدیل نشده و با حست بسیار به شهرستانهایی که قدمتی ندارند و در حال توسعه چشمگیری می باشند ، می- نگرد .
طبق تعریف دانشنامهای به نگهبان یا گرداننده شهر، شهردار گویند.اما بر اساس معانی رایج در ایران، شهرداری نهادی است عمومی، غیر دولتی، محلی و خودکفا. یعنی مثل دیگر نهادهای دولتی از بودجه دولتی استفاده نمیکند و باید دارای درآمد محلی برای اداره خود باشد که این درآمد توسط شورای اسلامی شهر به تصویب رسیده و در قالب عوارضات متعلقه از مردم اخذ میگردد
افزايش برنامههاي آموزشي، فرهنگي و اجتماعي حقوق زندگي شهري به شهروندان شناسانده و زمينه مشاركت اجتماعي آنان در مديريت شهري فراهم ميشود. نزديكترين مفهومي كه از مشاركت اجتماعي در ذهن مردم ايجاد ميشود مشاركت در رعايت قوانين و مقررات شهري و مشاركت در ارائه كمك فكري است و دورترين مفهومي كه از مشاركت در ذهن افراد ايجاد ميشود، مشاركت عملي واجرائي است. فردي كه از روستا به شهر مهاجرت ميكند، بعد از اقامت شهر نشين محسوب ميگردد اما هنگامي كه با قوانين و مقررات و مناسبات محيط جديد آشنا شده و آن را قبول كرده است و قواعد آنرا رعايت ميكند شهروند محسوب خواهد شد و چنانچه نسبت به آن احساس تعلق نمايد منافع عمومي براي او به اندازه منافع فردي اهميت مييابد و در اين شرايط مشاركت اجتماعي در امور شهري خواهد داشت.مردم شهرهاي علاوه بر مشكلاتي كه رفع آن جزء وظايف و اختيارات شوراهاست رفع بسياري از معضلات شهري را كه وظيفة ساير ارگانها و سازمانهاست، از شوراها انتظار دارند و اين به معناي قبول اين واقعيت از سوي مردم است كه شورا توانسته از آزمونهاي خود سر بلند بيرون آمده و امروز مردم انتظار گسترده شدن محدوده اختيارات آنها را دارند و خواستار مديريت واداره شهري هستند. و اين در حالي است كه اين خواسته در بين مديران دولتي بسيار كم است.
1. اجراي طرح هاي مربوط به خانه هاي سازماني به صورت مستقل
2. توسه شهري و توليد مسكن استيجاري ، مشاركتي ، اجاره به شرط تمليك و ...
3. انجام پروژه هاي دولتي و عمومي
4. آماده سازي اراضي
1. نظارت بر اجراي ضوابط و مقررات ملي ساختمان در طراحي و اجراي تمامي ساختمانها و طرح هاي شهر سازي و عمراني شهري كه اجراي ضوابط و مقررات مزبور در مورد آنها الزامي است
2. تهيه طرح هاي جامع و تفضيلي و جلب نظر شوراي شهر و شهرداري مربوط به حين تهيه طرح هاي تفضيلي
3. نظارت بر اجراي مراحل مختلف طرح هاي تفضيلي شهري