موتور جستجوی پیشرفته مقالات و تحقیقات و ...

موضوع : بیزانس
تحویل در محیط : word

عنوان سفارش :
???R????? ??
تعداد صفحه :
27
قیمت :
7500 تومان

درحالی که شرایط جدید اجتماعی ،اقتصادی و مذهبی در رم در حال نابودکردن امپراتوری روم بود، در کنستانتینوپل (Constantinople) یا بیزانتیوم(Byzantium) یا بیزانس ، داستان دیگری به وجود آمد.
اگر خود رم رفته رفته کوچک می شد و از صورت شهری چند میلیونی خارج می گردید و به صورت شهری کم جمعیت و کوچک به شکل سابق خود در می آمد. شهر بیزانتیوم یا قسطنطنیه (استانبول کنونی) نه تنها به جای ماند بلکه قدرتش رو به فزونی نهاد. امپراتوری روم شرقی هزار سال دوام یافت.
تا اینکه بالخره براثر حمله ی ترکان عثمانی در سال 1453 میلادی سقوط کرد.
پی آیند منطقی معماری روم به اوایل مسیحیت برمی گردد. اما تاریخ معماری درغرب به صورت کل متوالی وپیوسته ای فرم گرفته است واین گونه تصور می شود که تغییرناپذیر است .
این معماری قبل از اینکه درغرب گسترش یابد، از طریق کارولین ها و رومی ها به سمت سبک گوتیک هدایت می شد. کنستانتین ر بیست و پنجم ژوئیه ی سال306میلادی در پشت دیوارهای شهر یورک، ادعای امپراتوری دنیا را کرد. هفت سال بعد کنستانتین درفرمان میلان ، به کلیسای مسیحیت ، آزادی و جنبه ی رسمی داد.
اگر چه کنستانتین در بستر مرگ تعمید داده شد ، لیکن خودش را حواری سیزدهم معرفی کرد و براین باور بود که بعد از مرگش به اقنام ثلاثه خواهد پیوست.
انتخاب او به عنوان ناجی مسیحیت دربین خدایان متعدد موجود درآن زمان ،انتخابی سیاسی و کاملا مناسب بود و این کار باعث وفادار ماندن ارتش و مردم به او شد. درحالی که فشارهای سختی به مرزهای کشور این امپراتور درحال مرگ وارد می شد و شهررم نیز در معرض خطر بود. درسال344بعداز میلاد، کنستانتین تصمیم گرفت پایتختش را از رم به شهر قدیمی یونان – یعنی بیزانس – تغییر دهد و این تصمیمی بسیار مهم بود.
شهرجدید کنستانتینپول نام گرفت. اما به خاطر فرهنگ موجود در آن کشور این شهر با نام بیزانس شناخته شد. این شهر محلی استراتژیکی بود که محل اتصال مسیرهای بازرگانی دریایی و راهی برای عبور کاروان های قدیمی دنیا بود. شهرهایی چون ونیز و... در مسیری قرار داشتند که زیاد مهم نبودند ولی پکن از لحاظ علمی مورد توجه بود و تصمیم برآن بود که پایتخت بزرگ لاتین و مسیحیت باشد،در حالی که این شهر به وسیله ی امپراتوری طایفه های مختلف که خودشان را رومن نامیده بودند اداره می شد. در واقع با وجود فرهنگ یونانی ، عناصر لاتین از نظرها مخفی شد . مسیحیت از قرن چهارم تا قرن پانزدهم پابرجابود. یعنی از زمان ورود کنستانتین تاسال1453میلادی که در مقابل عثمانیان سقوط کرد. این سقوط از نظر اکثریت مردم پایان دنیا تلقی شد. گنبد یکی از نشانه های معماری بیزانس است.
برای درک این مطلب باید در فرم های سازه ای معماری روم نظری بیفکنی. فرم خطی که ریشه ر معماری روم داشت. به سمت غرب کشیده شده و سرانجام در کلیساهای جامع قرون وسطی گسترش یافته است. در حالی که فرم گنبدی به طرف شرق کشیده شده و در گنبدهای کلیساهای امپراتوری بیزانس گسترش یافته است.
اگرچه تغییر و تحولات در معماری روم درطی هزار سال بعداز سقوط امپراتوری روم صورت گرفت. اما کاملا واضح و روشن است که فرم های خطی و مستطیل شکل در روم ، فرم های گنبدی و طاق دار و تلفیقی از عناصر سازه ای است که کلیساهای جامع گوتیک را تشکیل می دهد. ترکیب باسیلیکا و عمارات گنبددار باعث ساخته شدن معماری قرون وسطی شده است. تاریخ معماری بیزانس کاملا متفاوت است. با مقابل هم قراردادن معماری گوتیک و بیزانس این تفاوت به صورت واضح و روشنی نمایان شده است.
این دو سبک معماری از لحاظ سازه و ژلان و تزیینات متضاد یکدیگر هستند. در حالی که معماری روم هنوز هم نقطه ی آغازین این دو سبک معماری به حساب می آید. بزرگ ترین گنبدی که رومی ها ساخته بودند، یعنی پانتئون موضوعی بسیار حیاتی در معماری بود، و به جای اینکه هادرین سازنده ی پانتئون مورد تحسین قرار گیرد. کنستانتین مورد تمجید قرار گرفت.
پانتئون فقط ساختمانی رومی نبود. معماری های بیزانسی باید آن را بیشتر مورد مطالعه قرار می دادند. ساختمان دیگری که باید مورد مطالعه قرار می گرفت ، معبد مینروامدیکا(Minerva Medica) نام داشت. (الهه ی مینرو، رب النوع رومی است. معادل با آتنای یونانی). ..................

  • مجری کارهای پژوهشی عمومی، علمی پژوهشی و مروری
  • کارهای آماری و تجزیه و تحلیل داده
  • تحلیل کمی و کیفی
  • انجام کلیه خدمات نگارش، ترجمه تخصصی ، ویرایش مقاله ها و پایان نامه ها
  • انجام رفرنس نویسی استاندارد با نرم افزار EndNote
  • آماده سازی پاورپوینت مربوط به ارائه در جلسات و همایشها
  • Tel : 09385735506 - 09118370377
    Email : tahghighnet@yahoo.com
    Telegram : @tahghighnet
    Instagram : tahghighnetinsta
    www.tahghigh.net
    2024 - 2007