خلاصه تحقیق
فهرست مطالب
مقدمه
عملکرد
مدارشکن مغناطیسی
مدارشکن گرمایی
مدارشکن مغناطیسی-گرمایی
مدارشکنهای ولتاژ بالا
قطع جرقه
حفاظت
انواع مدارشکنها
مدارشکنهای فشار ضعیف
کلید فشار قوی (دژنکتور: CIRCUIT BREAKER (CB)
13قطع مدار اهمی تکفاز :
قطع مدار سلفی تکفاز :
قطع مدار خازنی تکفاز :
وصل مدار اهمی تکفاز :
وصل مدار سلفی تکفاز :
وصل مدار خازنی تکفاز :
منابع
مقدمه
مدارشکن نوعی کلید خودکار است که برای محافظت از یک مدار الکتریکی در مقابل خطرات ناشی از اضافه بار یا اتصال کوتاه طراحی شدهاست. برعکس فیوز که یک بار عمل کرده و پس از آن باید تعویض شود، مدارشکن میتواند مجدداً (به طور خودکار یا دستی) وارد مدار شود. مدارشکنها در اندازههای مختلفی ساخته میشوند و میتوانند از یک کلید کوچک مورد استفاده در یک منزل تا یک کلید بزرگ که برای محافظت مدارهای ولتاژ بالا و تغذیه یک شهر به کار میرود متفاوت باشند.
در واقع می توان گفت دژنکتور کلیدی است که علاوه بر قطع و وصل خط، حفاظت شبکه را نیز بر عهده دارد و در شرایط اتصال کوتاه شدن شبکه بوسیله عملکرد رله ها قسمت معیوب را مجزا می نماید. دژنکتور ها طوری طراحی شده اند که بطور اتوماتیک از طریق رله یا بطور دستی از اتاق فرمان و همچنین از محل ، در شرایط تحت ولتاژ و زیر بار و در زمان اتصال کوتاه که جریان عبوری از مدار ممکن است تا 10 برابر جریان نامی در دژنکتور باشد، قادرند مدار را قطع نمایند بدون آنکه آسیبی به آن برسد.
منظور از یک کلید قدرت,وسیله ای است که بتواند مدار الکتریکی فشار قوی را در شرایط عادی و شرایط خطا (با زمان تعریف شده ی محدود) قطع و وصل نماید و در این حالت طوری عمل کند که خود آسیب ندیده و شبکه نیز به نحوه ی مطلوبی کنترل شود.
اصلی ترین استاندارد مربوط به کلید های فشار قوی در سری استانداردهای IEC ,استاندارد IEC 56 می باشد.اصولا در کلید های فشار قوی جدا شدن کنتاکت ها به معنی قطع مدار الکتریکی (چه جریان و چه ولتاژ) نیست و وظیفه ی یک کلید فشار قوی,قطع ارتباط جریانی یک شبکه ی فشار قوی است,در مورد چگونگی جریان عبوری از کنتاکت های جدا شده و ولتاژ دو سر کنتاکت ها حالات زیادی را می توان برشمرد که در حقیقت بستگی به المان های فشار قوی ,لکن به جهت مشخص نمودن دو عامل مهم فوق در قطع یا وصل یک شبکه ی فشار قوی ,ذیلا حالات کاملا ساده ای بیان می شود.
....
|