

تالاب شادگان از نظر لغوي معادل Wetland(راضي خيس) ميباشد.در فارسي تالاب از دو كلمه (تال) و (آب) تشکیل شده است. اولين تعريف نسبتًا كامل تالاب بنا به كنوانسيون رامسر عبارت است از اينكه (تالاب به مناطق مردابي آب مانده ،اراضي سياه خيس باتلاقي،بركه هاي طبيعي يا مصنوعي كه به طور دائم يا موقت داراي آب مانده يا جاري با مزه شور،لب شور يا شيرين بوده و نيز مناطق سواحل دريا كه هنگام جزر ،ارتفاع آب آنها بيشتر از ٦ متر نباشد،اطلاق می شود. ارزشهاي تالابها را ميتوان در سه گروه عنوان كرد كه عبارتند از تالاب به عنوان زيستگاه حيات وحش و گياهان آبزي ، ارزش تالابها به عنوان بهبود دهندة كيفيت محيط زيست و در نهايت ارزشهاي اقتصادي،اجتماعي و فرهنگي آنها. وسعت تالابهاي بين المللي جهان مطرح شده در كنوانسيون رامسر تا كنون ١٠٣٢٩٦٤٣٤ هكتار است كه شامل ١١٨٠ تالاب از ١٣٣ كشور عضو اين كنوانسيون ميباشد و ايران نيز ٢١ تالاب را با مساحت حدود ١٤٥٧٢٠ هكتار در اختيار دارد است.بحث تنوع زيستي از موضوعات بسيار مهم فعلي دنيا در زمينة حفاظت از حيات وحش است،كه نقطة عطف آن تشكيل كنوانسيون تنوع زيستي در كنفرانس سران زمين در سال ١٩٩٢ ميلادي مي باشد. پرندگان آبزي مهمترين موجوداتي هستند كه داراي ارزشهاي زيبا شناختي ،تفرجي،اقتصادي‐اجتماعي و... هستند. هر نوع پرنده يا گروهي از پرندگان به شرايط خاصي از زيستگاه خود وابسته است.پرندگان آبزي با شرايطي از قبيل عمق آب،دما،پوشش گياهي،امنيت،وجود مواد غذايي و... به تالابها وابستگي اكولوژيكي دارند؛به همين سبب بررسي و مقايسه تراكم و تنوع پرندگان در چند سال پياپي در يك ايستگاه ميتواند بخوبي نشان دهندة مطلوب بودن يا نا مطلوب بودن كيفيت زيستگاه و ساير شرايط زيستي براي هر گونه باشد تالاب شادگان نيز مانند ساير تالابها داراي ارزشهاي متعددي است.يكي از اين ارزشها حفظ و حراست از پرندگان مهاجر آبزي، كنار آبزي و خشكزي است. هدف از شناسايي ،شمارش و بررسي تنوع،تراكم و پراكنش پرندگان آبزي تالاب شادگان نيز پي بردن به اهميت و كيفيت اين تالاب و كاربري آن در مديريت اين تالاب است
تالاب بینالمللی شادگان یکی از تالبهای بزرگ ایران است.این تالاب در جنوب غربی ایران در جنوب شهر شادگان در استان خوزستان واقع شدهاستدر همایش تالابهای جهان که در رامسر برگزار شد تصمیم گرفته شد که سه تالاب شادگان، خورموسی و خور الامیه با عنوان تالاب شادگان شناخته شود.پهناوری: حدود ۴۰۰ هزار هکتار ،پناهگاه حیات وحش: ۳۲۷۷۶۵ هکتار ،محل: واقع در جنوب غربی ایران و جنوب جلگه خوزستان حد فاصل شهرستانهای شادگان، آبادان، ماهشهر از ۴۸ درجه و ۱۷ دقیقه تا ۴۸ درجه و ۵۰ دقیقه و ۳۰ درجه و۱۷ دقیقه تا ۳۰ درجه و ۵۸ دقیقه
را ههای دسترسی : اتوبان اهواز به آبادان در ضلع غربی تالاب و پناهگاه حیات وحش شادگان از محل سه راه دارخوین تا ابتدای ورودی شهر شادگان و از سه راه دارخوین تا ابتدای ورودی شهر آبادان- جاده آسفالته آبادان ماهشهر که از وسط تالاب و پناهگاه عبور میکند
•آب وارده از رودخانه جراحی به این تالاب: سالانه حدود ۹۰۰ میلیون متر مکعب
•مختصات: ۴۸ درجه و ۴۵ دقیقه شرقی (E) و ۳۰ درجه و ۳۰ دقیقه شمالی (N)
•شماره ثبت در فهرست تالابهای بینالمللی کنوانسیون رامسر (تاریخ ۲۳/۶/۱۹۷۵) به شماره ثبت ۲۱R006.
•گونههای زیستی: تاکنون ۱۵۲ گونه پرنده و۴۰ گونه پستاندار بوده که مهمترین آنها دلفین بینی بطری با نام علمی tursiops truncatus است که با حرکات نمایشی زیبا، بسیار دیدنی است. این حیوان در دهانه خلیج فارس و خور موسی به راحتی قابل مشاهده است .
به نظر می رسد بین وجود تالاب شادگان و براي حفاظت نسل پرندگان بومي و مهاجر رابطه معنی داری وجود دارد.
به نظر می رسد بین توانمندی های تالاب شایگان و جذب اکوتوریسم رابطه معنی داری وجود دارد.
این تحقیق دارای دو متغیر است یکی متغیر وابسته و دیگری متغییر مستقل .
متغیر مستقل این تحقیق تااب شایگان و متغییر های وابسته یکی اکوتوریسم تالاب شایگان و دیگری تنوع زیستی و گونه های تالاب شایگان می باشد.
تالاب شادگان به عنوان تالاب دایمی آب شور، لب شور و شیرین برای حفاظت نسل پرندگان بومی و مهاجر، بسیار اهمیت دارد.این تالاب به عنوان مکان نوشیدن آب، منبع تغذیه، پناهگاه وزیستگاه جوجه آور پرندگان بومی و مهاجر بوده و از طرف دیگر به عنوان استراحتگاه موقت پرندگان مهاجر عبوری به شمار می رود و بدون آن حیات پرندگان به مخاطره می افتد.
يكي از اصلي تر ين بخش هاي هر كار پژوهشي را جمع آو ري اطلاعات تشكيل مي دهد. چنانچه اين كار به شكل منظم وصحيح صورت پذيرد كار تجزيه و تحليل و نتيجه گيري از داده ها با سرعت و دقت خوبي انجام خواهد شد.یکی از روشهای مورد استفاده در این پزوهش استفاده از مقالات و کتابهای مرتبط با این موضوع بوده است و روش دیگر استفاده از سایتهای اینترنتی مرتبط با موضوع فوق بوده است.
یکی از مهمترین بخشهای هر کار تحقیقی رجوع به منابع موجود در کتابخانه ها می باشد محقق اگر از سایر روشها کمک می گیرد،باید بداند که برای انسجام مطالعات اولیه،باید به کتابخانه رجوع نماید.از این روش به عنوان مکمل تحقیق پیمایشی به منظور کسب آگاهی از تحقیقات و مطالعات انجام شده قبل اعم از متون داخلی و خارجی در کتابها،مجلات تخصصی و ادواری و پاره ای از گزارشها،سمینارها و نیز پایان نامه ها و مقالات استفاده می شود.در این تحقیق هم از کتابهای مرتبط در کتابخانه استفاده شده است.
با استفاده از سایت های مرتبط به این موضوع و جستجو در سایتها مطالبی گرد آوری شده است.