موتور جستجوی پیشرفته مقالات و تحقیقات و ...

موضوع : پتانسیل تخریب لایه ازن چیست
تحویل در محیط : word

عنوان سفارش :
پتانسیل تخریب لایه ازن چیست.docx
تعداد صفحه :
7
قیمت :
6000 تومان

لايه ازن چیست؟
لایه ازن لایه محافظ حساسی از گاز طبیعی O3 است که در استراتوسفر (حدود 15 الی 50 کیلومتری سطح زمین) یافت می‌شود. این گاز نجات بخش با جذب و کاهش اثرات مخرب امواج پر انرژی ماورای بنفش خورشید همانند صافی کره زمین را از اثرات تخریبی امواج آسیب‌زا مصون و محفوظ نگه می‌دارد. ازن (Ozone) گازی است به فرمول O3 که مولکولهای آن از پیوند یافتن سه اتم اکسیژن با یکدیگر تشکیل شده‌است.
ضخامت لایه ازن
لایه ازن در فاصله حدود 15 تا km50 از سطح زمین قرار دارد . اگر ضخامت آن را در دمای cْ0 درجه سانتی گراد و فشار یك اتمسفر اندازه بگیریم، در حدود mm3 است . ضخامت mm01/0 لایه اوزون در cْ0 و atm 1 فشار به عنوان 1 واحد دابسون (DU) در نظر گرفته می شود . بنابراین ميانگين بیشترین ضخامت لایه ازن در حدود 300 دابسون است .
چگونگي تشكيل ازن ترپوسفري
ازتاثیرتابش اشعه فرابنفش بر مولکول ازن به طور طبیعی در لایه ی استراتوسفر هواکره و در غلظتی در حدود 1 تا 3 قسمت در میلیون وجود دارد. در این لایه از هوا کره ، مولكول های O2 پدید مي آید. هرگاه یک مولکول O2 به دو اتم مجزای O می شکند ، هر اتم تنهای O به یک مولکول O2 می پیوندد تا مولکول O3 تشکیل شود .در این تغییر و تحولات تابشهای پرانرژی فرابنفش خورشیدی به تابش های کم انرژی تر گرمایی تبدیل می شوند و از یک سو کره ی زمین از دریافت این تابشها به مقدار زیاد در امان می ماند و از سوی دیگر مقدار گاز ازن با گذشت زمان ثابت می ماند . به همین دلیل به ازن که دراستراتوسفر (15 تا 50 کیلومتر بالای سر ما) یافت می شود ، صفت ((اوزون خوب)) را نسبت می دهندولی گاز ازن می تواند در پایین ترین بخش از هوا کره نیز که به آن تروپوسفر می گویند ، در اثر آلاینده های انسانی تولید شود . اوزون تروپوسفری که گاهی آن را ((اوزون بد)) هم می نامند ، یک آلاینده ی انسانی است که در نتیجه عملکرد موتور های درونسوز با سوختن بنزین ودر نیروگاهها با سوختن ذغال سنگ تشکیل می شود . اگزوز خودروها و آلاینده های صنعتی موجب گسترش گازهای NOx ( نیتروژن مونوکسید و نیتروژن دی اکسید) و همچنین ترکیبهای آلی فرار (VOC ) می شوند NOxو VOC با انجام واکنش شیمیایی با اکسیژن درطی یک روزآفتابی و خشک - معمولاً اواسط تابستان یااوایل پاییز است- موجب تشکیل ازن تروپوسفری می شوند. این اتفاق دربعدازظهرها به اوج خود می رسد و در اوایل غروب و ابتدا ی شب کمتر دیده شده است . ازن تروپوسفری در سرتاسر جهان ازن تروپوسفری در نیمکره های شمالی و جنوبی با فرارسیدن تابستان و گرم شدن آب و هوا افزایش می یابد .قسمت اعظم اوزون تروپوسفری را تابستان ها در نیمکره شمالی می توان مشاهده کرد.گرچه آلاینده ازن به طور عمده در هوای شهرها و مناطق حومه شهرها تشکیل می شود ولی به هر حال در مناطق روستایی نیز (تا شعاع 150 کیلومتر دورتر از مراکز صنعتی و آلوده شهری) با وجود وزش بادها ی مخالف و عبور و مرور کامیون ها و خودروها تشکیل ازن تروپوسفری را می توان محتمل دانست.

  • مجری کارهای پژوهشی عمومی، علمی پژوهشی و مروری
  • کارهای آماری و تجزیه و تحلیل داده
  • تحلیل کمی و کیفی
  • انجام کلیه خدمات نگارش، ترجمه تخصصی ، ویرایش مقاله ها و پایان نامه ها
  • انجام رفرنس نویسی استاندارد با نرم افزار EndNote
  • آماده سازی پاورپوینت مربوط به ارائه در جلسات و همایشها
  • Tel : 09385735506 - 09118370377
    Email : tahghighnet@yahoo.com
    Telegram : @tahghighnet
    Instagram : tahghighnetinsta
    www.tahghigh.net
    2024 - 2007