موتور جستجوی پیشرفته مقالات و تحقیقات و ...

موضوع : آیین های عرفانی یونان باستان.docx
تحویل در محیط : word

عنوان سفارش :
آیین های عرفانی یونان باستان
تعداد صفحه :
10
قیمت :
6000 تومان

مقدمه
یونان شبه جزیره کوچکى در جنوب شرقى اروپاست که از گذشته هاى دور مرکز هنر، فرهنگ و اندیشه بوده است. این کشور در زبانهاى اروپایى (Greece) خوانده مى شود و کلمه عربى اغریق از اینجا مى آید. نام یونان (Ionia) گرفته شده که یکى از بخشهاى یونان است. یونانیان کشور خود را هلاس (Hellas) مى نامند که نام افسانه اى نیاى یونانیان است. یونان یکى از کهن ترین سرزمین هاى مسکونى و متمدن جهان بشمار مى رود. آثار تمدن آن به دهها قرن قبل از میلاد باز مى گردد. تمدن قدیمى آن به تمدن مینوسى معروف است که مرکز آن جزیره کرت بود. یونانیان باستان از دو نژاد اصلى یونانى و اقوام دورى بوند: یونانیها در نواحى مرکزى دریاى اژه و در آسیاى صغیر و دوریها در سراسر جزیره کرت و جزائر مجاور ان زندگى مى کردند. حدود ده قرن قبل از میلاد، در نقاط مختلف یونان، اجتماعات و شهرهاى مستقل و منفردى بوجود آمدند که آنها را پولیس ‍ مى نامیدند. مهمترین شهرهاى یونان، آتن، اسپارت و تب بودند. یونان از قرن پنجم قبل از میلاد، وارث تمدن و فرهنگ فلسفى اجتماعى و هنرى بسیار برجسته اى مى شود که مهد فرهنگها و مذاهب علوم جهان غرب است و به حد بسیار زیادى در شرق نیز دست اندر کار بوده است. این فرهنگ و تمدن یونانى که در قرون پنجم و چهارم و سوم (ق.م) به اوج مى رسد، با سقراط، افلاطون، ارسطو و فیزیوکراتها، قدرت و شکوفائى نبوغ یونانى را به اوج مى برد و بعد به حضیض مى آید و جذب قدرت اجتماعى و امپراطورى عظیم رومى مى شود.
ادیان و مذاهب عرفانی یونان باستان
تاریخ نشان مى دهد كه یونان باستان مهد اندیشه هاى فلسفى و عرفانى بوده است. این مكاتب عرفانى فلسفى اصولا بر مبناى تزكیه و تكامل معنوى انسان استوار بود. محور اساسى تعالیم عرفانى یونان باستان گرفتن وجود مافوق انسانى خدایان و فناى در ملكوت بود. شعار جاودانه این مكاتب چنین بود: كوشش روح براى عبور از شرایط انسانى و زندگى در عالم ملكوت.این مكاتب ریشه درمانا نیروى مرموز بدوى، دارد.اورفه شاعر بزرگ یونان باستان به خدائى نا متعین عقیده داشت و آن را به صورت حقیقت وجود جهان یا حیات همگانى نشان مى داد و اروس مى نامید. میان طبیعت و جانداران اشتراك و همكارى و بستگى و وحدت احساس ‍ مى كرد. روح را در جسم زندانى مى دانست و مى گفت باید در خلاصى آن كوشید. اورفه عقیده داشت كه باید روح را براى زندگى ملكوتى آماده ساخت. اندیشه هاى بد را از خود دور ساخت و از راه هنر و مخصوصا موسیقى در عالم روحانى نفوذ كرد. عرفان، مؤمن را براى زندگى آینده آماده مى سازد. طالب طریقت باید از غفلت اجتناب كند و به دقت راه یابد و دشواریهاى طریق وصال به محبوب را تحمل كند تا به سر منزل مقصودى كه اورفه بیان كرده است، برسد.
آثار اورفه درباره جهان مردگان و رنج گناهكاران نفوذ زیادى درعقاید یونانیان و رومیان نمود و در اساس مسیحیت، مخصوصا ادبیات عرفانى تاءثیر بسیار كرد... چنین تصور مى رود كه اورفه گرى را پیتاگور در فلسفه یونان وارد كرد. افلاطون نیز تحت نفوذ آن قرار گرفت.ممكن است اورفه و پیتاگور نیز تحت تأثیر هند قرار گرفته باشند. آرمانهاى دیگر عرفانى به دمتر ارتباط دارد.
..................

  • مجری کارهای پژوهشی عمومی، علمی پژوهشی و مروری
  • کارهای آماری و تجزیه و تحلیل داده
  • تحلیل کمی و کیفی
  • انجام کلیه خدمات نگارش، ترجمه تخصصی ، ویرایش مقاله ها و پایان نامه ها
  • انجام رفرنس نویسی استاندارد با نرم افزار EndNote
  • آماده سازی پاورپوینت مربوط به ارائه در جلسات و همایشها
  • Tel : 09385735506 - 09118370377
    Email : tahghighnet@yahoo.com
    Telegram : @tahghighnet
    Instagram : tahghighnetinsta
    www.tahghigh.net
    2024 - 2007