موتور جستجوی پیشرفته مقالات و تحقیقات و ...

موضوع : ازدواج
تحویل در محیط : word

عنوان سفارش :
????????????
تعداد صفحه :
84
قیمت :
18000 تومان

فهرست مطالب
مقدمه
تعاريف
ازدواج در اسلام:
ازدواج از ديدگاه افلاطون
ارسطو
نظریه مبادله
پايه هاي ارتباط زناشوئي
تاریخچه روانشناسی ازدواج
مباحث روانشناسی ازدواج
تصمیم گیری برای ازدواج
شروع و تداوم ازدواج
چه عواملی تأثیر منفی بر ازدواج می‌گذارند؟
ضرورت و اهمیت مشاوره قبل ازدواج
بررسی ملاکهای ازدواج سالم در مشاوره قبل از ازدواج
بررسی آمادگی طرفین برای ازدواج
بررسی تطابق و تناسب شخصیتی طرفین در ازدواج
ازدواج در اسلام
شرایط ازدواج پایدار
آیا ازدواج در اسلام مقدس است؟
انواع ازدواج
ازدواج احساسانه
ازدواج عاشقانه
ازدواج عاقلانه
پيامدهاي تعيين حداقل سن ازدواج
علل افزایش سن ازدواج در جوانان
علل افزايش سن ازدواج
ازدواج در ادیان مختلف
ازدواج در دیدگاه‌های جامعه‌شناختی
ازدواج در ادیان و مذاهب
اسلام
دین بهائی
دین مسیح
دین یهود
خلاصه و نتيجه بحث
پانویس
منابع
مقدمه
ازدواج يك امر جهاني است كه در تمام جوامع و در طول تاريخ وجود داشته و به يك مجموعه از نيازهاي اساسي زندگي انسان پاسخ مي دهد . بقاي نسل و پرورش فرزندان ، تحقق آرزوي ديرين كودكي ، براي پدر يا مادر بودن ، دستيابي به عالي ترين سطح دوستي و صميميت دوره جواني و بزرگسالي ، ارتباط گرم و دو جانبه ي عاطفي و جنسي و تقسيم كار و همكاري و همراهي در طول زندگي ، در شمار اساسي ترين كاركردهاي خانواده است. تحقيقات گوناگون نشان مي دهد كه افراد متأهل در مجموع خوشبخت تر و راضي تر از افراد مجرد و مطلقه و بدون همسر هستند (پاپالياوالدز، 1995، ص446).
ازدواج منبع بسيار مهمي از امنيت خاطر براي زنان و جايگاه مهمي براي احساس مسئوليت بيشتر مردان است . ازدواج براي زنان بيشتر جنبه ي عاطفي و صميميت و تعلق دارد در حالي كه براي مردان به طور عمده از نظر مراقبت و انجام كارهاي خانه و ارتباط جنسي و همزباني و پرورش فرزندان اهميت دارد. بسلامت جسمي و رواني افراد متأهل بيشتر است و عموماً عمر طولاني تر و وضعيت اقتصادي بهتري نيز دارند.
موقعيت در ازدواج حاصل عوامل گوناگوني است. ازدواج به موقع (سنين 20-25 سالگي دختران و سنين 25-3- سالگي پسران )، همانندي هاي شخصيتي ، شيوه هاي مناسب ارتباط با يكديگر و تصميم گيري و حل اختلاف ، وحدت نظر آرماني و فكري و محلي ، داشتن فرزند و تربيت او، پافشاري بر تعهدات خانواده و برخورداري از امكانات مناسب شغلي و مالي و رفاهي را مي توان از جمله مهمترين عوامل به حساب آورد.
تعاريف
ازدواج رابطه ای است که انسانها را از بی بند و باری و روابط نامشروع و انحرافات اخلاقی و جنسی ازدواج مصون می دارد.اسلام به پسران و دختران آزادی و اختیار داده ولی این آزادی به این معنا نیست که جوانان از راهنمایی بزرگترها دور بمانند و بدون مشورت اقدام به ازدواج نمایند. از نظر اسلام ازدواج یک پیمان مقدسی است که برقراری آن بر اساس مقررات و آداب و رسوم و تشریفات خاصی است از دیدگاه اسلام ازدواج وسیله ای است برای تکامل و عاملی برای فرار از فحشاء و وسیله ای برای پاکدامنی و عفت خانواده ها می باشد.
ازدواج در اسلام:
خداوند سبحان مي فرمايد : (و يكي از نشانه هاي او اينكه همسراني از جنس خودتان براي شما آفريد تا در كنار آنان آرامش يابيد ، و در ميانتان مودت و رحمت قرار داد؛ در اين نشانه هايي است براي گروهي كه تفكر مي كنند ) «آيه 21، سوره روم»
قرآن مجيد ازدواج را آرام بخش طغيانها و هيجان ها و اضطراب ها معرفي كرده است و با جمله ي لِتَسْكُنوا اليها آن را وسيله ي تسكين روح و روان انسان دانسته است. اثر بزرگ و قابل توجه ازدواج برا ارضاي اميال غريزي و تضمين بقاي نسل ، آرام بخشيدن به آشفتگي ها و ناآرامي هاي انسان است.
ازدواج عُلقه ي بي سابقه و پيوندي محكم بين همسران ايجاد مي كند و همين عشق و دوستي دو جانبه مايه دوام و گرمي خانواده است كه با عشق و مهرباني آغاز مي شود و اين يك اصل فطري ، طبيعي و اجتماعي است كه به قلم قضاي الهي در قانون و نهاد زن و مرد قرار گرفته است. مهم بودن اين مطلب فقط از جهت ارضاي غرايز و تمايلات دورني نيست، بلكه خدايتعالي با بيان : وَ جَعَلَ بَيْنَكُم مَوَدّهً و رَحْمَهً پرده از موهبت ها و حقايق ديگري برمي دارد كه مودت و رحمت از جمله ي آنهاست . كلمه ي مودت به معناي دوستي و محبت است آرزوي بقا و دوام چيزي و محبت به آن را مودت مي گويند و در ترجمه ي تفسيرالميزان آمده است:
كلمه ي مودت تقريباً به معناي محبتي است كه اثرش در مقام عمل ظاهر باشد. در نتيجه نسبت مودت به محبت نسبت خضوع است به خشوع ؛ چون خضوع نيز آن خشوعي را گويند كه در مقام عمل هم ، اثرش هويدا شود، به خلاف خشوع كه به معناي نوعي تأثير نفساني كه از مشاهده ي عظمت و كبريايي ، در دل پديد مي آيد.
رحمت عبارت است از رقّت و هيجان قلب و حس رأفت و عطوفت نسبت به ديگري . اين كلمه به معناي نوعي تأثر نفساني است كه از مشاهده ي محروميت محروي كه كمالي را ندارد و يا احتياج به رفع نقيصه ي خود دارد در دل پديد مي آيد و صاحبدل را وادار مي كند به اينكه در اين مقام برآيد كه او را از محروميت نجات دهد و نقصيه اش را رفع كند. (ميرمحمود ساعي ، ص 144-142 ) ازدواج از ديدگاه افلاطون
برای آنکه یک جمهوری خوب سازمان پیدا کند،قوانین اصلی آن باید قوانینی باشد که زناشویی را سر و سامان دهد.(محسنی،1378،ص 5)
ارسطو
آن فردی که از ابتدا خانواده را ایجاد کرده از بزرگترین نیکوکاران عالم بوده زیرا انسان هنگامی که در جامعه خود قانونی نداشته باشد، رفتاری در حد حیوانات خواهد داشت. از نظر ارسطو خانواده اولین مسیر تحولی جامعه و دولت و عالیترین نمونه مرحله تحولی ان است.نکته مهم اینکه وی حتی به سن مطلوب در امر ازدواج نیز اشاره می کند.
..................

تحقیقهای مشابه
  • مجری کارهای پژوهشی عمومی، علمی پژوهشی و مروری
  • کارهای آماری و تجزیه و تحلیل داده
  • تحلیل کمی و کیفی
  • انجام کلیه خدمات نگارش، ترجمه تخصصی ، ویرایش مقاله ها و پایان نامه ها
  • انجام رفرنس نویسی استاندارد با نرم افزار EndNote
  • آماده سازی پاورپوینت مربوط به ارائه در جلسات و همایشها
  • Tel : 09385735506 - 09118370377
    Email : tahghighnet@yahoo.com
    Telegram : @tahghighnet
    Instagram : tahghighnetinsta
    www.tahghigh.net
    2024 - 2007