موتور جستجوی پیشرفته مقالات و تحقیقات و ...

موضوع : برج آزادی
تحویل در محیط : word

عنوان سفارش :
?????? ?????????R
تعداد صفحه :
20
قیمت :
7500 تومان

برج آزادی
شناسنامه بنا:
بهره برداری: 26 دی ماه 1350 ه.ش
طراح و ناظر : مهندس حسین امانت
سرپرست پروژه : مهندس ایرج حقیقی با همکاری مهندس کمره ای
پیمانکار: مهندس محمد پور فتحی با همکاری مهندس ایرانپور و مهندس نیک خصال
سنگ: قنبر رحیمی - غفار داور پناه - استاد محمود
تاریخچه :
در سال 1345 خورشیدی با توجه به نیاز کشور برای ساخت نمادی ملی در پایتخت ایران، یک مسابقه طراحی بین معماران ایرانی برگزار شد که از میان طرحهای موجود، طرح جوانی 24 ساله به نام مهندس "حسین امانت" که به تازگی از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران فارغ التحصیل شده بود به عنوان برنده مسابقه انتخاب شد. شروع عملیات ساختمان مجموعه میدان و برج آزادی که نمادی از فرهنگ و تمدن ومعماری ایران از باستان تا به امروز بوده است، اوایل سال 1348 خورشیدی واتمام آن بعد از گذشت 30 ماه تلاش شبانه روزی و پشتکار دست اندرکاران این پروژه در 24 مهر ماه 1350خورشیدی بوده است.
این پروژه در 26 دی ماه 1350 خورشیدی به وزارت فرهنگ و هنر سابق تحویل گردیده و مورد بهره برداری قرار گرفت.
فضای خارجی برج آزادی:
میدان بزرگ آزادی با اقطار 550×450 متر و همچنین وسعت حدود 65000 متر مربع در ورودی غربی شهر تهران قرار گرفته است. طراحی فضای میدان نیز همچون برج برگرفته از معماری اصیل ایرانی – اسلامی می باشد. آبنماها و حوضچه‌های غربی- شرقی و درختکاری‌های اطراف میدان با الهام از معماری باغ ایرانی و نقش آب و آبنما در آنها طراحی شده است که یکی از بهترین نمونه‌های آن باغ فین کاشان می باشد. طرح لانه زنبوری فضاهای چمن کاری شده بر گرفته از طرح داخلی گنبد مسجد شیخ لطف الله اصفهان می باشد . فرم قرارگیری برج در مجموعه میدان به صورت مرکز گرا و عناصر شکل گرفته در اطراف آن به نحوی تحت تأثیر این مرکزیت تقارن یافته‌اند. پلان میدان نیز همچون تمامی فضاهای داخلی بنا فرم قرینه دارد.
میدان به وسیله گذر گاه زیر زمینی که در ضلع شرقی برج پیش بینی شده است، به معابر اطراف راه می یابد. این فضا با الهام از معماری سنتی و با توجه به شکستگی های دیواره و سقف ، هندسه و طاق بازارهای ایرانی را تداعی می نماید.
برج و طبقات
الف) فضاهای خارجی
طراحی و ساخت برج و طبقات آن و همچنین سایر قسمتهای مجموعه حاصل تلاش هنرمندان و معماران با ذوق کشورمان بوده است و دارای ویژگی‌های منحصر به فردی می‌باشد.
پلان برج (دید از آسمان به برج ) یک فرم هشت ضلعی را نشان می‌دهد و استفاده از اضلاع منحنی شکل بالای "سر برجی " به نحوی ذوق و هنر معمار را در ترکیب فرم هشت ضلعی با فرم بیضی شکل میدان نشان می‌دهد تا بتواند ارتباط بصری مناسبی را با میدان اطرافش برقرار نماید.
فرم هشت ضلعی، سابقه‌ای دیرین در معماری ایران دارد و به دفعات در بناهای معروفی همچون گنبد سلطانیه در زنجان، کاخ خورشید در کلات نادری و.....به کار رفته است.
به نظر می‌رسد با توجه به اهتمام معمار در تلفیق معماری سنتی و مدرن وتاکید هر چه بیشتر بر احیای معماری سنتی، احتمالاً فرم هشت ضلعی این برج نیز از بناهای قدیمی که در بالا بدان اشاره شد الهام‌گیری شده است. ..................

تحقیقهای مشابه
  • مجری کارهای پژوهشی عمومی، علمی پژوهشی و مروری
  • کارهای آماری و تجزیه و تحلیل داده
  • تحلیل کمی و کیفی
  • انجام کلیه خدمات نگارش، ترجمه تخصصی ، ویرایش مقاله ها و پایان نامه ها
  • انجام رفرنس نویسی استاندارد با نرم افزار EndNote
  • آماده سازی پاورپوینت مربوط به ارائه در جلسات و همایشها
  • Tel : 09385735506 - 09118370377
    Email : tahghighnet@yahoo.com
    Telegram : @tahghighnet
    Instagram : tahghighnetinsta
    www.tahghigh.net
    2024 - 2007