موتور جستجوی پیشرفته مقالات و تحقیقات و ...

موضوع : زندگینامه سرگئی پاراجانف - کارگردان فیلم
تحویل در محیط : word

عنوان سفارش :
زندگینامه سرگئی پاراجانف - کارگردان فیلم
تعداد صفحه :
19
قیمت :
9000 تومان

سرگئی پاراجانف
سرگِی پاراجانُف (به ارمنی Սարգիս Հովսեփի Փարաջանյան تلفظ:سارکیس هوسِپی پاراجانیان) , (به روسی Сергей Иосифович Параджанов تلفظ:
سرگِی لوسیفوویچ پاراجانوف) (۹ ژانویه ۱۹۲۴- ۲۰ ژوئیه ۱۹۹۰) کارگردان روسی - ارمنی بود.
سینمای او ملهم از سینمای آندری تارکوفسکی و پیر پائولو پازولینی بود.سینمای وی در دسته سینمای شاعرانه , هنری و جهانشمول محسوب می‌شود.فیلم رنگ انار وی از سوی فیلمسازانی چون گدار و فلینی به عنوان یک شاهکار شناخته شده است.
سالهای اولیه زندگی
سرگئی پاراجانف در سال ۱۹۲۴ میلادی در یک خانواده ارمنی در شهر تفلیس (تبلیسی امروزی) جمهوری گرجستان چشم به جهان گشود. نام پدرش یوسف پاراجانیان و اسم مادرش سیرانوش بیجانف (بیجانیان) بود. والدینش هر دو هنرپیشه بودند و پاراجانف در محیطی رشد کرد که مملو از زیبایی های هنری، تلاش های پیگیر و ماجراجویانه، تنوع فرهنگ، علاقه مندی مفرط به هنر و خاطره‌های فراموش ناشدنی بود. در سال ۱۹۴۵ تحت نظر ایگور ساوچنکو با سینما و کارگردانی آشنا شد. در سال ۱۹۵۲ در استودیوی فیلم الکساندر داوژنکو، در شهر کیف شروع به کار کرد، در همین استودیو بود که به عنوان تهیه کننده ـ کارگردان و با همکاری یاکوف بازلیان فیلم «آندریش» را تهیه و تولید کرد. سه فیلم «خانم اول» , «رپسودی اوکراینی» و «گل روی سنگ» وی تریلوژی ای علیه قوانین واقع گرایانه سوسیالیستی بود.
سالهای بعد
دو فیلم سایه‌های اجداد فراموش شده و رنگ انار که به فاصله چهار سال از یکدیگر ساخته شدند (۱۹۶۸-۱۹۶۴) اوج کار زیبایی شناختی پاراجانف به حساب می‌آیند.فیلم سایه‌های اجداد فراموش شده که جوایز متعددی را کسب کرده بود نمایشش در شوروی ممنوع شد.پاراجانف در سال ۱۹۶۸ در استودیوی «آرمن فیلم»، فیلم رنگ انار (سایات نوا) را ساخت که در آن اصول هنری و زیبا شناختی سینمای خود را به حد اعلا رسانید. حکومت شوروی برای نمایش آن محدودیت هایی وضع کرد و حتی از نمایش و انتشار جهانی آن جلوگیری به عمل آورد، ویرایش هایی روی آن توسط یوتکوویچ صورت گرفت و در نهایت فیلم در ارمنستان به نمایش درآمد.
فیلم شناسی
فیلم های پاراجانف فاقد فضای سیاست زده شوروی بود و متاسفانه چند فیلم او توقیف و یا گم شده اند.حتی نمونه فیلم مستندی که برای یونیسف ساخته بود. فیلم های مشهور او عبارتند از:
• سایه اجداد گمشده - (۱۹۶۴)
• رنگ انار - (۱۹۶۸)
• افسانه قلعه سورام - (۱۹۸۴)
• عاشق غریب - (۱۹۸۸)
پاراجانف ، عشق و زيبايي روح
آنتونيوني، فليني، تارکوفسکي و گدار با نگرش و شيوه هاي متفاوت بيان سينمايي شان،
همگي همواره پاراجانف و سينماي شخصي اش
را در طول تاريخ تحسين کرده اند. به هر حال در اين مورد که سينماي پاراجانف پديده يي بي نظير و قابل تامل است، بحث و شکي نيست و سواي هر نوع ارزشگذاري، آن چيز که بيشتر اهميت دارد، ديده شدن و بحث در مورد اين نوع سينما است. سينمايي که در کشور ما هم طرفداران زيادي دارد، در جشنواره فيلم فجر مرتباً مرور مي شود و کارگردان فيلمي چون آتش سبز خود را وامدار او مي داند. چندي پيش دي وي دي چهار فيلم بيشتر شناخته شده و سرشناس پاراجانف تهيه و توليد شد که همگي از کيفيت بهتر و کاملاً متمايزي نسبت به نسخه هاي قبلي برخوردار هستند و اين موضوع اکنون بهانه مناسبي براي بازپرداخت و بررسي سينماي اين فيلمساز متعهد است..
سينماي روسيه مهم ترين مصداق براي سمت و سودهي سياسي به هنر است؛ چه فيلمي همگرا با ايده هاي سوسياليستي مانند مادر (MAT) پودوفکين، و چه سينماي شخصي و در عين حال اعتراض گونه تارکوفسکي و پاراجانف و نيز چه رويکرد نوين پس از سقوط سوسياليسم در کارهاي کارگردانان جواني چون پاول چوخراي يا سرگئي کراوچوک.
در اين ميان تلقي تارکوفسکي و پاراجانف از سينما، در تاريخ سينما کاملاً يکه است. پيش زمينه نقاشي گرايانه و شعر گونگي اين دو، به خصوص ادبيات محوري تمام بصري سينماي تارکوفسکي و بازنماييً مبتني بر نقاشي سينماي پاراجانف به نوعي اضلاع مثلثي را مي سازند که ضلع سومش کسي جز پازوليني نيست؛ هر چند با داشتن اشتراکات معنايي و بصري، هر يک سينماي کاملاً منفرد و خاص خويش را دارند. جداي از توازي نوعي نگرش تارکوفسکي و پاراجانف، پاراجانف چنان که خود مدعي است آثارش متاثر از آرا و آثار پازوليني است هر چند جايي گفته است من تمام آن چه نشان داده ام و هستم همگي متاثر از فيلم «کودکي ايوان» تارکوفسکي است.
گر چه بيش از 15 سال از مرگ کارگردان ارمني روسيه - سرگئي پاراجانف - مي گذرد و بارها از وي به عنوان يکي از نوابغ مهم سينماي شوروي و گاه جهان ياد شده است ولي گويا بر خلاف دوست و هم قطار روسي اش، تارکوفسکي، کتاب مدون، کامل و پرداخته شده يي درباره او و کارهايش در دسترس نيست و هيچ گونه تلاش و رويکردي به منظور بازبيني و ترسيم پرسپکتيوي تازه درباره آثارش تاکنون صورت نگرفته است وهيچ اشاره دقيقي به ارتباط تنگاتنگ او با هنر نشده است. هر چند گاه گداري نمايشگاهي از آثار ترسيمي او، آن هم در ابعاد کوچک بر پا مي شود. از سوي ديگر حتي متخصصان و اهل فن حوزه سينما وقتي درباره کارهاي او قرار است سخن بگويند به نتايجي مبهم و سربسته مي رسند؛ «از لحاظ بصري شگفتي آفرين است اما مبهم و مجهول، ليکن هم چنان ارزش ديدن دارد....» شايد اين مهم ترين علت اساسي مهجور ماندن نام پاراجانف است. ..................

  • مجری کارهای پژوهشی عمومی، علمی پژوهشی و مروری
  • کارهای آماری و تجزیه و تحلیل داده
  • تحلیل کمی و کیفی
  • انجام کلیه خدمات نگارش، ترجمه تخصصی ، ویرایش مقاله ها و پایان نامه ها
  • انجام رفرنس نویسی استاندارد با نرم افزار EndNote
  • آماده سازی پاورپوینت مربوط به ارائه در جلسات و همایشها
  • Tel : 09385735506 - 09118370377
    Email : tahghighnet@yahoo.com
    Telegram : @tahghighnet
    Instagram : tahghighnetinsta
    www.tahghigh.net
    2024 - 2007