فهرست مطالب صفحه
چکیده
مقدمه
بیان مسئله
اهمیت وضرورت تحقیق
اهداف تحقیق
نقش تعاونیها در توسعه اقتصادی
تعامل میان تعاونی و کارآفرینی
تعاونیها چه سابقه ای در عرصه کاهش فقر دارند
زنان وتعاون
تعاون و توسعه سرمایه گذاری
نتیجه گیری
پیشنهادات
فهرست منابع
چکیده
یکی از مهمترین اهدافی که اکثر کشورها دنبال می کنند دستیابی به توسعه و بهبود کیفیت زندگی است این پیشرفتها علی رغم اینکه تاثیر به سزایی در بهبود و رفاه عمومی داشته است ، در عین حال شکاف بین کشورها و جوامع غنی و فقیر را افزایش داده بطوری که هنوز بسیاری از کشورها با فقر ، بیسوادی ، بیکاری گسترده کمبود سرمایه و ... مواجه می باشند.
یکی از راه حلهای اساسی برای رفع این مشکل استفاده از شیوه تعاونی و توسعه روحیه همکاری و مشارکت در بین مردم است . بعضی از کشورها بخصوص کشورهای در حال توسعه که با کمبود شدید سرمایه های داخلی و خارجی و کاهش میزان تولید و افزایش فقر و بیکاری و معضلات ساختاری ضد توسعه ای مواجه هستند برای بر طرف کردن این معضلات اقدام به تشکیل شرکتهای تعاونی کرده اند زیرا تعاونی ها می توانند به طور بارز مشارکت عمومی را در امر سرمایه گذاری به ظهور رساند .
شرکتهای تعاونی با تجمیع پس اندازهای در حد پایین به شکلهای کوچک و بزرگ می توانند باعث رونق سرمایه گذاری شده و نقدینگی راکد و بدون استفاده را وارد چرخه سرمایه گذاری کند . افزایش سرمایه گذاری باعث افزایش تولید و افزایش تولید هم باعث افزایش اشتغال خواهدشد و همه این عوامل محرک رشد و توسعه اقتصادی هستند. لذا با نگاهی اجمالی مشخص می شود که تمامی متغیرهای اقتصادی به نوعی به هم گره خورده اند و هر متغیر باعث تغییر در دیگری می شود لذا شرکتهای تعاونی با توجه به ساختار و ویژگی های خاص خود می توانند موتور رشد و توسعه اقتصادی باشند.
مقدمه
لغت تعاون در مفهوم عام به معنای همکاری ، مساعدت ، یاریگری ، رعایت منافع جمعی ، دستگیری از دیگران و ... می باشد . و تعاون به مفهوم خاص آن به نوع مشخصی از کار کردن با یکدیگر اشاره دارد که از طریق تشکیل سازمان رسمی و بکار گیری روشهای مدیریتی خاص ،دسترسی به اهداف مشترک را امکان پذیر می سازد.
شرکت تعاونی : شرکتی است از اشخاص حقیقی و یا حقوقی که بمنظور رفع نیازمندیهای مشترک و بهبود وضع اقتصادی اعضاء از طریق خودیاری و کمک متقابل و همکاری آنان " موافق اصولی که در قانون وضع شده است تشکیل میشود هدف اصلی تعاون ایجاد و تامین شرایط و امکانات کار برای همه به منظور رسیدن به اشتغال کامل و همچنین پیشگیری از تجمع ثروت در دست افراد و گروههای خاص ، پیشگیری از انحصار و احتکار و تورم ، جلوگیری از کارفرما شدن مطلق دولت ، قرار دادن سرمایه و منافع حاصله در اختیار نیروی کار و تشویق و بهره برداری مستقیم از حاصل کار ، و قرار دادن و سایل کار در اختیار افراد قادر به کار ولی فاقد سرمایه است.
بنابراین در نظام اقتصادی-اجتماعی که همه فعالیتها با تشریک مساعی و جمعی است به افراد و آزادی آنها احترام گذارده می شود لذا استعدادها نمو کرده و بارور می شود قلمرو این نظام تمام رشته ها ی فعالیت اقتصادی جامعه است ، اما استقرار آن جز با تشکیل و توسعه تدریجی شرکتهای تعاونی ، به وسیله گروهها و افرادی که احساس احتیاج به این نوع سازمانها می کنند میسر نیست.
بدیهی است تعونی ها در خلاء اقتصادی فعالیت نمیکنند ، بلکه آثار ان بطور غیر مستقیم (افزایش تولید ، افزایش سرمایه گذاری ، اشتغال زایی ، سازماندهی در توزیع و تولید و ....) نصیب مردم می شود. به این ترتیب می توان چنین تصور کرد که مخاطبان وبهره برداران خاص تعاونی ها اعضای آنها هستند و عموم مردم جامعه بهره برداران و مخاطبان عام آن محسوب می شوند.
..................