موتور جستجوی پیشرفته مقالات و تحقیقات و ...

موضوع : شاعر حكيم جمال الدين ابومحمد الياس بن يوسف گنجوي
تحویل در محیط : word

عنوان سفارش :
شاعر حكيم جمال الدين ابومحمد الياس بن يوسف گنجوي
تعداد صفحه :
21
قیمت :
7500 تومان

مقدمه :
حكيم جمال الدين ابومحمد الياس بن يوسف گنجوي از استادان بزرگ سخن و شعر فارسي است محل ولادت او گنجه و سال تولد او احتمالاً 530 هجري است. غير از ديوان او كه 20 هزار بيت است پنج مثنوي مشهور به نام خمسه نظامي دارد كه شامل مخزن الاسرار خسرو و شيرين ، ليلي و مجنون ، بهرام نامه يا هفت پيكر و اسكندرنامه ( شامل شرفنامه و اقبال نامه ) است بي¬شك بايد او را يكي از استادان مسلم زبان فارسي دانست وي تنها شاعري است كه تا پايان قرن ششم توانست شعر تمثيلي را به حد اعلاي تكامل برساند.
نظامي در انتخاب الفاظ و كلمات مناسب و ايجاد تركيبات خاص و ابداع و اختراع معاني و مضامين نو و دلپسند و نيروي تخيل يا صور خيال بسيار قوي و بكار بردن تشبيهات و استعارات مطبوع و نوع نظيري بعد از خود ندارد.
تاريخ وفات او بدرستي معلوم نيست و بنابر بعضي قرائن وي تا چند سال اول قرن هفتم در قيد حيات بود مدفن وي گنجه در آذربايجان شوري سابق است.
مي¬دانيم كه خيال شاعرانه محصور در وزن و مفهوم شعر منظوم نيست بسياري از تصرفات ذهني مردمان عادي يا نويسندگان در محور همين خيالهاي شاعرانه جريان دارد.
وقتي عطار مي¬گويد « به صحرا شدم عشق باريده بود و زمين تر شده چنانكه پاي مرد به گلزار خرد شود پاي من به عشق فروشد
اين تصرف ذهني گوينده در اداي معني كه « عشق » را مفهومي مجرد و از حالات دروني انسان و گوشه¬اي از حيات رواني بشر است با گوشه¬اي از طبيعت كه باران است پيوند داده و حاصل اين پيوند شعري¬ست كه در قالب نثر بيان شده است اگر از قلمرو نيژهاي ادبي و شعر بدان گونه كه ديديم بگذريم دانه اين خيالها را در حوزه بيان و گفتارهاي معمولي مردم عادي مي¬بينم و درمي¬يابيم كه چگونه همين مردم عادي در شيوه بيان منطقي و عادي تصرف مي¬كنند كه اين تصرف گاه خود شعري است .
از همين جاست كه كنايات خاص و مجازهاي ويژه هر زبان بوجود مي¬آيد.
آيا بدون نيروي خيال و بي¬تصرفي خيالي در مفاهيم هستي مي¬توان شعر سرود مطلقاً خير ، زيرا اگر كسي با جوهره شعر آشنايي اندكي داشته باشد مي¬داند لكد اگر جنبه خيال و دل¬انگيزيي آن را بگيريم جز سخن ساده و معمولي و عادي كه از زبان همه كس قابل شنيدن است چيزي باقي نمي¬ماند با توجه به اين ايماژ يا خيال عنصر اصلي هر شعر است هر ايماژي بايد عاطفه و شوري همراه داشته باشد ، البته اين عاطفه و شور منحصر به شاعران نيست بلكه ديگران هم در اين زمينه با آنها مشتركند ، اما بيداري شاعران در برابر رويدادها يعني تجربه¬هاي ذهني ايشان همواره با نوعي تشخص و برجستگي همراه است كه در تجربه¬هاي شعري آنها مشاهده مي¬كنيم ، تجربه شعري يك رويداد دروني¬ست حاصل اراده شاعر نيست اين رويداد دروني در ضمير او انعكاس مي¬يابد از آنجا كه هركس در زندگي خاص خود تجربه¬هايي ويژه خويش دارد طبعاً صور خيال او داراي ويژگيهاي خاص اوست ، اگر هنرمندي در ارائه تصويرهاي شعري خود به تفليه نپرداخته باشد با دقت علمي مي¬توان خصايص روحي و رواني او را از ايماژهايي كه به تصوير كشيده كشف كرد همانطور كه بعضي از ناقدان معاصر با دقت در آثار شكسپير به نكته¬هاي خاص در زندگي او دست يافتند و پيوستگي تاريخي بعضي از آثار او را از اين راه بدست آورده¬اند. ..................

  • مجری کارهای پژوهشی عمومی، علمی پژوهشی و مروری
  • کارهای آماری و تجزیه و تحلیل داده
  • تحلیل کمی و کیفی
  • انجام کلیه خدمات نگارش، ترجمه تخصصی ، ویرایش مقاله ها و پایان نامه ها
  • انجام رفرنس نویسی استاندارد با نرم افزار EndNote
  • آماده سازی پاورپوینت مربوط به ارائه در جلسات و همایشها
  • Tel : 09385735506 - 09118370377
    Email : tahghighnet@yahoo.com
    Telegram : @tahghighnet
    Instagram : tahghighnetinsta
    www.tahghigh.net
    2024 - 2007