فهرست مطالب
صفحه عنوان
فصل اول : کلیات
مقدمه
بیان مسئله
لباس هرکس معرفت فرهنگ اوست
لباس هرکس معرفت شخصیت اوست
حجاب و فعالیت های اجتماعی
اهمیت و ضرورت تحقیق
هدف کلی
هدف های جزئی
سوالات تحقیق
فرضیه
تعاریف عملیاتی
نگرش
ارزش
مد
پوشش مطلوب
حجاب
بد حجابی
سلامت روانی
فصل دوم : پیشینه تحقیق
مبانی نظری تحقیق
پیشینه تحقیق (ادبیات تحقیق)
چکیده
بی حجابی از عوامل افت تحصیلی و آموزشی
ابتذال در پوشش، جلوه ای از تهاجم فرهنگی و سبب فاصله گیری قشر جوان از فرهنگ و سنتهای خودی می گردد
حجاب تضمین کننده سلامت اخلاقی جامعه
نقش و تاثیر لباس (حجاب) در عبادات
حجاب و آرامش روانی
حجاب سبب استحکام پیوند خانوادگی
حجاب بدتراست که ارزش زن را بالا می برد
حجابی بدتر است که نشانه ی تقوا و فرمان خداوند باشد.
حجاب امانت خدا و حق الهی است
نقش حجاب در سلامت روانی زن
افزایش احساس خود ارزشمندی
پایبندی و اصول اخلاقی انسان
نظریات فمنیستی
نظریات فمنیستی مدرن
نظریات فمنیست های پست مدرن
دیدگاه فاطمه مدنیستی
دیدگاه همامودفر
دیدگاه اسلامی
آثار و تبعات رعایت حجاب
آثار فردی
آثار اجتماعی
آثار روانی- اجتماعی
چکیده
فصل سوم : روش تحقیق
جامعه آماری
تعداد نمونه
روش نمونه گیری
روش تحقیق
روش اجرای تحقیق
روشهای آماری بکار رفته
فصل چهارم : توصیف و تجزیه و تحلیل اطلاعات
فصل پنجم : نتیجه گیری
محدودیت های تحقیق
پیشنهادات تحقیق
منابع و مآخذ
(پیوستها) (ضمائم)
پيشگفتار
از آنجايي كه هيچ باغباني را سرزنش نمي¬كنند كه چرا دور باغ خود حصار و پرچين كشيده است و چون باغ بي¬ديوار از آسيب مصون نيست و ميوه و محصولي براي باغبان نمي¬ماند. هيچ¬كس هم به نام آزادي ديوار خانه را برنمي¬دارد و شب درب حياطش را باز نمي¬گذارد ، چون خطر رخنه¬ي دزد جدي است.اميد است با كارهاي ريشه¬اي ، اقدامات اساسي و تلاشهاي چشمگيري در مورد موضوع حجاب پرداخته شود. ان شاءالله
«مقدمه»
حجاب و به ديگر عبارت رعايت شئونات اسلامي از جمله مسائل و موضوعات مهم فرهنگي است كه در تمام اديان آسماني بدان توصيه و در مكاتب و انديشه¬هاي غير ديني نيز به فراخور از آن سخن بميان آمده است.
امروزه جامعه اسلامي با تأسف بسيار – شاهد بروز انديشه¬هاي ظاهر فريب ، تبليغي ، سياسي ، اجتماعي و ... توانائي فراوان ديگر ، تلاش در از هم¬گسستن اين اصل و باور اجتماعي دارند.
ترديدي نيست كه بدحجابي زنان ، مردان نيز نه تنها ره¬آورد نوانديشي نبوده ، كه كانالي است كه منشور جاويدان اسلام كه گوياي جامعيّت اصول ارزشي انساني است ، حجاب و پوشيدگي را بعنوان دژي محكم در مواجهه با مفاسد ، انحرافات و بي¬بند و باري¬هاي اخلاقي و جنسي معرفي و مسلمانان را خصوصاً و جامعه ارزشي انساني را عموماً به اين مهم ترغيب و توصيه نموده است. شكر نيت كه بي-اقبالي و عدم رعايت اين اصول و ارزشهاي انساني در معاشرت¬هاي اجتماعي ، زمينه فروپاشي ارزشهاي انساني ، اجتماعي ، خانوادگي ، شخصيتي و ... دهها اصل ارزشي ديگر را فراهم خواهد آورد. حقيقتاً اسلام به عنوان جامعترين اديان آسماني ، اهتمام فراوان به امكانات بالقوه ارزشي در فرد و جامعه داشته و رهنمودهاي متقن و لازم را در اين خصوص بيان و با زبان مفسرين معصوم وحي گويا و آشكار ساخته است.
با اعتقاد آزادانديشان انديشمند ، توجه و عمل به اين منشور الهي مي¬تواند زمينه تكامل و وصول به كمالات الهي انسان را فراهم آورد.
جاي بسي تأسف است كه اكثريت قريب باتفاق بنگاههاي خبري اعم از خبرگذاري¬ها ، مطبوعات ، ماهواره¬ها و ... و كانونها و مؤسسات فرهنگي ، در اختيار اين طيف از شيادان و دشمنان فضيلت¬هاي انساني است كه براي برهم زدن اين بنيان ، از هيچ تلاشي فروگذار نمي¬كنند و در واقع ترديد ، شك و تعلّل در پوشش و حجاب اسلامي و دهها توجيه نابخردانه و ... ثمره اين انجمن ناميمون جهاني است و اين زنگ خطري است كه سالهاست بصدا درآمده و اين باور را زيرسؤال برده است.
قرآن كريم برهنگي و كنار گذاشتن لباس را به عنوان دامي كه شيطان آن را در مسير انسان گذارده است معرفي مي¬كند. و آن را مخالف با فطرت بشر مي¬داند و انسانها را از فرو رفتن در چنين دامي برحذر مي¬دارد.
..................