موتور جستجوی پیشرفته مقالات و تحقیقات و ...

موضوع : کلوییدها
تحویل در محیط : word

عنوان سفارش :
??? ???R?R??? !??
تعداد صفحه :
15
قیمت :
6000 تومان

کلویید چگونه کشف شد؟
در سال ۱۸۶۱، توماس گراهام، عبور موادّ مختلف را از درون غشای۱ تراوا آزمایش کرد. او دریافت که گروهی از اجسام به‌آسانی از درون غشا عبور می‌کنند و گروه دیگر به هیچ وجه از آن نمی‌گذرند. این دانشمند، اجسام گروه اول را کریستالوئید (شبه بلور) وگروه دوم را کلویید (شبه چسب) نامید.
کلویید چیست؟
اگر در یک لوله‌ی آزمایش تا یک‌سوم گنجایش آن الکل معمولی بریزیم و به آن نصف قاشق چایخوری گَرد گوگرد اضافه کنیم و سپس مخلوط حاصل را به‌ملایمت داخل یک بِشِر آب داغ گرما بدهیم و هم بزنیم، می‌بینیم که گوگرد در الکل حل می‌شود. اما اگر چنین محلولی را در یک ظرف سرد خالی کنیم، می‌بینیم که پدید‌ه‌ی دیگری به وجود می‌آید. در مخلوط جدید، گوگرد به صورت ذرات ریزی درمی‌آید و هر ذره با آن‌که خیلی ریز است، از صدها و گاه هزاران اتم تشکیل شده است. این ذرات را «کلویید» می‌نامند.
کلوئید مخلوطی است که از پراکنده شدن ذرات بسیار ریز ذرات کلوئیدی ماده اول در ماده دوم به وجود می آید مثل: مه، دود سیگار، شیر و شیشه رنگی، آلیاژها، کف صابون، مرکب خوشنویسی، سفیده تخم مرغ زده شده، ژلها و… .
کلوئیدها خاصیت جذبی بالایی دارند چون ذرات بسیار ریز مساحت بسیار بسیار زیادی دارند به زبان علمی سطح مخصوص آنها بسیار بالاست این خاصیت باعث می شود که ذرات کلوئید به خوبی جذب شوند و از این رو در بسیاری از داروها برای جذب بیشتر استفاده می شوند.
کلوئیدها مخلوطی هستند که برخی از خواص محلولها را دارند.به عنوان مثال مخلوطها را می توان مانند محلولها از کاغذ صافی عبور داد، ولی، این مواد برخلاف محلولها، نمی توانند از درون غشاهاهایی مانند غشاهای سلولهای زنده عبور کنند.
چنانچه یک قطره شیر را در زیر میکروسکوپ نوری ببینید به خوبی حرکت ذرات تشکیل دهنده ی آن را می بیند . که به طور دائم در حال حرکت هستند و پیوسته تغییر مسیر می دهند. به این حرکات حرکت بروانی گفته می شود که خاص ذرات کلوییدی است.
در سال 1861، توماس گراهام، شیمیدان انگلیسی، عبور اجسام مختلف را از درون غشای تراوا آزمایش می کرد. او دریافت که گروهی از اجسام به آسانی از درون غشا عبور می کنند و گروه دیگر به هیچ وجه از آن نمی گذرند. این دانشمند اجسام گروه اول را کریستالویید (شبه بلور) و گروه دوم را کلوئید نامید. واژه ی کلوئید به معنی شبه چسب است. چسب یکی از اجسامی بود که به آسانی از درون غشا عبور نمی کرد.
کلوئیدها امروزه به عنوان مخلوطهایی تعریف می شوند که از دو فاز ماده یعنی فاز پراکنده و فاز پیوسته تشکیل شده اند.این مخلوطها واسطه ی بین سوسپانسیونها و محلولها هستند. ذرات کلوئیدی یا فاز پراکنده ، بزرگتر از اتمهای تنها، یونها یا مولکولهای محلول هستند. این ذرات کوچکتر از ذرات سوسپانسیونها هستند که می توان آنها را به کمک میکروسکوپ دید و بر اثر ماندن از سوسپانسیون ته نشین می شوند. ..................

تحقیقهای مشابه
  • مجری کارهای پژوهشی عمومی، علمی پژوهشی و مروری
  • کارهای آماری و تجزیه و تحلیل داده
  • تحلیل کمی و کیفی
  • انجام کلیه خدمات نگارش، ترجمه تخصصی ، ویرایش مقاله ها و پایان نامه ها
  • انجام رفرنس نویسی استاندارد با نرم افزار EndNote
  • آماده سازی پاورپوینت مربوط به ارائه در جلسات و همایشها
  • Tel : 09385735506 - 09118370377
    Email : tahghighnet@yahoo.com
    Telegram : @tahghighnet
    Instagram : tahghighnetinsta
    www.tahghigh.net
    2024 - 2007