فهرست مطالب
عنوان
چکيده
کليد واژه
1) مقدمه و طرح مسأله
2) مباني نظري
3)روش تحقيق
4) تعاريف مفهومي و عملياتي متغيرها
1-4) تعاريف مفهومي
2-4) تعاريف عملياتي
5) يافته¬ها
1-5) ويژگي¬هاي جامعه نمونه
2-5)يافته¬هاي توصيفي
3-5) يافته¬هاي استنباطي
6) بحث و نتيجه گيري
7) پيشنهادها
فهرست منابع
چکيده
اين پژوهش گرايش شغلي دانش آموزان دختر پيش دانشگاهي شهر تهران را نسبت به شغل پليس زن مورد مطالعه قرار داده است. از جمله اهداف مهم اين مقاله، شناخت عوامل مؤثر بر ميزان گرايش شغلي دانش آموزان دختر به اين شغل است. جامعه آماري مورد مطالعه، کليه دانش آموزان دختر مراکز پيش دانشگاهي دولتي روزانه شهر تهران بوده که با استفاده از روش نمونه گيري تصادفي خوشه¬اي 379 نفر انتخاب شدند. روش تحقيق، پيمايشي بوده که با تکنيک جمع آوري اطلاعات، از طريق پرسشنامه محقق ساخته، اجرا گرديده است. ارتباط بين متغيرهاي مستقل (ويژگي هاي فردي دانش آموزان، ويژگي هاي خانوادگي، شناخت از پليس و منزلت اجتماعي پليس، رفتار پليس) با متغير وابسته (گرايش دانش آموزان دختر به شغل پليس زن) مورد بررسي قرار گرفته است. نتايج مهم به دست آمده از پژوهش حاکي از ارتباط معني دار بين متغيرهاي مستقل: معدل، منطقه آموزشي، ويژگي¬هاي خانوادگي دانش آموزان (اقتصادي – اجتماعي)، منزلت اجتماعي پليس، شناخت و آگاهي از پليـس و رفتار پليس با مردم با متغير وابسته گرايش دانش آموزان دختر به شغل پليس مي¬باشد. ارتباط معني¬دار بين متغيرهاي سن و رشته تحصيلي با گرايش شغلي دانش آموزان دختر به شغل پليس زن مورد تأييد قرار نگرفته است.
کليد واژه
نيروي انتظامي، گرايش شغلي، دانش آموز، شناخت و آگاهي از شغل پليس، منزلت اجتماعي پليس، پليس زن، رفتار پليس
1) مقدمه و طرح مسأله
پليس به عنوان يک سازمان اجتماعي، سهم بسزايي در جذب و استخدام نيروهاي جوان، به ويژه دانش¬آموزان پيش دانشگاهي، ايفا مي کند. در اين ميان، ايجاد و راه اندازي پليس زن در جذب و استخدام دانش¬آموزان دختر از اهميت ويژه¬اي برخوردار است. هر چند که از تأسيس و راه اندازي پليس زن در مجموعه سازمان نيروي انتظامي زمان زيادي نمي-گذرد، اما توانمندي، مهارت و قابليت¬هاي ويژه¬اي که اين واحد نو پا در مأموريت¬هاي مختلف از خود نشان داده است، از ضرورت و اهميت موجوديت اين نهاد حکايت دارد. بنابراين، توجه نيروي انتظاميو ساير مراجع ذيربط به پليس زن و همچنين رويکرد جامعه به آن، امري اجتناب ناپذير است. شغل پليس و انتظامي به ويژه شغل «پليس زن» از مشاغل ويژه است؛ به همين منظور ضروري است که دست اندرکاران امر در پذيرش، جذب و استخدام داوطلبان، اهتمام ويژه¬اي داشته باشند. اين نکته که چه کســي و با چه نوع شخصيتي به نيروي انتظامي گرايش پيدا مي¬کند و جذب مي¬شود، حائز اهميت بسيار است. از سوي ديگر، جوانان و به ويژه دانش¬آموزان، حين رسيدن به دوران استقلال، در مورد شغل آينده خود واقع¬بينانه¬تر فکر مي¬کنند و تلاش مي¬کنند تا توانايي¬ها، اميد و آرزوهاي خود را با امکانات موجود وفق دهند. گـرايش دانش¬آموزان به شـغل پليـس از مـسائل قابل تـوجه و تـأمل در جـهت برنامه¬ريزي¬هاي آتي اين نهاد مي¬باشد.
هدف کلي پژوهش حاضر، شناخت عوامل مؤثر بر گرايش شغلي دانش¬آموزان دختر به نيروي انتظامي است که شامل اهداف اختصاصي زير مي¬باشد:
..................