موتور جستجوی پیشرفته مقالات و تحقیقات و ...

موضوع : مشروطه و مشروطیت
تحویل در محیط : word

عنوان سفارش :
مشروطه و مشروطیت
تعداد صفحه :
16
قیمت :
6000 تومان

حقیقت مشروطیت
انقلاب مشروطه، یکی از بزرگ ترین رویدادهایی است که در تاریخ ایران اسلامی پدیدار گشته است. به دیگر سخن، شکل گیری این حادثه در اواخر دوره سلطنت قاجاریه، موجب ایجاد تحولات گسترده سیاسی، فرهنگی و اجتماعی در ایران شد و توانست پایه محکم و دیرین حکومت استبدادی را که از دوران باستان تا این زمان بر ایران حکمرانی می کرد، متزلزل کند و مقدمات افول حکومت قاجاریه را فراهم آورد. انقلاب مشروطه گرچه پس از مدتی کوتاه در مسیر خود دچار وقفه گردید و کمتر از دو دهه بعد، با شکل گیری حکومت پهلوی به نوعی دیگر از استبداد انجامید، ولی بدون شک از یک سو در ارکان رسمی و شکل ظاهری حکومت تأثیر گذاشت و به قوای مقننه، مجریه، قضاییه و دیگر ارکان حکومتی رسمیت بخشید و از سوی دیگر برای ملت ایران تجربه ای گران بها و ارزشمند به ارمغان آورد؛ تجربه ریشه داری که هفتاد سال پس از آن، میوه شیرین انقلاب اسلامی را به ایران و جهان عرضه کرد.
چیستی مشروطیت
تاریخ ایران، هماره شاهد حوادث گوناگونی بوده است که شناخت و بررسی هر کدام، می تواند برای حال و آینده کشور مفید باشد. یکی از این رویدادهای تأثیرگذار در تاریخ معاصر ایران، نهضت مشروطه است. این نهضت، در واقع مجموعه رویارویی ها و حوادثی است که از حدود سال 1323 قمری تا اواسط سال 1327 قمری به طول انجامید. این جریانات، میان طرفداران مشروطه و حکومت قانون، با مخالفان آن شکل گرفت. نهضت، از اعتراض های مردم به ستم حکومت قاجار آغاز شد و با صدور فرمان مشروطه به دست مظفرالدین شاه، به پیروزی رسید. بدین ترتیب، نخستین گام ها در تحقق اهداف مردم برداشته شد.
چرا مشروطه؟
انقلاب مشروطه، دوره جدیدی از تاریخ ایران پس از اسلام است که مقدمات آن حدود نیم قرن به طول انجامید. بسیاری از تاریخ نگاران، تأسیس دارالفنون را، نقطه آغاز این زمینه ها می دانند. همچنین، شروع مراودات منظم ایرانیان با اروپا، ایجاد پست و تلگراف، نشر روزنامه ها، ظهور نظریه پردازانی چون سید جمال الدین اسدآبادی و میرزا ملکم خان، وقوع تحولات اجتماعی در کشور عثمانی، آگاهی مردم از انقلاب های بزرگ فرانسه و دیگر مناطق اروپا، ملاحظه رواج فساد و رشوه، بی قانونی و تبعیض در امور مملکت، مشاهده ضعف و تسلیم رجال حکومتی در برابر زورگویی بیگانگان و نیز مسافرت های تفریحی و پرخرج شاه و درباریان به اروپا، از مقدمات پیدایش اندیشه مشروطه طلبی مردم ایران به شمار می آید.
مقدمات مشروطه
انقلاب مشروطه، رویداد بزرگی بود که زمینه های متعددی داشت. این انقلاب برآمده از یکسری مقدمات بود که به ویژه در دوره پنجاه ساله سلطنت ناصرالدین شاه قاجار شکل گرفته بود. برخی از زمینه های انقلاب مشروطه عبارتند از: شکست های ایران در جنگ با روسیه، امتیازهایی که به روس و انگلیس واگذار می گردید، بی توجهی زمامداران ایران به حقوق مردم و سرنوشت مملکت، از دست رفتن بخش هایی از خاک ایران در شمال و شرق، گسترش ارتباط میان ایران و اروپا، فشار سنگین اقتصادی و گرفتن مالیات های متنوع و مهم تر از همه، تحرک مراجع مذهبی و عالمان دینی و آگاه ساختن مردم از آنچه روی می دهد.
شکل گیری انقلاب
با گسترش دامنه فساد در ارکان حکومتی قاجار و تسلط همه جانبه روس و انگلیس در ایران و نیز رشد آگاهی و شناخت مردم، نارضایتی و نفرت عمومی، بیشتر مناطق کشور و به ویژه پایتخت را فرا گرفت. در این میان، عملکرد مغرضانه برخی از اتباع بیگانه در اهانت به مقام روحانیت، بر شدت این اعتراض افزود. در ادامه ناآرامی ها، قیمت برخی از کالاها بالا رفت و بازرگانان ایرانی از سوی دولت مورد بی احترامی قرار گرفتند. این مسئله به تعطیلی بازار و تجمع مردم به پیروی از روحانیت در مساجد انجامید. در این میان، مقابله عین الدوله (صدر اعظم مستبد آن زمان)، به درگیری و زد و خورد مردم با نیروهای دولتی انجامید و سرانجام بزرگان روحانیت در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی رحمه الله در ری تحصن کردند. بدین ترتیب، انقلاب مشروطه فراگیر شد.
جریان مشروطیت
طولانی شدن مدت سلطنت ناصرالدین شاه قاجار و به وجود آمدن نارضایتی ها و اعتراض های مردمی از شیوه اداره حکومت و ضعف در برابر بیگانگان، سبب گردید حکومت جانشین وی (مظفرالدین شاه)، با انقلابی گسترده به نام جنبش مشروطه هم زمان گردد. این اعتراض ها، به تحصن علما و مردم در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی انجامید. اجرای قانون اسلام و تأسیس عدالت خانه، همراه با چند درخواست دیگر، جزء خواسته های تحصن کنندگان بود. این تحصن، یک ماه طول کشید و در شانزدهم ذی قعده سال 1323 قمری، با اعلام پذیرش درخواست علما خاتمه یافت. آنچه در حقیقت پدید آمد، ادامه حکومت مستبدانه عین الدوله، صدر اعظم قاجار، افزایش اعتراض ها و کشته شدن طلبه جوانی به نام عبدالحمید بود که مقدمات دومین مهاجرت گسترده علما و مردم را فراهم آورد. ..................

  • مجری کارهای پژوهشی عمومی، علمی پژوهشی و مروری
  • کارهای آماری و تجزیه و تحلیل داده
  • تحلیل کمی و کیفی
  • انجام کلیه خدمات نگارش، ترجمه تخصصی ، ویرایش مقاله ها و پایان نامه ها
  • انجام رفرنس نویسی استاندارد با نرم افزار EndNote
  • آماده سازی پاورپوینت مربوط به ارائه در جلسات و همایشها
  • Tel : 09385735506 - 09118370377
    Email : tahghighnet@yahoo.com
    Telegram : @tahghighnet
    Instagram : tahghighnetinsta
    www.tahghigh.net
    2024 - 2007