موتور جستجوی پیشرفته مقالات و تحقیقات و ...

موضوع : تصوف در شبه قاره هنر
تحویل در محیط : word

عنوان سفارش :
تصوف در شبه قاره هنر
تعداد صفحه :
37
قیمت :
12000 تومان

تصوف در شبه قارة هند در قرن دوم و سوم ظهور یافت . در بارة دیدار ابوعلی سندی با بایزید بسطامی (متوفی 261 یا 264 ) سفر تبلیغی حلا ج (متوفی 309) به هند احتمالا اقامت اولین صوفی یعنی شیخ صفی الدین کازرونی (متوفی 398) به دستور مرشدش شیخ ابواسحاق کازرونی (ابراهیم بن شهریار) در منطقة سند در ناحیة اچ سفر شیخ حسین زنجانی (متوفی ح 420) به پنجاب و اقامت وی در آنجا برای ترویج تصوف و تربیت اهل سلوک و سفر علی بن عثمان هجویری به پنجاب به دستور مرشدش ابوالفضل ختلی گزارشهایی وجود دارد .هجویری در لاهور خانقاه ساخت و به تعلیم و ارشاد مشغول شد و در همانجا نیز درگذشت.
ورود سلسله های صوفیه به شبه قارة هند. ورود این سلسله ها به شبه قارة هند تقریبا معاصر با فتوحات غوریان بود. در قرن ششم برخی از صوفیان آسیای مرکزی به هند مهاجرت کردند. اولین سلسله ها در این دوره چشتیه * و سهروردیه * بودند. چشتیه بیشتر در اجمیر و برخی نقاط پنجاب و دهلی و اوتارپرادش و بهار/ بیهار و سهروردیه در سند و ملتان / مولتان و پنجاب تبلیغ می کردند. سلسله های مهم بعدی نقشبندیه قادریه و شطاریه بودند
ابتدا خواجه معین الدین حسن سجزی چشتی * (متوفی 633) از سلسلة چشتیه در 561 در اجمیر ساکن شد. جانشین وی قطب الدین بختیار کاکی * (متوفی 634) و جانشین کاکی فریدالدین گنج شکر * (متوفی 664) مشهور به بابافرید این سلسله را در دهلی و پنجاب گسترش دادند .مهمترین خلیفة بابافرید در هند شیخ نظام الدین اولیا * (متوفی 725) بود و سلطان المشایخ خوانده می شد. دو
شاعر پارسی گوی امیرخسرو دهلوی و امیرحسن سجزی که از مریدان نظام الدین بودند سبب اشتهار نظام الدین اولیا در تصوف ایران شدند . مهمترین خلیفة نظام الدین اولیا شیخ نصیرالدین محمود معروف به چراغ دهلی * (متوفی 757) بود .وی در دورانی می زیست که شاگردان ابن تیمیه فشارهای مذهبی و سلطان محمدبن تغلق فشارهای سیاسی بر صوفیه وارد می آوردند. او مریدان خود را به رعایت مبادی شریعت ملزم کرد و توانست سلسلة خویش را از تعرض مصون بدارد و به همین منظور بعضی رسوم صوفیه نظیر زمین بوسی را منسوخ کرد . سلسلة چشتیه در زمان دو شیخ بزرگ یعنی نظام الدین اولیا و نصیرالدین چراغ دهلی از طریق شیخ سراج الدین (متوفی 758) تا بنگال و از طریق سیدمحمد گیسودراز (متوفی 825) تا گلبرگه (از شهرهای قدیمی شیعی در هند) گسترش یافت . دیگر عرفای چشتی در مالوه و گجرات مقیم شدند .
سلسلة چشتیه در هند دارای چند شاخة مهم نظیر نظامیه منسوب به نظام الدین اولیا و صابریه منسوب به شیخ علی صابر (متوفی 690) است و هر کدام از آنها نیز زیرشاخه هایی دارند .نمایندة برجستة شاخة صابریه شیخ عبدالقدوس گنگوهی * (متوفی 945) بود که این شاخه را در قرن نهم در هند ترویج نمود .اساس تعلیمات این شاخه ذکر جلی رابطة قلبی با شیخ چله نشینی همراه با نماز و روزه قلت طعام و کلام و منام (خواب ) و مواظبت بر وضو بوده است.
مشایخ چشتیه از پذیرفتن هدایای سلاطین خودداری می کردند و فقط «فتوح » (هدایای مردم ) را می پذیرفتند. بعضی از صوفیان چشتیه به آباد کردن زمینهای بایر می پرداختند و گاه نظیر راهبان بودایی و هندو با زنبیل خانه به خانه گدایی می کردند اما پس از گسترش چشتیه در ولایات کمتر به زهد روی آوردند و دیگر از قبول هدایای حکام ابایی نداشتند. بعلاوه داشتن شغل یا کسب روزی از طریق خدمت دیوانی را برای مریدانی که در مراتب پایین بودند جایز می دانستند .
چشتیه در طول قرون متمادی بانفوذترین طریقت شبه قاره بوده است .
سهروردیه منسوب به ابونجیب عبدالقاهربن عبدالله سهروردی * یا منسوب به برادرزادة وی شهاب الدین عمربن محمد سهروردی * دومین سلسلة مشهور صوفیه در شبه قارة هند است . مروج آن در هند بهاءالدین زکریا (متوفی 661) معاصر معین الدین چشتی بود. تلاشهای وی برای گسترش اسلام در پنجاب بسیار مرجوع کنید بهثر بود. وی در ملتان اقامت داشت و خانقاهش مرکز نشر معارف صوفیه بود و در پنجاب و سند مریدان فراوانی پیدا کرد .پس از او پسرش صدرالدین محمدعارف (متوفی 684) و پس از صدرالدین پسر او رکن الدین عالم (متوفی 735) خلیفه شدند و حفظ و نشر سهروردیه را بر عهده گرفتند. پس از رکن الدین
خلافت سهروردیه بین خویشان و منسوبان وی دوام یافت.سیدجلال الدین سرخپوش بخاری و نوة او جلال الدین مخدوم جهانیان سلسلة سهروردیه را در اچ توسعه دادند. جلال الدین مخدوم جهانیان شاخة جلالیه را به نام پدربزرگش رواج داد .جلال الدین تبریزی * (متوفی ? 642) یکی از مشایخ سهروردیه و شاگرد ابوحفص عمر سهروردی در قرن هفتم به بنگال رفت و به ترویج این طریقت پرداخت و در همانجا درگذشت . سلسلة سهروردیه هنوز در بنگال وجود دارد.میرسید عثمان مشهور به لعل شهباز قلندر * (متوفی 650) نیز یکی دیگر از خلفای بهاءالدین زکریاست . وی دارای تمایلات وحدت وجودی بود و سلسلة سهروردیه را با مشرب قلندری در آمیخت .
سلسلة کبرویه * منسوب به نجم الدین کبری ' در هند دارای دو شاخة مهم است : یکی همدانیه و دیگری فردوسیه . همدانیه شاخة کشمیری از رکنیه (شاخة خراسانی سلسلة کبرویه ) و منسوب به میرسیدعلی بن شهاب همدانی (متوفی 785) است . میرسیدعلی همدانی طی چند سفر به کشمیر سبب رواج کبرویه در آنجا شد. او همچنین زمینه ساز رواج زبان فارسی و هنر ایرانی در کشمیر بود. وی شاگردانش را برای تبلیغ به جاهای گوناگون کشمیر می فرستاد و نوشته اند که او در کشمیر 000 37 تن را مسلمان کرد و در دورة او مساجد و خانقاههای بسیاری در آنجا به نام «حضرت امیر» ساخته شد . میرسیدعلی در کشمیر کتابخانه ای تأسیس کرد و کتابهای فراوانی به عربی و فارسی به آنجا برد .فرزند وی سیدمحمد همدانی نیز برای تبلیغ اسلام به کشمیر رفت . مرید دیگر میرسیدعلی همدانی اشرف جهانگیر سمنانی (متوفی 808) نیز شاخة اشرفیه از سلسلة کبرویه را تأسیس کرد .
نام شاخة فردوسیه از رکن الدین فردوسی از مشایخ کبرویه گرفته شده است . این شاخه در بهار هند گسترش یافت .از بزرگان این شاخه شرف الدین احمدبن یحیی منیری (متوفی 782) بود که نزد سلاطین تغلق محترم بود و سهم مهمی در رواج نثر صوفیانه در شبه قاره و همچنین شناساندن مشایخ ایران به هند داشت .
قلندریه * سلسلة دیگری بود که در قرن هفتم در هند رواج یافت . حکومت مغول در آسیای مرکزی و ایران زمینة حرکت قلندرها را از ترکیه به هند فراهم کرد. اغلب مشایخ قلندری با چشتیه یا سهروردیه ارتباط داشتند مثلا لعل شهباز قلندر ابتدا از سهروردیه بود و بعد به قلندریه پیوست . گروهی از مریدان صدرالدین راجو قتال برادر جلال الدین حسین بخاری (از مشایخ سلسلة بخاری متوفی 785) نیز به قلندری ـ سهروردی مشهور شدند. برخی قلندران نیز نسب معنوی خود را به شاه نعمت الله ولی * (730 یا 731ـ834) می رساندند. تعدادی از قلندران این سلسله معروف به نعمتی ـ قلندری از قرن نهم تا یازدهم در هند اهمیت داشتند .
از جمله اشخاص مهم قلندری شاعری به نام محمدسعید سرمد کاشانی * بود که داراشکوه از او حمایت می کرد. سرمد در حال وجد برهنه می شد و اورنگ زیب . وی را به جرم بدعت اعدام کرد . واژة قلندر امروزه در شمال هند تنزل معنا پیدا کرده و به معنای گدا یا شخص آواره ای است که هزینة زندگی خود را از طریق نمایش دادن با اسب یا الاغ تأمین می کند . حیدریها شاخه ای از قلندریه اند. مشهورترین حیدری هند شیخ ابوبکر توسی حیدری بود که در قرن هفتم در دهلی می زیست . پس از وی شاخة حیدری به سبب فقدان مشایخ و اقطاب زوال یافت اما افرادی منسوب به این سلسله تا چند قرن فعالیت داشتند .میان آداب و اعمال رایج در این شاخه با شاخة رفاعیه * شباهتهایی وجود داشت.
مداریه سلسلة دیگری است که بدیع الدین قطب المدار * مشهور به شاه مدار آن را بنیان نهاد. وی اهل سوریه بود و در قرن نهم به هند رفت . پیروان این سلسله مدعی ارتباط با چشتیه بودند اما آداب و عقاید آنان تلفیقی از تصوف اسلامی و آیین هندو بود. پیروان این طریقت لباسی مانند لباس مرتاضان هندی می پوشیدند و به تن خود خاکستر می مالیدند. گفته می شود که آنان حشیش می کشیدند و نسبت به نماز خواندن و روزه گرفتن بی اعتنا بودند . به اعضای این سلسله به سبب حمل طبلی کوچک «دفلی » می گفتند. این سلسله تا قرن سیزدهم وجود داشت .
..................

تحقیقهای مشابه
تصوف در شبه قاره هنر
37 صفحه - 12000 تومان
جرائم در حکم شبه عمد
21 صفحه - 7500 تومان
روان شناسی در هنر و ادبیات
18 صفحه - 6000 تومان
رئالیسم - رئالیسم در هنر و ادبیات
38 صفحه - 10500 تومان
تاریخچه هنر پوستر در جهان
15 صفحه - 6000 تومان
پروژه رشته آموزش ابتدایی بررسی موانع و مشکلات درس هنر و تاثیر راهکارهای علمی آن در دوره ابتدایی در استان گیلان در سالهای 70 تا 72
94 صفحه - 45000 تومان
ویژگی هنر در عصر معاصر
4 صفحه - 1000 تومان
جایگاه و نقش هنر رسانه در دوره معاصر
20 صفحه - 7500 تومان
پروژه روش تحقیق با عنوان بررسی موانع و مشکلات درس هنر و تاثیر راهکارهای علمی آن در دوره ابتدایی
15 صفحه - 12000 تومان
نقش فرهنگ و هنر در توسعه اقتصادی
12 صفحه - 6000 تومان
بررسی موانع و مشکلات درس هنر و تاثیر راهکارهای علمی آن در دوره ابتدایی - روش تحقیق
10 صفحه - 15000 تومان
آشنایی با نقش هنر در پیشبرد فعالیت های پرورشی
8 صفحه - 7500 تومان
معماری و تاریخ هنر معماری در بناهای رم باستان فایل بصورت پاورپوینت
35 صفحه - 21000 تومان
معماری و تاریخ هنر معماری در بناهای رم باستان
16 صفحه - 9000 تومان
معماری و تاریخ هنر معماری در بناهای رم باستان فایل بصورت پاورپوینت
25 صفحه - 18000 تومان
معماری و تاریخ هنر معماری در بناهای رم باستان فایل بصورت پاورپوینت
25 صفحه - 18000 تومان
ترجمه مقاله و تحقیق - هنر و فن مراقبت تکاملی در NICU : تجزیه و تحلیل یک ایده کلی 22
8 صفحه - 24000 تومان
خلاقیت در هنر- هنر تجسمی
43 صفحه - 18000 تومان
  • مجری کارهای پژوهشی عمومی، علمی پژوهشی و مروری
  • کارهای آماری و تجزیه و تحلیل داده
  • تحلیل کمی و کیفی
  • انجام کلیه خدمات نگارش، ترجمه تخصصی ، ویرایش مقاله ها و پایان نامه ها
  • انجام رفرنس نویسی استاندارد با نرم افزار EndNote
  • آماده سازی پاورپوینت مربوط به ارائه در جلسات و همایشها
  • Tel : 09385735506 - 09118370377
    Email : tahghighnet@yahoo.com
    Telegram : @tahghighnet
    Instagram : tahghighnetinsta
    www.tahghigh.net
    2024 - 2007