موتور جستجوی پیشرفته مقالات و تحقیقات و ...

موضوع : مقایسه انواع اسکلت ساختمانی
تحویل در محیط : word

عنوان سفارش :
مقایسه انواع اسکلت ساختمانی
تعداد صفحه :
10
قیمت :
6000 تومان

مقایسه انواع اسکلت ساختمانی
١- تقسیم بندی سازه ها از نظر مصالح و اجرا
امروزه متداول ترین مصالحی که در انواع سازه ها بکار می رود، فولاد و بتن می باشد. در میان انواع سازه ها، سازه های معمولی از قبیل سازه های تجاری، اداری، مسکونی، هتل ها، بیمارستانها و پارکینگ های طبقاتی در مقابل سازه های تخصصی از قبیل پلها، مخازن، سیلوها، برجهای خنک کننده و سدها، در دسته ای به نام "سازه های قابی شکل" یا "قاب های ساختمانی" و یا به اختصار "قاب" (Frame) قرار می گیرند.
قاب های ساختمانی می توانند بتنی یا فولادی باشند. قاب های بتنی خود به دو دسته قاب های بتنی مسلح و قاب های بتنی پیش تنیده تقسیم بندی می شوند. از سوی دیگر، قاب های فولادی به دو دسته جوشی و پیچی تقسیم بندی می شوند. (نمودار ١) در این مقاله قصد داریم به مقایسه فنی، معماری و اقتصادی این چهار دسته قاب (بتنی مسلح، بتنی پیش تنیده، فولادی جوشی و فولادی پیچی) بپردازیم.
نمودار ١
٢- مقایسه فنی انواع اسکلت ساختمانی
قاب ها دارای دو وظیفه می باشند: تحمل بارهای ثقلی (بارهای مرده و زنده) و تحمل بارهای زلزله و باد. بارهای ثقلی به صورت قائم بر قاب ها وارد می شوند، در حالی که بارهای زلزله و باد به صورت جانبی اثر می کنند. در اینجا به بررسی این دو وظیفه می پردازیم.
٢-١- بارهای ثقلی
بارهای ثقلی بر سقف وارد می شوند و سقف، این بارها را به تیرها، تیرها به ستونها و ستونها با فونداسیون منتقل می کنند. به این مسیر انتقال بار از سقف تا فونداسیون، "مسیر بار" (Load Path) گفته می شود.
٢-٢- بار زلزله
مهمترین بحث در مقایسه فنی قابها، بحث عملکرد قاب ها در مقابل زلزله می باشد. در اکثر مواقع، بار باد نقش تعیین کننده ای بازی نمی کند، به همین دلیل از بحث درباره بار باد صرف نظر می کنیم. در بررسی عملکرد قاب ها در مقابل زلزله، آنچه که به عنوان ایمنی سازه در تصور عموم جای گرفته است، "مقاومت کافی در مقابل زلزله" می باشد. در حالی که آنچه که سازه را در مقابل زلزله ایمن می کند، مقاومت کافی نیست، بلکه "شکل پذیری" است. شکل پذیری در مقابل زلزله به این معناست که سازه با تغییر شکل های مناسب و کافی، انرژی زلزله را در خود مستهلک کند. در واقع زلزله یک نیروی ثابت، همانند بارهای ثقلی نیست، بلکه بیشتر شبیه یک انرژی است. برای مستهلک کردن این انرژی، سازه باید به اصطلاح انعطاف پذیر یا شکل پذیر باشد. این به این معناست که قطور کردن تیر و ستونها، نه تنها الزاماً به باربری جانبی سازه در مقابل زلزله کمک نمی کند، بلکه ممکن است با افزایش "سختی" سازه، از شکل پذیری آن در مقابل زلزله بکاهد و موجب تخریب آن شود.
موارد ذکر شده در بالا، همگی به این دلیل می باشند که نیروی زلزله دارای یک ماهیت مستقل و ثابت نیست و بستگی به ابعاد و اندازه های سازه دارد. بار زلزله به صورت جانبی و شتاب دار به سقف هر طبقه وارد می شود. نیرویی که در سقف به این ترتیب تولید می شود، از حاصلضرب جرم سقف در شتاب زلزله بدست می آید:
شتاب زلزله (x (a جرم سقف (m) = نیروی زلزله
در نتیجه، هر چه وزن سقف کمتر باشد، نیروی زلزله کمتر می شود. هر چه سازه سخت تر باشد و بخواهد مقاومت بیشتری از خود نشان دهد، نیروی زلزله بیشتر می شود. سختی سازه به ابعاد تیرها و ستونها و دیوارهای آن بستگی دارد.
٢-٢- انواع سیستم های باربر جانبی لرزه ای
قبل از انتخاب مصالح سازه، باید سیستم باربر جانبی لرزه ای سازه مشخص شود. برای مقابله با زلزله، سیستم های باربری مختلفی را می توان انتخاب کرد. مهمترین این سیستم ها عبارتند از: دیوارهای باربر، قاب ساختمانی ساده با مهاربندهای فولادی، قاب خمشی و سیستم های دوگانه (قاب خمشی+دیوار برشی). تفاوت این سیستم ها در وجود یا عدم وجود تیرها، دیوارها و همچنین نحوه اتصالات تیر به ستون در قاب ها می باشد.
..................

  • مجری کارهای پژوهشی عمومی، علمی پژوهشی و مروری
  • کارهای آماری و تجزیه و تحلیل داده
  • تحلیل کمی و کیفی
  • انجام کلیه خدمات نگارش، ترجمه تخصصی ، ویرایش مقاله ها و پایان نامه ها
  • انجام رفرنس نویسی استاندارد با نرم افزار EndNote
  • آماده سازی پاورپوینت مربوط به ارائه در جلسات و همایشها
  • Tel : 09385735506 - 09118370377
    Email : tahghighnet@yahoo.com
    Telegram : @tahghighnet
    Instagram : tahghighnetinsta
    www.tahghigh.net
    2024 - 2007