موتور جستجوی پیشرفته مقالات و تحقیقات و ...

موضوع : القاعده
تحویل در محیط : word

عنوان سفارش :
القاعده
تعداد صفحه :
14
قیمت :
6000 تومان

القاعده
القاعده‌ (به عربی: القاعدة و یا تنظیم القاعدة (تشکیلات القاعده‌) به انگلیسی: ;Al-Qaeda)، نام تشکیلات بین‌المللی تروریستی بنیادگرایی اسلامی است که متشکل از شبکه‌های تروریستی اسلامی مختلفی است که همگی در راستای کاهش دادن تأثیرات و دخالت‌های غیر مسلمانان بر دنیای اسلام و گسترش اسلام در جهان مبارزه می‌کنند. اکثریت اعضا شبکه القاعده را پیرو مسلک سلفی می‌دانند. از سال ۱۹۹۵ نام این سازمان در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار گرفته است. رهبر این سازمان اسامه بن لادن است.
تاریخچه
تشکیلات القاعده در سال ۱۹۸۸ توسط اسامه بن لادن جهت مبارزه (یا به لفظ اسلامی: غزو) با اتحاد جماهیر شوروی در افغانستان تأسیس شد. القاعده از سازمان "مکتب الخدمة" که هدف آن مسلح نمودن و آموزش مجاهدین اسلامی برای جنگ با شوروی بود توسعه و پیشرفت یافت. این سازمان از حمایت و پشتیبانی دولت‌های اسلامی به ویژه پاکستان و همچنین ایالات متحده آمریکا برخوردار بود.
در سال ۲۰۰۰ ایمن ظواهری سازمان جهاد اسلامی مصر را با سازمان القاعده ادغام نمود و به شخص دوم این تشکیلات تبدیل شد.
وجه نامگذاری سازمان القاعده برگرفته از توصیف این سازمان در یکی از متن‌های آن است که تشکیلات القاعده را "قاعدة الجهاد" (اساس و بنیان نبرد اسلامی) توصیف می‌کند. این در حالی است که خود اعضا این سازمان آن را "جبهه بین‌المللی جهاد علیه یهودیان و صلیبیان" می‌نامند.
القاعده در عراق
سازمان قاعده‌الجهاد در سرزمین بین‌النهرین (به عربی: تنظيم قاعدة الجهاد في بلاد الرافدين) معروف به القاعده عراق یا القاعده در عراق گروه بنیادگرای شورشی در عراق است که در بیشتر دنیا به عنوان گروهی تروریستی شناخته می‌شود.
القاعده عراق در گذشته توسط ابومصعب الزرقاوی رهبری می‌شد. پس از کشته شدن زرقاوی در سال ۲۰۰۶ رهبری این سازمان احتمالا برعهده ابوحمزه المهاجر (در گذشته معروف به ابوایوب المصری بود) قرار گرفته‌است.
این سازمان پیشتر با نام جماعت‌التوحید و الجهاد فعالیت می‌کرد و در اکتبر ۲۰۰۴ در اعلامیه‌ای رسمی اتحاد خود را با القاعده اعلام کرده بود.
] عملیات‌ها
تعدادی از مهمترین اقداماتی که قاعده‌الجهاد سرزمین میان‌رودان مسئولیت آن‌ها را برعهده گرفته‌است:
• حمله به نمایندگی سازمان ملل متحد در بغداد و قتل سرجیو دی ملو نماینده برزیلی ملل متحد در این کشور.
• قتل محمدباقر حکیم رهبر مجلس اعلای انقلاب اسلامی در بمب‌گذاری انتحاری در نجف.
• گروگان‌گیری تعداد زیادی از سربازان و کارمندان آمریکایی و کشورهای عضو ائتلاف ضد ترور در عراق، سربازان و افسران پلیس عراق و پخش فیلم‌های ویدئویی گردن زدن آن‌ها توسط رهبران سازمان[۱].
• انفجار آرامگاه امام دهم و یازدهم شیعیان در سامرا[۲]
• انفجارهای عاشورا در شهرهای کربلا و کاظمین[۳]
اهداف
زرقاوی در نامه‌ای که در ژوئیه به ایمن الظواهری از رهبران قاعده الجهاد نوشت و برنامه گروه خود را در عراق در یک فرایند چهار مرحله‌ای تعریف کرد[۴]:
• بیرون‌راندن نیروهای آمریکایی و متحدانشان از عراق
• تأسیس دارالخلیفه اسلامی در این کشور
• گسترش جنگ علیه دشمنان اسلام در کشورهای همسایه عراق
• جنگ علیه اسرائیل
اگر چه مقر سازمان در عراق قرار دارد. اما اعضای این سازمان بمب‌گذاری‌های متعددی را در کشورهای دیگر نیز به انجام رسانده‌اند. انفجار شرم‌الشیخ در مصر یکی از خونبارترین آن‌ها بود. زرقاوی فعالیت خود را در ابتدای سال ۲۰۰۴ با گروه کم‌تعدادی در حدود ۳۰ سرباز آغاز کرد، اما تعداد اعضای آن در سال ۲۰۰۵ بیش از ۱۰۰۰ نفر برآورد می‌شد[۵]
این سازمان در ژانویه ۲۰۰۶ شورای مجاهدین را به عنوان مجلسی برای اتحاد گروه‌های شورشی سنی در جنگ علیه اشغال‌گران و عراقیان شیعه و سکولار ایجاد کرد. با این‌حال خشونت بسیار شدید سازمان تحت رهبری زرقاوی از جمله علیه غیرنظامیان و ایدئولوژی به شدت بنیادگرایانه‌اش موجب ناکامی این طرح شد[۶]. اهداف القاعده در اعلام حمايت از حماس

به دنبال بروز اختلاف و درگيري بين جنبش اسلامي حماس كه مسئوليت دولت «وحدت ملي فلسطين » را برعهده داشت و تشكيلات خود گردان به رهبري «ابومازن» كه هم چنين رياست گروه «فتح » را برعهده دارد .صف بندي هاي جهاني در قبال اين دو شكل گرفت . آمريكا، رژيم صهيونيستي و برخي كشورهاي اروپايي از فتح و دولت هاي مستقل و مردمي، ملت هاي اسلامي و آزادي خواهان جهان از حماس حمايت كردند.
در اين ميان گروه تروريستي «القاعده» كه همواره سايه سنگين اقدامات تفرقه افكنانه و ضد اسلامي خود در جهان اسلام را بردوش مي كشد با انتشار اطلاعيه هايي حمايت خود را از مبارزان فلسطيني حماس اعلام و همگان را حيرت زده كرد.
«ايمن الظواهري » كه از او به عنوان مرد شماره دو القاعده ياد مي كنند در نوار صوتي منتسب به وي كه از شبكه تلويزيوني «الجزيره» قطر پخش شداز مسلمانان دنيا درخواست كرد با سلاح، پول و حمله به منافع آمريكا و رژيم صهيونيستي در سراسر جهان از حماس حمايت كنند. الظواهري كه از او با نام «دست راست بن لادن » ياد مي شود، تأكيد كرد: «برادران ما در جنبش حماس بايد بدانند كه تمامي جهان اسلام همراه و همگام با آنهاست و از آنها حمايت مي كند».
اين رهبر القاعده همچنين از حماس خواست با توجه به تسلط بر غزه آنچه وي «احكام شريعت » خوانده است را در اين منطقه اجرا كند. حمايت القاعده از حماس در حالي صورت گرفته است كه اين گروه تروريستي ماه گذشته در بيانيه اي به شدت از حماس به دليل شركت در دولت وحدت ملي فلسطين انتقاد كرده بود.
القاعده در آن بيانيه حماس را به كوتاه آمدن در برابر رژيم اشغالگر قدس متهم كرد. اتهامي كه البته همواره از سوي حماس به شدت تكذيب شده است. حساسيت اوضاع غزه و درگيري هاي پيش آمده ميان فتح و حماس سبب شد تا حماس با واكنش سريع به حمايت القاعده و مخالفت با آن امكان هرگونه سوءاستفاده از نام پرافتخار خود را از بين ببرد. «سامي ابوزهري » سخنگوي حماس در اين باره اعلام كرد: «ما دستور كار خاص خود را داريم و تصميمات خود را برپايه اصول بنيادين خود و نه اظهارات القاعده اتخاذ مي كنيم .» نگاهي به گذشته و ساختار تشكيلاتي القاعده نشان از آن دارد كه اين گروه تندرو باوجود ادعاي خود مبني بر مبارزه با دنياي غرب -كه از نگاه آن مظهر كفر است - همواره در خدمت اهداف پيدا و پنهان سرويس هاي امنيتي غربي قرار داشته است. حضور مؤثر آمريكا در منطقه كه از طريق حادثه ۱۱سپتامبر ۲۰۰۱ و با دو جنگ خونين افغانستان و عراق حاصل شد بهترين شاهد بر اين مدعاست.
..................

تحقیقهای مشابه
  • مجری کارهای پژوهشی عمومی، علمی پژوهشی و مروری
  • کارهای آماری و تجزیه و تحلیل داده
  • تحلیل کمی و کیفی
  • انجام کلیه خدمات نگارش، ترجمه تخصصی ، ویرایش مقاله ها و پایان نامه ها
  • انجام رفرنس نویسی استاندارد با نرم افزار EndNote
  • آماده سازی پاورپوینت مربوط به ارائه در جلسات و همایشها
  • Tel : 09385735506 - 09118370377
    Email : tahghighnet@yahoo.com
    Telegram : @tahghighnet
    Instagram : tahghighnetinsta
    www.tahghigh.net
    2024 - 2007