موتور جستجوی پیشرفته مقالات و تحقیقات و ...

موضوع : TBS و CGS گاز
تحویل در محیط : word

عنوان سفارش :
?????? TBS ?? CGS
تعداد صفحه :
17
قیمت :
7500 تومان

TBS وCGS ایستگاه های گاز
ایستگاه های گاز رسانی
امروزه استفاده از گاز به عنوان يكي از مهمترين منابع تامين انرژي جايگاه ويژه اي را در زندگي روزمره مردم سراسر جهان به خود اختصاص داده است . جمهوري اسلامي ايران با بيش از 13.6 تريلون متر مكعب ذخاير گاز طبيعي شناخته شده يكي از غني ترين كشور هاي جهان از نظر ذخاير مورد نظر مي باشد ( رتبه دوم در جهان ) . صنعت گاز از مرحله اكتشاف شروع و تا مصرف ادامه دارد .اين فرايند را مي توان به 6 مرحله زير تقسيم نمود : 1. اكتشاف و حفاري 2. توليد 3. پالايش 4.انتقال 5.گاز رساني 6. بهره برداري و مصرف در اينجا به طور مختصر ايستگاه هاي گاز رساني را معرفي مي كنيم.
گاز خارج شده از پالايشگاه ترش است و بايد طي عملياتي اين گاز شيرين شود. براي انتقال گاز از پالايشگاه به شهر ها و صنايع نياز به خطوط انتقال گاز است كه اين كار وظيفه قسمت طراحي است تا با توجه به نياز مصرف اين خطوط را طراحي كند .گاز همچون ساير سيالات در اثر عبور از لوله دچار افت فشار مي شود كه اين افت را با راه اندازي ايستگاه هاي تقويت فشار بر طرف مي شود وجود اين ايستگاه ها علاوه بر رفع مشكل افت فشار در فصول سرد و زماني كه امكان به وجود آمدن يخ در لوله هست هم مفيد مي باشد و با افزايش فشار اين مشكل بر طرف مي شود .حال اين فشار كه مقدارش يسيار زياد است براي مصرف در صنايع و شهر مفيد نمي باشد براي حل اين مشكل از ايستگاه تقليل فشار استفاده مي كنند .اين ايستگاه ها در دو نوع C.G.S و T.B.S مي باشند
ايستگاه هاي تقويت فشار: يك ايستگاه تقويت فشار داراي تجهيزات و ادوات زيادي مي باشد . امامهمترين چيزي كه در اولين نگاه بنظر مي آيد كمپرسور است . كمپرسور هايي كه در ايستگاه هاي تقويت فشاراستفاده مي شوند داراي انواع مختلفي هستند: الف)كمپرسور هاي رفت و برگشتي ب) كمپرسور هاي حلزوني ج)كمپرسور هاي چرخشي د). كمپرسور هاي گريز ازمركز.اين كمپرسور ها براي كاركرد نياز به
نيروي محركه خيلي قوي دارند كه اين نيروي محركه را عموما از توربين هاي گازي صنعتي مي گيرند.اين توربين ها ممكن است كه با يك سوخت كار كنند يا با چند سوخت مايع كار كنند و هم با خود گاز .
ايستگاههاي تقليل فشار : ايستگاه هاي تقليل فشار را بر اساس نياز مصرف كننده و اينكه عمده تمركز مصرف در كجاست و يا اينكه ايستگاه را در كجا مي توان احداث كرد بنا مي شود . درون يك ايستگاه تقليل فشار با توجه به اينكه چقدر مصرف داريم و اين ميزان گاز چقدر براي مصرف كننده مهم است كه در صورت قطع گاز ضرري به او مي رساند يا نه خطوط ايستگاه را يك و يا چند خطه درست مي كنند.در هر صورت يك خط كمكي وجود دارد.ايستگاه هاي تقليل فشار با توجه به نوع نياز به دو نوع تقسيم مي شود.
1. ايستگاه هاي C.G.S : اين ايستگاه ها وظيفه دارند تا فشار ورودي كه در حدودpsi 1000 تا psi 750 است را به فشاري حدود psi 250 برساند ضمن اينكه گاز را هم بو دار كند. ليست تجهيزات و ادوات يك ايستگاه CGS به شرح زير است : 1فیلنرها 2.رگلاتورها 3. شير هاي اطمينان و شير هاي قطع كننده 4. كنتور 5. ادرايزر( بودار كننده) 6.هيتر(گرمكن) 7.فشار سنج و ترمومتر 8. ادوات الكترونيكي 9. ادوات قسمت حفاظت كاتديك 10.شيرهاي معمولي و فلنج ها . البته به غير از گرمكن ها و بودار كننده ها بقيه قسمت هادر يك ايستگاه T.B.Sنيز موجود مي باشد.
در ابتدا در گاز سوز كردن خودروها از گاز مايع به عنوان سوخت خودروها استفاده مي‌شد كه اين سوخت به خاطر آلايندگي زيست محيطي و همچنين هزينه حمل‌ونقل آن از بنادر به نقاط مصرف شرايطي همانند بنزين داشت بنابراين اجراي آن متوقف شد. اما در حال حاضر از گاز طبيعي براي سوخت خودروها استفاده مي‌كنند كه استفاده از آن داراي مزايايي است از عمده‌ترين مزاياي آن پايين‌تر بودن قيمت گاز طبيعي نسبت به بنزين است و آلودگي زيست محيطي ايجاد نمي‌كند.
ذخاير عظيم گاز طبيعي در ايران، ارزان بودن آن نسبت به سوخت هاي مايع، شبكه گسترده گازرساني در كشور و مصرف بسيار بالاي سوخت هاي معمول، انتخاب اين سوخت را به عنوان سوخت جايگزين از لحاظ اقتصادي توجيه پذير مي سازد. كاهش هزينه هاي درمان و مرگ و مير ناشي از كاهش آلاينده ها درصورت استفاده از گاز طبيعي در خودروها را كه بالغ بر ميليون ها دلار مي گردد را نبايد فراموش كرد.
كاهش آلاينده هاي محيط زيست به خصوص در شهرهاي بزرگ يكي ديگر از اثرات استفاده از سوخت گاز طبيعي مي باشد كه نبايد ازنظر دور داشت. از آنجايي كه درصد بسيار بالايي از گاز طبيعي را متان تشكيل مي دهد، هيدروكربن هاي نسوخته در موتورهاي گاز طبيعي سوز نيز عمدتا متان مي باشند كه گازي بي اثر بوده و ميل به واكنش دهي بسيار پايين آن باعث كاهش واكنش هايي مي گردد كه منجر به توليد مه دود فتو شيميايي (smog) در محيط مي شود. نسبت كربن به هيدروژن (C/H) در متان از هر هيدروكربن ديگري پايين تر است كه موجب كاهش انتشار منواكسيدكربنCO) ۵۰ تا ۷۰ درصد) گرديده و نشر دي اكسيد كربن (CO۲) را به ميزان حدود ۲۵ درصد موتور گازسوز نسبت به موتور پايه بنزيني در يك بازده يكسان موتور پايين مي آورد. لذا كاهش انتشار اين گاز گلخانه اي، در روند نزولي پديده گرم شدن زمين مي تواند موثر واقع شود. قابليت كاهش اكسيدهاي نيتروژن (NOx) بسته به طراحي موتور و مبدل شيميايي كاتاليستي به كار رفته نسبت به مشابه بنزيني آن ۲۰ تا ۵۰ درصد است
سابقه استفاده از گاز طبيعي به عنوان سوخت خودرو به سال هاي اوليه دهه ۱۹۳۰ در ايتاليا برمي گردد. بحران هاي نفتي، تلاش براي امنيت انرژي، ارزاني گاز طبيعي در مقايسه با سوخت هاي فسيلي مايع، بحران آلودگي هواي شهرهاي بزرگ و عوامل متعدد ديگر مهمترين دلايل روي آوردن به اين سوخت از سوي برخي ازكشورهابه عنوان رايج ترين سوخت جايگزين در خودروها بوده است
..................

  • مجری کارهای پژوهشی عمومی، علمی پژوهشی و مروری
  • کارهای آماری و تجزیه و تحلیل داده
  • تحلیل کمی و کیفی
  • انجام کلیه خدمات نگارش، ترجمه تخصصی ، ویرایش مقاله ها و پایان نامه ها
  • انجام رفرنس نویسی استاندارد با نرم افزار EndNote
  • آماده سازی پاورپوینت مربوط به ارائه در جلسات و همایشها
  • Tel : 09385735506 - 09118370377
    Email : tahghighnet@yahoo.com
    Telegram : @tahghighnet
    Instagram : tahghighnetinsta
    www.tahghigh.net
    2024 - 2007