موتور جستجوی پیشرفته مقالات و تحقیقات و ...

موضوع : انرژی هسته ای
تحویل در محیط : word

عنوان سفارش :
??? ?????R ? !????? ! ???R
تعداد صفحه :
21
قیمت :
7500 تومان

استخراج اورانیوم از معدن
اورانيوم كه ماده خام اصلي مورد نياز براي توليد انرژي در برنامه هاي صلح آميز يا نظامي هسته اي است، از طريق استخراج از معادن زيرزميني يا سر باز بدست مي آيد. اگر چه اين عنصر بطور طبيعي در سرتاسر جهان يافت مي شود تنها حجم كوچكی از آن بصورت متراكم در معادن موجود است.
اورانیوم چیست؟
یکی از چگالترین فلزات رادیو اکتیو است که در طبیعت یافت می شود. این فلز در بسیاری از قسمتهای دنیا در صخره ها، خاک و حتی اعماق دریا و اقیانوس ها وجود دارد. اگر بخواهید از میزان موجودیت آن ایده ای بدست آورید باید بگوییم که میزان وجود و پراکندگی آن از طلا، نقر یا جیوه بسیار بیشتر است.
اورانیوم در طبیعت بصورت اکسید و یا نمک های مخلوط در مواد معدنی (مانند اورانیت یا کارونیت) یافت می شود. این نوع مواد اغلب از فوران آتشفشانها بوجود می آیند و نسبت وجود آنها در زمین چیزی معادل دو در میلیون نسبت به سایر سنگها و مواد کانی است. این فلز به رنگ سفید نقره ای است و کمی نرم تر از استیل بوده و تقریباً قابل انعطاف است. اورانیوم در سال 1789 توسط مارتین کلاپورت (Martin Klaproth) شیمی دان آلمانی از نوعی اورانیت بنام Pitchblende کشف شد. وجه تسمیه این فلز به کشف سیاره اورانوس بازمی گردد که هشت سال قبل از آن، ستاره شناسان آن را کشف کرده بودند. اورانیوم یکی از اصلی ترین منابع گرمایشی در مرکز زمین است و بیش از 40 سال است که بشر برای تولید انرژی از آن استفاده می کند. دانشمندان معتقد هستند که اورانیوم بیش از 6.6 بیلیون سال پیش در اثر انفجار یک ستاره بزرگ بوجود آمده و در منظومه شمسی پراکنده شده است. برای درک بهتر از توانایی اورانیوم در تولید انرژی لازم است نگاهی به ساختمان اتمی این فلز داشته باشیم.
اورانیوم را بهتر بشناسیم
اورانیوم را درواقع می توان سنگین ترین (به بیان دقیقتر چگالترین) عنصر در طبیعت نامید. شاید بد نباشد بدانید که در این میان هیدروژن سبک ترین عناصر طبیعت است. اورانیوم خالص حدود 18.7 بار از آب چگالتر است و همانند بسیاری از دیگر مواد رادیو اکتیو در طبیعت بصورت ایزوتوپ یافت می شود. بطور ساده ایزوتوپ حالت خاصی از حضور یک عنصر در طبیعت است که در هسته آن به تعداد مساوی - با عنصر اصلی - پروتون وجود دارد اما تعداد نوترون های آن متفاوت است. بنابراین طبق این تعریف ساده می توان دریافت که ایزوتوپ های یک عنصر عدد اتمی مشابه خود عنصر را خواهند داشت اما وزن اتمی متفاوتی دارند. اورانیوم شانزده ایزوتوپ دارد که هریک از آنها دارای وزن اتمی خاصی هستند. حدود 99.3 درصد از اورانیومی که در طبیعت یافت می شود ایزوتوپ 238 (U-238) است و حدود 0.7 درصد ایزوتوپ 235 (U-235)، كه هر دو داراي تعداد پروتون يكساني بوده و تنها تفاوتشان در سه نوترون اضافه اي است كه در هسته U۲۳۸ وجود دارد. اعداد ۲۳۵ و ۲۳۸ بيانگر مجموع تعداد پروتونها و نوترونها در هسته هر كدام از اين دو ايزوتوپ است. سایر ایزوتوپ ها بسیار نادر هستند. در این میان ایزوتوپ 235 برای بدست آوردن انرژی از نوع 238 آن بسیار مهمتر است چرا که U-235 (با فراوانی تنها 0.7 درصد) آمادگی آن را دارد که تحت شرایط خاص شکافته شده و مقادیر زیادی انرژی آزاد کند. به این ایزوتوپ Fissil Uranium، به معنای اروانیوم شکافتنی هم گفته می شود و برای این عملیات از اصطلاح شکافت هسته ای یا Nuclear Fission استفاده می شود. اورانیوم نیز همانند سایر مواد رادیواکتیو دچار پوسیدگی و زوال می شود. مواد رادیو اکتیو دارای این خاصیت هستند که از خود بطور دائم ذرات آلفا و بتا و یا اشعه گاما منتشر می کنند. U-238 با سرعت بسیار کمی فسیل می شود و نیمه عمر آن چیزی در حدود 4,500 میلون سال (تقریبآ معادل عمر زمین) است. این موضوع به این معنی است که با فسیل شدن اورانیوم با همین سرعت کم انرژی معادل 0.1 وات برای هر یک تن اورانیوم تولید می شود و این برای گرم نگاه داشتن هسته زمین کافی است.
نگاهی به شکاف هسته ای اورانیوم
هنگامي كه هسته اتم اورانيوم در يك واكنش زنجيره اي شكافته شود مقداري انرژي آزاد خواهد شد.
گفتیم که U-235قابلیت شکاف هسته ای دارد. این نوع از اتم اورانیوم دارای 92 پروتون و 143 نوترون است (بنابراین جمعآ 235 ذره در هسته خود دارد و به همین دلیل U-235 نامیده می شود)، کافی است یک نوترون دریافت کند تا بتواند به دو اتم دیگر تبدیل شود. براي شكافت هسته اتم اورانيوم، يك نوترون به هسته آن شليك مي شود و در نتيجه اين فرايند، اتم مذكور به دو اتم كوچكتر تجزيه شده و تعدادي نوترون جديد نيز آزاد مي شود كه هركدام به نوبه خود ميتوانند هسته هاي جديدي را در يك فرايند زنجيره اي تجزيه كنند. ( شکل 1 )
در این حالت یک اتم U-235 به دو اتم دیگر تقسیم می شود و دو ، سه و یا بیشتر نوترون آزاد می شود. نوترون های آزاد شده خود با اتم های دیگر U-235 ترکیب می شوند و آنها را تقسیم کرده و به همین منوال یک واکنش زنجیره ای از تقسیم اتم های U-235 تشکیل می شود. مجموع جرم اتمهاي كوچكتري كه از تجزيه اتم اورانيوم بدست مي آيد از كل جرم اوليه اين اتم كمتر است و اين بدان معناست كه مقداري از جرم اوليه كه ظاهرا ناپديد شده در واقع به انرژي تبديل شده است، و اين انرژي با استفاده از رابطه ۲E=MC يعني رابطه جرم و انرژي كه آلبرت اينشتين نخستين بار آنرا كشف كرد قابل محاسبه است.
..................

تحقیقهای مشابه
??? ?????R ? !????? ! ???R - ?????????? ? !????? ! - ?????????? ? !????? !
23 صفحه - 6000 تومان
??? ?????R ? !????? ! ???R - ???????R??? ? ! - ????????????? !?? - ?????R? ? ! ??? !?R? !
32 صفحه - 9000 تومان
??? ?????R ? !????? ! ???R - ?????R? ? ! ????? ?R??
32 صفحه - 7500 تومان
??? ?????R ? !????? ! ???R
21 صفحه - 6000 تومان
??? ?????R ? !????? ! ???R ?? ????? ?? ?????????????R
19 صفحه - 6000 تومان
?????????R ???????????? ??? ?????R ? !????? ! ???R ???? ?????????????R
11 صفحه - 1500 تومان
??? ?????R ? !????? ! ???R
11 صفحه - 1500 تومان
???????????? ??? ?????R ? !????? ! ???R ???? ??? ?????R ??? ?????
7 صفحه - 1500 تومان
??? ?????R ? !????? ! ???R
11 صفحه - 6000 تومان
??? !?????? ??? ?????R ? !????? &? ??
4 صفحه - 1500 تومان
??? ?????R ? !????? ! ???R
21 صفحه - 7500 تومان
??? ?????R ? !????? ! ???R ???R????? ???? ???????? ???? ??? &??????
17 صفحه - 7500 تومان
???????R ?? ? ?????R ???? ???????`??? ? ! ? &????? !??? ! ? &? ?? ????? ?`?? ?? ???????`?? ??? ???? ? !???R ? !????? ! ???R
24 صفحه - 10500 تومان
??? ?????R ? !????? ! ???R
15 صفحه - 6000 تومان
??? ?????R ? !????? ! ???R ??????? ??? !
19 صفحه - 7500 تومان
??????? &? ! ? &? ??? ? ! ?? ????? ?R?  - ??????? !????? ???R ?????R ?? ? &? ??? ? !?????R ????? !? ??? !???R ??????? &?????R 68
38 صفحه - 114000 تومان
????????? ! ?????????R ??? ?????R ? !????? ! ???R ???R????? ?? ????????? !?? ?? ? &????? ???? ? !?? ?R ????? &??? ! ???R? ??? ? &? ? ?R ???? ???
42 صفحه - 24000 تومان
? ?`????????? ! ? !???` ????? &?` ??? !??? - ???R?? ?????? - ?????????? ??? ?????R ? !????? ! ???R
13 صفحه - 9000 تومان
??????? &? ! ? &? ??? ? ! ?? ????? ?R?  - ?????????R ???????? ? !???R?R ??? ! ?????? ??? &???R?? ? &??? ?R ? &??????? ! ?R ????????? ! ?R ????? !? !???R ?????????R ?? ??? ?????R ???? ??? ?R?? ? !????? ?? 14
15 صفحه - 45000 تومان
????????? &?????R ???????? ??? !????? !???R ??? ?????R ???R? ???
27 صفحه - 18000 تومان
  • مجری کارهای پژوهشی عمومی، علمی پژوهشی و مروری
  • کارهای آماری و تجزیه و تحلیل داده
  • تحلیل کمی و کیفی
  • انجام کلیه خدمات نگارش، ترجمه تخصصی ، ویرایش مقاله ها و پایان نامه ها
  • انجام رفرنس نویسی استاندارد با نرم افزار EndNote
  • آماده سازی پاورپوینت مربوط به ارائه در جلسات و همایشها
  • Tel : 09385735506 - 09118370377
    Email : tahghighnet@yahoo.com
    Telegram : @tahghighnet
    Instagram : tahghighnetinsta
    www.tahghigh.net
    2024 - 2007