موتور جستجوی پیشرفته مقالات و تحقیقات و ...

موضوع : کار فرهنگی سازمان زندان ها
تحویل در محیط : word

عنوان سفارش :
کار فرهنگی سازمان زندانها
تعداد صفحه :
17
قیمت :
7500 تومان

فهرست مطالب
چکیده
مقدمه
کاهش آسیبها در زندان نیازمند انسجام برنامه های دینی و فرهنگی است
هدف فرهنگی ساختن زندانها كاهش استفاده از مجازات زندان است
در طول سال‌هاي اجراي برنامه سوم و چهارم توسعه، سازمان زندان‌ها عهده‌دار چه وظايفي بوده و تا چه ميزان در تحقق اهداف خود موفق شده است؟
اقدامات فرهنگی سازمان زندانهای استان گیلان
برگزاري دوره هاي آموزش حضوري احكام و فلسفه نماز
نتیجه
منابع
کار فرهنگی سازمان زندانها
چکیده
در زندانها اولویت باید کارهای فرهنگی باشد و برای اصلاح و تربیت باید روی مسائل فرهنگی بیشتر و با دقت کار شودامنیت فرهنگی بر امنیت تأمینی در زندانها اولویت دارد. گرچه توجه به امنیت باید به عنوان یک مقوله مهم در زندانها مورد توجه باشد اما تأثیر کار فرهنگی و به بیانی دیگر بهداشت روان و اصلاح رفتار زندانی میتواند رفتار زندانیان را کنترل و ظرفیت اصلاح و تربیت را در آنان ارتقاء بخشد.
مقدمه
زندان محلي است كه محكوماني كه حكم آنها قطعي شده با معرفي مقام‌هاي صلا‌حيتدار قضايي و قانوني براي مدت معين يا به طور دايم به منظور تحمل كيفر، با هدف حرفه‌آموزي، بازپروري و بازسازگاري نگهداري مي‌شوند.
اصلاح رفتار و بهداشت روان اصل و ریشه کار اصلاح و تربیت است و کار فرهنگی میتواند زمینه رشد و بالندگی اخلاقی را در مددجویان فراهم سازد و آسیب رفتارها را در وی کاهش دهد کاهش آسیب رفتارهای پر خطر که با ابتکار ریاست محترم سازمان زندانهای کشور تبیین و با اهتمام و هدایت مؤثر معاونت محترم اصلاح و تربیت سازمان متبوع در قالب یک بسته 61 برنامه ای ارائه شده است و هم اکنون کار اصلاح و تربیت در زندانها را سامان بخشیده و هدفمند ساخته در حقیقت مهندسی فرهنگی و اصلاح و تربیت درون زندانهاست، امروز مسئولین فرهنگی، مسئولین اندرزگاهها، معاونین امور داخله زندانها و رئیس زندان میداند منظور ما از اخلاق و باور فرهنگی به چه معنی است، میداند که این یک تکلیف سازمانی است و اگر این تکلیف درست مورد توجه نباشد، کار وی به سرانجام نخواهد رسید.
با اشاره به اینکه کار درست فرهنگی در زندانها شامل مجموعه ای از اقدامات آموزشی، عقیدتی، فرهنگی، هنری و فنی و مهارتی با رویکرد اصلاح رفتار و بهنجار نمودن زندانیان است .این یک حقیقت است که امروز با برنامه ستاد کاهش امنیت زندانها ارتقاء یافته است و ما میتواند سر افرازانه و با سند و عدله از اقدامات خود و دستاوردهای مترتب بر آن دفاع کنیم ، این همان اصلاح جو فرهنگی زندان است، این همان کنترل فرهنگی زندانهاست که بر معاذیر و کمبودهای محسوس و مشهودی همچون کمبود منابع انسانی، کمبود منابع مالی و ... فائق آمده و زندانها را به محیط امن اصلاح و تربیت و کاهش آسیبهای رفتاری و آسیبهای ناشی از حبس سوق داده است.
باور اثرات طرح ستاد کاهش آسیب رفتارهای پر خطر باید در اندیشه و در عمق و ریشه و نهاد کارکنان اعم از مسئول و مجری به باور نشیند تا نتیجه کار آن باشد که ما میگوییم بازگشت سعادتمندانه زندانی به آغوش اجتماع. امروزه ما باید از تکنولوژی روز همچون دوربینهای مداربسته استفاده کنیم، اما این را باید پذیرفت که کار فرهنگی خود بازداری و بهداشت رفتار در بین زندانیان ایجاد میکند.بیرون از زندان دوربین نیست که فرد را کنترل کند. اگر کار فرهنگی تؤام با باور و اعتقاد بر زندانی انجام پذیرد، زندانیان بجای اینکه از ترس کارمندان زندان تخلف نکنند از ترس هم دیگر هنجار شکنی نمیکنند. این یعنی استفاده صحیح از آموزه ها و ارزشهای اسلامی و دینی و آموزشی و تربیتی که قطعا ما را در مسیر اهداف سازمانی و معنوی و مقدس زندانبانی اسلامی تؤام با اصلاح و تربیت موفق خواهد ساخت.
با توجه به اینکه در بین زندانیان نیز افراد خوب و مبتکری وجود دارد از آنان نیز می توان در جهت بهتر عمل کردن فعالیتها کمک گرفت.همچنین با توجه به اینکه سیستم کار در زندان یک سیستم پیچیده ای را می طلبد که از یک سو باید بتوانند مراقبت امنیتی لازم را در زندان داشته باشند از سوی دیگر باید بتوانند مراقبت روحی وروانی لازم را هم داشته باشند.زندانبان باید بکوشد تا در اصلاح زندانیان فعالیت مفیدی داشته و در عین توان اداره و حفظ محیط داخلی زندان را داشته باشند.همچنین با سابقه چند ساله آغاز به کار سازمان زندانها کارهای مفیدی صورت گرفته است که از جمه می توان حمایت از خانواده های زندانیان (ارائه خدمات درمانی رایگان،ارائه آموزشهای فنی وحرفه ای و..)و ارائه وام اشتغال به آنان اشاره نمود تا پس از خروج از زندان توانایی اداره زندگی و عدم بازگشت به جرم برایشان فراهم باشد.با توجه به اینکه جمع کثیری از جوانان جامعه ما بیکار هستند و امکانات رفاهی متناسب با تعداد آنها وجود ندارد و با افزایش فقر فرهنگی و اقتصادی و عدم وجود مشاغل مناسب و..... زمینه بزهکاری ،اعتیاد و جرم آنها زیاد می باشد و این باعث می گردد این افراد به سوی جرم کشیده و سر از زندان درآورند. همچنین امکانات رفاهی زندانها در حال افزایش می باشدو هم اکنون 150 رشته فعال در زندانها وجود دارد که 12 رشته فنی وحرفه ای به صورت فعال آموزش داده می شود که از جمله می توان به معرق کاری،خیاطی،مشبک،تعمیرات موبایل و....... اشاره نمودعلاوه بر آن وجود کلاسهای آموزشی از نهضت سوادآموزی تا مقاطع تحصیلی دانشگاهی نیز وجود دارد.همچنین با توجه به اینکه در زندان افراد و گروههای مختلفی وجود دارند از طریق سم زدایی از بیماریهایی از قبیل ایدز و بیماری های پوستی و ورود افراد معتاد جلوگیری می شود در زمینه افزایش مساحت بند جوانان و جدا بودن آنها با دیگر گروههای سنی نیز باید گفت حداکثر تلاش صورت می گیرد تاآنها در بند جوانان نگهداری شوند ولی در صورتی که فضای کافی وجود نداشته باشد این افراد در دیگر بندها نگهداری می شوند. در خصوص زندانیان غیر بومی باید گفت این افراد پس از آمدن حکم قطعیشان و در صورت دادن درخواست از طرف خودشان به استانهای خود منتقل می شوند در پایان پس از پاسخگویی به سوالات اعضاء جلسه با ذکر صلوات به پایان رسید.
کاهش آسیبها در زندان نیازمند انسجام برنامه های دینی و فرهنگی است
هدف اسلام از زندانی کردن افراد، اصلاح آنهاست و این امر باید در زندانهای ما تحقق یابد.
باید در زمینه مسائل مذهبی، آموزشی، ورزشی و هنری برنامه‌ریزی منظم و منسجمی صورت گیرد و با برآورد بازخوردهای آن، نواقص برطرف و برنامه ها مناسب تر شود.
رویکرد اسلامی نظام در زندانها باید دیده شود، مسئولان فرهنگی در زندانها باید به مرحله‌ای برسند که در بدو ورود زندانی ضمن شناسایی ویژگیهای شخصیتی و خلا‌‌ها و کمبودهای روحی مددجویان با برنامه ریزی منظم و منسجم موجبات اصلاح و تربیت واقعی آنان را فراهم سازند.
کاهش آسیبها در زندان نیازمند افزایش و انسجام برنامه های دینی و فرهنگی است و از این طریق است که می توان بر روح و فکر زندانی تاثیر مثبت گذاشت.
هرچند که کار تبلیغ و پرداختن به کارهای فرهنگی در زندانها دشوارتر است ولی به یقین معنویت و روحانیت این کار و ثواب و اجر معنوی این کار نزد خداوند بیشتر خواهد بود.
برنامه‌هایی در دست اجراست که در آینده شاهد فعالیت چشمگیر اداره فرهنگی تربیتی در عرصه زندانبانی اسلامی و کاهش قابل توجه رفتارهای پرخطر در زندان‌ها باشیم.
مسئولان فرهنگی حاضر به سه کارگروه در قالب کارگروه فرهنگی، تربیتی و آموزشی، کارگروه هنری و ورزشی، کارگروه اشتغال و حرفه آموزی تقسیم و با تبادل نظر و همفکری نسبت به رفع موانع و توسعه فعالیت‌های مربوطه اتخاذ تصمیم می کنند هدف فرهنگی ساختن زندانها كاهش استفاده از مجازات زندان است
مسأله ديگر موضوع فرهنگ‌سازي نزد مسؤولا‌ن است؛ اگر در مقام تقنين، قانوني تصويب شده و به قضات اجازه داده مي‌شود كه حكم حبس صادر كنند، عادلا‌نه اين است كه فضاي نگهداري زنداني هم مهيا باشد و زندان به‌اندازه كافي وجود داشته باشد. فضاهاي فعلي زندان‌هاي ايران حداكثر براي 55 هزار نفر جوابگو است اما حدود 150 هزار نفر زنداني داريم. در اين ميان بوروكراسي دولتي و قوانين دست و پاگير نيز جريان ساخت زندان‌ها را كند كرده‌است، به اين دليل ما امسال در يك تبصره به دولت پيشنهاد داديم كه از محل منابعي كه به ساخت زندان‌هاي فرسوده اختصاص مي‌دهند، بتوانيم از طريق بنگاه تعاون و حرفه‌آموزي زندانيان كه يك مجموعه اقتصادي عمومي غيردولتي است، كار ساخت و ساز و باز سازي زندان‌هاي فرسوده را شروع كنيم. با اين اقدام مطمئن هستيم كه در آينده نزديك شاهد پيشرفت بالا‌يي خواهيم بود. در غير اين صورت و با ادامه روش فعلي در 20 سال آينده هم به نتيجه نمي‌رسيم.
از نظر فرسودگي زندان‌ها، در دو استان خوزستان و گيلان‌ فرسوده‌ترين زندان‌ها را داريم و به لحاظ جمعيت زنداني، خراسان جنوبي با 80 درصد زنداني مواد مخدر كه اغلب هم غيربومي‌هستند و سيستان و بلوچستان بيشترين جمعيت زنداني را دارند كه دليل عمده اين موضوع هم قرار گيري اين استان‌ها در دروازه‌هاي مرزي مواد مخدر است. به عنوان نمونه مناسب ساختمان زندان‌ها هم بايد به زندان‌هاي كرمان، تهران و چهارمحال و بختياري اشاره كرد.
خوشبختانه جمهوري اسلا‌مي‌ايران نيز در تدوين سياست‌هاي كلي خود، كاهش استفاده از مجازات زندان را به عنوان يك اصل كلي پذيرفته و معتقد است كه جهت‌گيري كشور در اين حوزه بايد بر اين سياست تنظيم شود. ما نيز در اين ميان با تغيير عادت و بينش‌ها، كارهاي فرهنگي، تبليغ، اطلا‌ع رساني، و ارايه آمار و همچنين ذكر فايده‌ها و ضررهاي اين اقدام، سعي ‌كنيم، افرادي را كه به صورت حداكثري حكم حبس صادر مي‌كنند، متوجه اين موضوع كنيم كه استفاده از مجازات زندان چه پيامدهاي منفي براي جامعه به همراه دارد. در حوزه تقنين هم لوايح متعددي در اين ارتباط تنظيم شده كه مهم‌ترين آن لا‌يحه مجازات‌هاي اجتماعي يا مجازات‌هاي جايگزين حبس است. در اين رابطه حدود 600 فقره عنوان در قوانين جزايي شناسايي و تقديم مجلس شوراي اسلا‌مي‌شده كه مي‌توان به جاي مجازات حبس از مجازات‌هاي ديگري كه پيش‌بيني شده، استفاده كرد.از سويي ديگر، كاهش استفاده از مجازات زندان به عنوان يك شاخص در تمام لوايحي كه در قوه قضاييه تنظيم مي‌شود، اعمال و مجمع تشخيص مصلحت نظام هم از طريق كميته نظارتي خود بر انجام كار قانونگذاري نظارت مي‌كند. به اعتقاد من طي 3 تا4 سال آينده در اين خصوص (كاهش مجازات زندان) شاهد شرايط منطقي‌تري خواهيم بود.
در طول سال‌هاي اجراي برنامه سوم و چهارم توسعه، سازمان زندان‌ها عهده‌دار چه وظايفي بوده و تا چه ميزان در تحقق اهداف خود موفق شده است؟
به طور مشخص 8 هدف كمي در اين بخش براي سازمان زندان‌ها تعريف شده است كه عبارت‌اند از: افزايش ارايه خدمات مشاوره‌اي سلا‌مت روان به زندانيان كه اين شاخص در سال پايه (1378) صفر بوده و در پايان سال 1384 به 7 هزار نفر زنداني رسيده است(به عبارت ديگر، 7 هزار زنداني خدمات مشاوره‌اي دريافت كردهاند.)
هدف بعد كه افزايش درصد اشتغال زندانيان است كه در سال 1378، 4 درصد بوده و در سال 1384 به 13 درصد رسيده است، يعني از هر 100 هزار نفر زنداني براي 13 هزار نفر شغل ايجاد شده است. از لحاظ افزايش سرانه فضاي نگهداري زنداني نيز در سال پايه 66/6 متر مربع بوده (به ازاي هر نفر 66/6 متر مربع فضا بوده است) كه در سال 1384 به 63/9 مترمربع رسيده است. همچنين در خصوص ارايه خدمات حمايتي به زندانيان از طريق بخش غيردولتي در سال 1378، 3 هزار خانوار تحت پوشش بوده‌اند و هم اكنون به 10 هزار و 39 خانوار رسيده است .
افزايش پوشش برنامه‌هاي آموزشي، فرهنگي و تربيتي زندانيان نيز يكي ديگر از
هدف‌هاي كمي برنامه بوده كه در سال پايه به 45 هزار و 396 زنداني ارايه مي‌شده و در سال 1384، 88 هزار و 677 نفر زنداني را در برگرفته است.
درصد بازگشت مجدد زندانيان طي سال هاي ياد شده از 30 درصد به 17 درصد كاهش يافته است. همچنين افزايش ميزان امور غير حاكميتي به بخش غيردولتي در سطح زندان‌ها كه در سال 1378، صفر بوده، در سال 1384 به 30 درصد افزايش يافته است. كمك‌هاي فني و اعتباري به بخش خصوصي و تعاوني (اعطاي وام و تسهيلا‌ت) نيز در سال پايه (1378) صفر بوده و در سال 1384 به 2 هزار و 200 نفر تسهيلا‌ت اعطا شده است.
در مورد بهينه سازي فضاهاي فيزيكي، همان طور كه اشاره كردم 130 زندان فرسوده شناسايي شده كه كار احداث 34 زندان شروع شده و موافقت اصولي 39 زندان ديگر هم گرفته شده و در حال پيگيري و عملياتي كردن كار هستيم اما در مورد كانون‌هاي اصلا‌ح و تربيت، هم اكنون از 30 استان كشور در 26 استان، كانون احداث شده است و بنا داريم تا پايان برنامه چهارم توسعه در سراسر استان‌ها كانون اصلا‌ح و تربيت به طور مجزا داشته باشيم.

تحقیقهای مشابه
ضرورت کار آفزینی در سازمان - پاورپوینت
25 صفحه - 10500 تومان
مدیریت کار عملی در سازمان - مدیریت در آموزش و پرورش
76 صفحه - 21000 تومان
گزارش کار آموزی رشته حسابداری در سازمان بیمه تامین اجتماعی
121 صفحه - 45000 تومان
مدیریت کار عملی در سازمان - رشته علوم تربیتی - در اداره آموزش و پرورش
66 صفحه - 30000 تومان
گزارش کارآموزی در سازمان میراث فرهنگی وصنایع دستی و گردشگری استان گیلان
36 صفحه - 18000 تومان
کار فرهنگی سازمان زندانها
17 صفحه - 7500 تومان
تاثیرات فرهنگی سازمان فنی و حرفه ای کشور بر روی مخاطبان
21 صفحه - 9000 تومان
ساختار سازمانی مدیران فرهنگی با تکیه بر مهارتهای موجود به چگونه می تواند در راستای پیشبرد اهداف سازمان نقش آفرینی نمایند
9 صفحه - 6000 تومان
ساختار سازمانی مدیران فرهنگی با تکیه بر مهارتهای موجود و پیشبرد اهداف سازمان نقش آفرینی
8 صفحه - 6000 تومان
ساختار سازمانی مدیران فرهنگی تا چه حد می تواند در راستای پیشبرد اهداف سازمان نقش آفرینی نماید
5 صفحه - 7500 تومان
کار فرهنگی سازمان زندانها
19 صفحه - 18000 تومان
کار فرهنگی سازمان فرهنگ و ارشاد- روش تحقیق
19 صفحه - 18000 تومان
کار فرهنگی سازمان زندانها
19 صفحه - 9000 تومان
کار فرهنگی سازمان فرهنگ و ارشاد- روش تحقیق
19 صفحه - 12000 تومان
  • مجری کارهای پژوهشی عمومی، علمی پژوهشی و مروری
  • کارهای آماری و تجزیه و تحلیل داده
  • تحلیل کمی و کیفی
  • انجام کلیه خدمات نگارش، ترجمه تخصصی ، ویرایش مقاله ها و پایان نامه ها
  • انجام رفرنس نویسی استاندارد با نرم افزار EndNote
  • آماده سازی پاورپوینت مربوط به ارائه در جلسات و همایشها
  • Tel : 09385735506 - 09118370377
    Email : tahghighnet@yahoo.com
    Telegram : @tahghighnet
    Instagram : tahghighnetinsta
    www.tahghigh.net
    2024 - 2007