موضوع :
پروژه رشته علوم اجتماعی نگرش والدین در مورد تأثیر وسایل ارتباط جمعی رادیو، تلویزیون، سینما و کتب غیردرسی بر روی کودکان دختر و پسر
تحویل در محیط : word
عنوان سفارش :
پروژه رشته علوم اجتماعی نگرش والدین در مورد تأثیر وسایل ارتباط جمعی رادیو، تلویزیون، سینما و کتب غیردرسی بر کودکان دختر و پسر
پیشگفتار
وسایل ارتباط جمعی به خصوص تلویزیون تأثیراتی آشکار ، سریع و مستقیم بر جامعه دارند. استفاده هوشمندانه از حیات موکل به شناخت طبیعت ناسازگار و خشن است. که باید در کمین آن نشست و به آن معرفت پیدا کرد.
با آن در آویخت و بر آن پیروز شد. تفاوت روزگار ما با گذشته های خیلی دور در این است که در عصر ما دوران شکیبایی دربارة نادانی منجر به ناتوانی ، به سر آمده است و دیگر نمی شود هزاران سال صبر کرد تا افتادن سیب از درختی ، نبوغ کسی را تحریک کند. یا ریاضیدانی ماهیت جهان را برملا سازد. هم اکنون ما در دورانی زندگی می کنیم که جامعة پویا مرتباً پدیده های نوینی را در مقابل بشر قرار می دهد. و مسائل نو، راه حل های نوین را می طلبد. راه حل های دیروز ممکن است امروز کمتر باشند و کاربرد آنها مخصوصاً در مسائل و مشکلات اجتماعی ، نتایج گذشته را بدست ندهند.
بنابراین لازم است هر روزه تحقیقات و بررسی های جدیدتری پا به پای پدیده های نوین انجام گیرد. که از این میان وسایل ارتباط جمعی مثتثنی نیستند و سهم زیادی را در تحقیقات به خود اختصاص می دهند.
تأثیرات وسایل ارتباط جمعی بر بنیادها ، رفتارها ، فرهنگ ها ، سنت ها و عادات می باشد. و کودکان در این میان مستثنی نیستند. چنین وسایلی با این وسعت تأثیرات ، شایستگی این را دارند که مورد مطالعه قرار گیرند. تا کنون جامعه شناسان متعددی در این راه قدم برداشته اند و نتایج مطلوب و متنوعی بدست آورده اند. تحقیق حاضر گام کوچکی در این راستا است که با راهنمایی استاد ارجمند ، جناب آقای دکتر میرزایی ، در جامعة آماری شهر رستم- آباد ( کودکان 12-7 سال ) صورت گرفته است.
1 بیان مسأله 2
3 اهداف پژوهش 4 سؤالات پژوهش
5 فرضیات پژوهش 6 چارچوب نظری پژوهش
7 نظریة اصلی پژوهش 8 سوابق پژوهش
9 جنبه های جدید پژوهش 10 روشهای گردآوری داده ها
11 روشهای توصیف و تحلیل داده ها 12 تعریف نظری مفاهیم
13 تعریف عملیاتی مفاهیم 14 جامعه آماری
15 حجم نمونه 16 روش نمونه گیری
17 سطح سنجش 18 سطح تحلیل
19 واحد تحلیل 20 متغیرهای پژوهش
21 ابعاد پژوهش 22 قلمرو پژوهش
23 سازمان پژوهش
1-1 طرح مسئله :
ارتباطات جمعی در میان علوم اجتماعی معاصر اهمیت فراوانی یافته اند. اکنون در کشورهای مختلف جهان دانشکده ها و مدارس عالی گوناگون برای تحصیلات و مطالعات مربوط به ارتباطات وجود دارند.
رشته های ارتباطی متعددی که در مؤسسات دانشگاهی دنیا تأسیس شده اند، هدف های متنوعی را دنبال می کنند. بسیاری رشته ها ، معمولاً در سطح تحصیلات لیسانس برای تربیت متخصصان مطبوعاتی و انتشارتی از قبیل روزنامه نگاران ، مشاوران روابط اجتماعی و عمومی و کارشناسان تبلیغاتی بوجود می آیند و برخی از آنها ، علوم ارتباطات را به عنوان یکی از رشته های جدید اجتماعی، در سطح بالاتر مورد مطالعه و تحقیق قرار می دهند. عصر جدید را همانطور که عصر فضا ، اتم ، هیدروژن می خوانند ، به حق باید عصر ارتباطات الکترونیکی نیز خواند. عصری است که در آن هیچ حادثه ای مخصوص فضای جغرافیایی محدود نیست. بلکه به کل جهان یا کرة زمین تعلق دارد. پیرایی خانواده یا به تعبیری دیگر قبیلة جهانی با این وسایل نو ، تحقق پذیر گشته است.
این وسایل با خود دنیایی نو، ارزشهای تازه ، و در عین حال اسارتهای جدیدی به همراه آورده اند.
اندیشمندان جدید در روانشناسی تا آنجا در بحث از اهمیت ارتباطات انسانی سخن رانده اند که می گویند:
« در بگو با کی دوستی تا بگویم هستی». به طور کلی هر فرد برای ایجاد ارتباط با دیگران و انتقال پیام های خود به آنها از وسایل ارتباطی مختلفی استفاده می کند. ارتباط مکانیسمی است که از خلال آن روابط انسان ها برقرار می شود و بسط می یابد. پس ارتباط انتقال پیام است به دیگری و اساس شکل گیری جامعه است.
وسایل ارتباط جمعی دارای فوایدی هستند که جامعه ای که از این وسایل استفاده می کند، راه ترقی را پیش گرفته و پیشرفت می کند. علاوه بر آن وسایل ارتباطی مشکلاتی را هم به همراه آورده اند. از آن جمله کاهش حرکت و تحریک جمعی کودکان در این سنین سخت تأثیر پذیر است.
و از این جمعیت به سختی آسیب پذیرند. کودکان در این سنین سخت سرگردان شده و باید از خلال انبوهی از عقاید و اندیشه هایی که از راه ارتباطات به آنها می رسد، راه خود را بازیابند. ممکن است دچار گمراهی شوند، پس باید به نقش مهم این وسایل پی ببریم.
ما در این پژوهش سعی می کنیم نیازها و مسائل جدیدی را که برای کودکان (12-7) سال بوجود می آید را بررسی کنیم و بدانیم که آیا این وسایل بروی کودکان تأثیر مثبت دارند یا منفی. و اگر دارند تأثیر کدام نوع بیشتر است؟ و آیا در پیشرفت تحصیلی شان مفید می باشد یا تأثیری منفی به جای می گذارد؟ آیا عامل جنسیت(مذکر ، مونث) در میزان استفاده از این وسایل و همچنین تأثیری که این وسایل برای کودکان برجای می گذارند، مؤثر است؟ همچنین در این تحقیق سعی می شود که چگونگی تأثیرات کودکان را از وسایل ارتباط جمعی بیان کنیم و دریابیم که محتوای این رسانه ها چگونه در تکوین شخصیت کودکان با ایجاد ناهمواریها و خشونت در آنها ، تأثیرگذار است؟
1-2 اهمیت و ضرورت پژوهش
در این تحقیق سعی می شود چگونگی تأثیرات کودک را از وسایل ارتباط جمعی بیان کنیم. در میان گونه های مختلف رسانه های جمعی ، تلویزیون ، رادیو ، سینما و کتب غیر درسی کدام نوع آن مورد استقبال بیشتر کودکان قرار می گیرد و تأثیر کدام نوع بر کودکان بیشتر است.در میان رسانه های عنوان شده در موضوع تحقیق در مورد کدام یک کودکان در شبانه روز وقت بیشتری را به آن اختصاص می دهند. مدت زمان استفاده کودکان از این وسایل ، تحت تأثیر عواملی چون سن کودک، تحصیلات پدر و همچنین شغل و درآمد پدر چگونه است و چه تفاوتی با با هم دارند.و کدامیک از این وسایل در موفقیت تحصیلی کودکان تأثیر بیشتری دارند. و بیان این موضوع که آیا مدت زمانیکه کودکان از این رسانه های جمعی استفاده می کنند به صلاح او است هست یا نه ، و آیا در تکوین شخصیت آنها تأثیر منفی نمی گذارد؟ برنامه های ما تا چه حد با فرهنگ ، ارزشها و هنجارهای موجود در جامعه همگونی دارد ، و چرا تحقیق و پژوهش بیشتر در مورد برنامه های کودکان از اهمیت بیشتری برخوردار است. این تحقیق بر روی کودکان (12-7 ) سال شهر رستم آباد که در سال 89-1388 دانش آموز هستند و از نظر جسمی سالم و ساکن شهر این شهر می باشند، صورت پذیرفته است.