موتور جستجوی پیشرفته مقالات و تحقیقات و ...

موضوع : آواشناسی
تحویل در محیط : word

عنوان سفارش :
آواشناسی
تعداد صفحه :
50
قیمت :
18000 تومان

فهرست مطالب
عنوان
3 – 1 – مقدمه
3 – 2 – تاریخچه ی آواشناسی آکوستیک
3 – 2 – 1 – موج صوتی
تجزیه فوری
ملاحظات تولیدی و صوت شناختی واکه ها
تولید و طبقه بندی واکه از منظر تولیدی
مقدمه
تشدید (رزونانس)
صافی
فرکانس فورمنت
فصل 2 – پیشینه
2 – 1 – مقدمه
2 – 2 – موقعیت تاریخی جغرافیایی استان گیلان
2 – 3 – تاریخچه گویش گیلکی
زبان های هند و اروپایی
نشانه هایی از گویش گیلکی در گذشته های دور
واژگان گیلکی در مقایسه با زبانهای دیگر
واژه های مشترک با فارسی باستان
2 – 4 – پیشینه پژوهش در گویش گیلکی
پیشینه پژوهش های آواشناختی گویش گیلکی
3 – 1 – مقدمه
آواشناسی یکی از شاخه های زبان شناسی است که به مطالعه و توصیف علمی و همچنین بررسی نظام مند آواهای زبان می پردازد. آوا (صوت) به عنوان موضوع آواشناسی، نشانه ماوی، محسوس و گفتاری برای نظامهای مجرد و ذهنی زبان است. موضوع آواشناسی ممکن است آواهای یک زبان بخصوص، مانند فارسی باشد. این گونه مطالعه های آوایی را آواشناسی آن زبان بخصوص، مثلا آواشناسی فارس، می گویند.
همچنین موضوع آواشناسی ممکن است آواهای زبان بطور کلی باشد. اینگونه بررسی های آوائی را آواشناسی همگانی می نامند.
بررسی و مطالعه علمی صداهای زبان در سه شانه متمایز صورت می گیرد.
1) آواشناسی تولیدی: که به بررسی و توصیف چگونگی تولید آواهای زبان می پردازد.
2) آواشناسی شنیداری: که در آن چگونگی ادراک و پردازش آواهای زبان مورد بررسی قرار می گیرد.
3) آواشناسی صوت شناختی (آکوستیک): که به بررسی ویژگیهای فیزیکی آواهای زبان می پردازد.
از میان شاخه های سه گانه آواشناسی، آواشناسی تولیدی بیش از همه پیشرفت کرده و در مطالعات آوایی بکار می رفته است. شاید یکی از دلائل این امر آن باشد که بکارگیری آواشناسی تولیدی مشروط بر استفاده از ابزار و دستگاه های فنی چندانی نیست در حالیکه کار با آواشناسی آکوستیک مستلزم داشتن امکاناتی است که در مطالعه فیزیک صوت بکار می آیند. از آنجا پژوهش حاضر به لحاظ نظری در حیطه آواشناسی آکوستیک قرار می گیرد، لذا ابتدا به بیان تاریخچه مختصری از این نوع آواشناسی پرداخته پس اصول و مبانی صوت شناسی را مورد بحث قرار خواهیم داد.
3 – 2 – تاریخچه ی آواشناسی آکوستیک
آواشناسی آکوستیک زیر مجموعه ی آواشناسی است که به جنبه های آکوستیکی صداهای گفتاری می پردازد و ویژگی هایی همچون دامنه دقیق موج، طول آن ها، فرکانس پایه یا ویژگی های دیگر فرکانس موج ها را بررسی می کند و به روابط این ویژگی ها با دیگر شاخه های آواشناسی (مانند آواشناسی تولیدی یا شنیداری) می پردازد.
از چهره های درخشان در آواشناسی آکوستیک، هرمان هلم هولتز است. این فیزیک دان آلمانی در سال 1863 کتاب «آهنگ به عنوان اساس فیزیولوژیک تئوری موسیقی» را نوشت. او با نوشتن این کتاب بود که مطالعه ی آواشناسی آکوستیک را به گونه ای رسمی آغاز کرد. ابه جین پیر روزولوت (1924 – 1846) فرانسوی نیز پیشگام آواشناسی تجربی بود و در عرصه ی آکوستیک نیز فعالیت هایی انجام داده بود.
در فاصله سال های 1920 تا 1950 از ابزارهای الکتریکی و اشعه ی x در آواشناسی استفاده شد. یکی از این ابزار فونودیک بود که توسط دیتون کلارنس میلر (1941 – 1886) ابداع شد. این وسیله، وسیله ای برای عکس گرفتن از موج های آوایی بود.
از دیگر ابداع های این دوره، «نوشتار کلام» بود که شامل سیستمی بود که توسط الکساندر ملویل بل (1905 – 1819) (پدر الکساندر گراهام بل) ابداع شد. این نخستین سیستم یادداشت برداری از صداهای گفتار بود که مستقل از زبان یا لهجه ی خاص بود.
در همان زمان بود که فرضیه ای نیز مطرح شد به نام فرضیه d آکوستیکی تولید آوا. این فرضیه شامل تئوری هماهنگ و تئوری ناهماهنگ می شد. تئوری هماهنگ توسط ویت استون و هلم هولتز مطرح شد که در بخش های بعدی به تفصیل به این موضوع پرداخته خواهد شد.
از دیگر ابزارهای ابداع شده و مهم در این زمان که بیش تر در خدمت آواشناسی آکوستیک بودند ترکیب کننده های آوایی هستند که وودر یکی از آن هاست. وودر که توسط دودلی در سال 1939 ابداع شد، نخستین ترکیب کننده ی صداست که در زمان خود، توجه بسیاری را به خود جلب کرد. الگوی ضبط آوای کوپر در سال 1950 نیز نخستین ترکیب کننده آوایی بود که در خدمت تشخیص آوا بود و مانند مورد پیش فقط جنبه ی سرگرمی نداشت. همان گونه که گفتیم، دیدگاه های آکوستیک درباره ی آواشناسی در اواخر دهه ی 50 یا اوایل دهه ی 60 توسعه یافت ولی تعداد کمی از آن ها تکنیک هایی مثل اسپکتوگراف یا دیدگاه های تئوریک مثل فرضیه ی کار کردن با فیلتر و مطالب دیگری که میان آواشناسی تولیدی و آکوستیک است را شامل می شود. در سال 1952 فاصله فرمانت واکه توسط پترسون و بارنی مطرح شد.
تقریبا از سال 1950 تاکنون، بیش تر به آواشناسی آکوستیک مربوط می شود که در این زمان، بیش تر به آواشناسی با استفاده از کامپیوتر، فراآوا و MRI پرداخته شده است.
........

تحقیقهای مشابه
  • مجری کارهای پژوهشی عمومی، علمی پژوهشی و مروری
  • کارهای آماری و تجزیه و تحلیل داده
  • تحلیل کمی و کیفی
  • انجام کلیه خدمات نگارش، ترجمه تخصصی ، ویرایش مقاله ها و پایان نامه ها
  • انجام رفرنس نویسی استاندارد با نرم افزار EndNote
  • آماده سازی پاورپوینت مربوط به ارائه در جلسات و همایشها
  • Tel : 09385735506 - 09118370377
    Email : tahghighnet@yahoo.com
    Telegram : @tahghighnet
    Instagram : tahghighnetinsta
    www.tahghigh.net
    2024 - 2007