موتور جستجوی پیشرفته مقالات و تحقیقات و ...

موضوع : معرفی رضا عباسی نقاش
تحویل در محیط : word

عنوان سفارش :
معرفی رضا عباسی نقاش
تعداد صفحه :
21
قیمت :
7500 تومان

رضا عباسی
تاریخ تولد : ۱۵۶۵
تاریخ وفات : ۱۶۳۵
مشهورترین نقاش زمان شاه عباس صفوی است. مراوده‌های سیاسی و بازرگانی با کشورهای اروپا، در زمان شاه عباس ، موجب رواج نقاشی‌های ایتالیایی در بازار اصفهان شده بود. رقابت دربار صفوی با دربار هنرپرور و با شکوه جهانگیر پادشاه مغولی هند نیز سبب دیگری برای توجه به هنرمندان در این زمان بود. در این میان آقا رضا نامی سرآمد همه هنرمندان و نقاشان اصفهان گردید. شاه عباس او را به خود منسوب کرد و از آن پس به نام رضا عباسی مشهور شد. رضا عباسی نقاش دوران سلطنت شاه عباس بزرگ را نباید با علیرضا عباسی، هنرمند خوشنویس هم‌زمان او، اشتباه کرد.
کارهای هنری :
ساختن بناهای متعدد در زمان شاه عباس اول در اصفهان ، گونه‌ای تازه از نقاشی را به وجود آورد. پیش از آن در زمان شاه اسماعیل و شاه طهماسب، نقاشان بزرگ چون کمال الدین بهزاد به تصویر کردن کتاب‌های خطی می‌پرداختند. اما در این دوره نقاشی بر روی دیوارها و کشیدن تصاویر بزرگ برای تزیین بناها مرسوم گردید.
رضا عباسی در فاصله سال‌های ۱۶۳۹-۱۶۱۸ پرده‌های نقاشی بسیار آفرید که در آن‌ها به جای انبوه درباریان، تنها صورت یک یا دو آدمی زیبا نقش می‌شد. در این تصویرها رنگ آمیزی لباس و صورت و تزئینات و تجملات صحنه درخششی چشم گیر دارد. اما مهارت رضا عباسی، که بیشتر به نقاشی سیاه قلم تمایل داشت، در تصویر طبیعت و حالات روحی و اخلاقی مردم عادی بود .
خلاصه:هويت رضاعباسي وتميز او ازعليرضاعباسي، شرحي برشيوه نقاشي رضا عباسي و مقايسه شيوه نقاشي اوبا سبك بهزاد ومكتب هرات، معرفي نمونه‌هايي از اثار رضاعباسي، معرفي مختصر آقارضا مصور.
در باره رضا عباسي
راجع بهويت رضا عباسي به قدر كفايت در مقالات مختلف بحث شده. بهتر اين است مطالب گفته شده تكرار نشود مبادا مسئله هويت اين نقاش پيچيده تر گردد. امروز ديگر كسي رضا عباسي نقاش را با علي رضاي عباسي خوش نويس اشتباه نخواهد كرد. ولي شايد بعضي تصور كنند كه آقا رضا عباسي است. بنابراين در اين مقاله كوشش خواهيم نمود هويت آقا رضا مصور را نيز روشن نمائيم. خانم زهرا داعي زاده در مجلد 4 شماره 5 – 1945 مجله «روزگار نو» با استفاده از كتاب «گلستان هنر» تأليف قاضي احمد قمي معاصر شاه عباس اول هويت عليرضاي خوش نويس و رضا عباسي نقاش را به خوبي مشخص نموده اند. براي اينكه مطلب تكرار نشود و براي كسانيكه دسترس به مجله روزگار نو نداشته باشد خلاصه مقاله خانم زهرا داعي زاده را در اينجا نقل مي كنيم:
قاضي احمد قمي نويسنده هم عصر شاه عباس اول عليرضاي عباسي خوش نويس و رضا عباسي نقاش بوده و هنگامي كه «گلستان هنر » را مي نوشته احتمالاً علي رضاي در حدود 35 تا چهل سال داشته، زيرا مي گويد:
«مولانا علي رضاي تبريزي سابقاً در تلو خوش نويسان ثلث و نسخ ذكر ايشان شد اما چون در جبلت بيعلتش مركوز بود كه در فن خط نسخ تعليق سر آمد زمان و نادر دوران گردد طبع شريفش بدان مايل و ذهن منيعتش بدان راغب گشت و شروع در مشق آن نمود و در اندك زماني به زور وقوت ام الخطوط كه عبارت از ثلث است خوش نويس گشت و خط را به جاي بلند رسانيد و هر چه از مولانا مير علي نقل مي نمايند تفرقه چندان ندارد و آنچه از قلم گوهر ريز ايشان مي ريزد روز به روز تفاوت بين ظاهر مي شوند. وي بعد از ايامي كه در مسجد جامع دار السلطنه قزوين به كتابت و قطعه نويسي اشتغال داشتند به ملازمت فرهاد خان رسيدند و خان مشار اليه او را تربيت و رعايت فرموده جهت مومي اليه كتابت ميكردند. دو سال همراه خان به خراسان و مازندارن رفت. چون شاه ممالك رقاب سپهر ركاب بر حقيقيت احوال او اطلاع يافتند ايشان را از خان گرفته ملازم خود ساختند.
زائر مشهدي
9/6 ×4/11 سانتي متر
پرنده خواننده 3/17×3/11 سانتي متر
........

  • مجری کارهای پژوهشی عمومی، علمی پژوهشی و مروری
  • کارهای آماری و تجزیه و تحلیل داده
  • تحلیل کمی و کیفی
  • انجام کلیه خدمات نگارش، ترجمه تخصصی ، ویرایش مقاله ها و پایان نامه ها
  • انجام رفرنس نویسی استاندارد با نرم افزار EndNote
  • آماده سازی پاورپوینت مربوط به ارائه در جلسات و همایشها
  • Tel : 09385735506 - 09118370377
    Email : tahghighnet@yahoo.com
    Telegram : @tahghighnet
    Instagram : tahghighnetinsta
    www.tahghigh.net
    2024 - 2007