موتور جستجوی پیشرفته مقالات و تحقیقات و ...

موضوع : روسازی مسیرها
تحویل در محیط : word

عنوان سفارش :
روسازی مسیرها
تعداد صفحه :
27
قیمت :
9000 تومان

مقدمه:
عملیات اصلی راهسازی عبارت‌اند از ساخت اساس، زیراساس و روسازی. جدولکاری و نصب علائم راهنمایی و رانندگی هم در ساخت بسیاری از راه‌ها اجرا می‌شود. راه سازی، روسازی راه و مهندسی ترابری: از جمله تخصصهای مهم یک مهندس عمران، شناخت طرح و محاسبه زیر سازی و روسازی راههاست. بدین منظور درسهای یاد شده جهت فراگیری مطلبی نظیر : طراحی و اجرای راها شامل : مسیریابی، عملیات خاکی، مشخصه‌ها و طرح هندسی راها در مسیرهای افقی و قایم، مشخصه‌های فنی انواع مصالح راه و لایه‌های مختلف روسازی آن، همچنین روشهای طرح و اجرای روسازیهای شنی و آسفالتی و نیز شبکه هاب حمل و نقل زمینی، دریایی و هوایی و برنامه ریزیها و مدیریتهای حمل و نقل ارایه می‌گردند.
روسازی
یکی از عمده ترین عملکردهای این قشر ، توزیع و هدایت بار ناشی از ترافیک به لایه زیرین (اساس راه) است و به علاوه این قشر سطح مناسبی برای قرار گرفتن قشر پوشش سطحی (رویه) ایجاد می‌کند. پوشش سطحی (روبه راه) همان لایه‌ای است که خودروها از روی آن گذرند. رویه راه در واقع دریافت کننده مستقیم بار و ضربه است. این لایه باید در درجه اول بادوام باشد و از لغزش وسایل نقلیه جلوگیری کند. از طرف دیگر این لایه باید غیرقابل نفوذ باشد تا بتواند لایه‌های زیرین را از گزند عوامل جوی محفوظ بدارد. لایه آمترو معمولا از جنس آسفالت می‌باشند که مخلوطی از شن و ماسه و قیر است.
روسازي‌ها از ديدگاه نحوه گسترش تنش در آنها و نحوه تحمل بارهاي وارده، به دو دسته كلي روسازي‌هاي انعطاف‌پذير (آسفالتي) و روسازي‌هاي صلب (بتني) تقسيم مي‌گردند. روسازي‌هاي انعطاف‌پذير كه شامل انواع روسازي‌هاي آسفالتي و شني مي‌باشند، روسازي‌هايي هستند كه در آنها از لايه‌هايي با سختي كم استفاده مي‌شود. اين نوع روسازي‌ها بارهاي خارجي را بدون گسترش زياد و در يك سطح نسبتا كوچك به خاكستر روسازي منتقل مي‌كنند. در روسازي‌هاي انعطاف‌پذير، خاك بستر نقش فوق‌العاده مهمي را در طرح روسازي ايفا مي‌كند و از اين نظر بررسي و مطالعه خاك بستر روسازي بايد با دقت بيشتري انجام شود. روسازي‌هاي سخت كه شامل روسازي‌هاي بتني هستند، به روسازي‌هايي اطلاق مي‌شوند كه در آنها از يك يا چند لايه با سختي زياد استفاده مي‌شود.
اين نوع روسازي‌ها بارهاي خارجي را بدون تغيير شكل (صفحه بتني) در يك سطح نسبتا وسيع‌تر به خاك بستر روسازي منتقل مي‌نمايند. يكي از دلايل اصلي استفاده از روسازي‌هاي صلب (بتني) بر ديگر روسازي‌ها، كرايي و مقاومت بالا و عمر مفيد بيشتر نسبت به ديگر روسازي‌هاست . ليكن ديده شده است كه در روسازي‌هاي بتني نيز بعضي عوامل مي توانند تا حد زيادي عمر و مقاومت روسازي را تحت تاثير قرا دهند.
از آن جمله مي‌توان به نفوذپذيري اشاره كرد كه باعث جذب آب بيشتر، كاهش دوم بتن مي‌شود. در نتيجه با استفاده از دوده سيليسي به عنوان يك ماده افزودني در روسازي‌هاي بتني، ضرايب مقاومتي نظير مقاومت خمشي و كششي را مي توان افزايش داد.
از اينرو با اضافه كردن درصد مشخصي دوده سيليسي مي توان تا حد قابل ملاحظه‌اي افزايش مقاومتهاي فشاري، كششي، خمشي و كاهش سايش ، نفوذپذيري و غيره شد. با توجه به موارد اشاره شده در بالا مي‌توان با استفاده از اين ماده، ضخامت روسازي را نيز كاهش داد. كه اين موضوع در كاهش تنش‌هاي ناشي از تغييرات دما و رطوبت تاثير بسزايي دارد.
طراحی روسازی
روسازی باید طوری طرح و ساخته شود که بتواند وزن وسایل نقلیه را تحمل کند و در هر شرایط جدی قابل استفاده باشد . زمین در حالت طبیعی معمولا مقاومت کافی برای تحمل بارهای وارد از چرخ های وسایل نقلیه سنگین نظیر کامیون ها و هواپیماها را ندارد و بار گذاری این گونه خاک ها موجب شکست برشی خاک و بوجود آمدن تغییر شکل های بیش از اندازه در آن می شود . ..................

تحقیقهای مشابه
  • مجری کارهای پژوهشی عمومی، علمی پژوهشی و مروری
  • کارهای آماری و تجزیه و تحلیل داده
  • تحلیل کمی و کیفی
  • انجام کلیه خدمات نگارش، ترجمه تخصصی ، ویرایش مقاله ها و پایان نامه ها
  • انجام رفرنس نویسی استاندارد با نرم افزار EndNote
  • آماده سازی پاورپوینت مربوط به ارائه در جلسات و همایشها
  • Tel : 09385735506 - 09118370377
    Email : tahghighnet@yahoo.com
    Telegram : @tahghighnet
    Instagram : tahghighnetinsta
    www.tahghigh.net
    2024 - 2007