موتور جستجوی پیشرفته مقالات و تحقیقات و ...

موضوع : اسرائیل و منازعات غزه
تحویل در محیط : word

عنوان سفارش :
اسرائیل و منازعات غزه
تعداد صفحه :
17
قیمت :
7500 تومان

فهرست مطالب
عنوان صفحه
مقدمه
نبرد دوم غزه ، در دنیای اینترنت
ارتش مجازی حماس
جنگ نابرابر در فضای مجازی
نتیجه
منابع
اسرائیل و منازعات غزه:
مقدمه:
منازعه غزه به شدت چهره اسرائيل در مجامع جهاني و جامعه بين الملل را مخدوش کرد و نشان داد گره اصلي بحران خاورميانه راه حل نظامي نخواهد داشت.
بررسی تهاجم نظامی رژیم صهیونیستی به نوار غزه از دیدگاه‌ مكاتب امنیتی حكایت از این نكته دارد كه راهبرد حماس و مقاومت برای پیروزی در مقابل تل‌آویو می‌تواند "بقا" و "مسلح ماندن" باشد. رژیم صهیونیستی در استراتژی امنیت ملی خود از میان مكاتب چهارگانه امنیت از مكتب دوم امنیتی استفاده می‌كند. كشورهای دارای استراتژی امنیت ملی هر یك به اقتضای وضعیت خود اعم از موقعیت جغرافیایی، وسعت، جمعیت، وضعیت اقتصادی، ویژگی‌های فرهنگی و روحیه مردمی، از یكی از مكاتب چهارگانه استفاده می‌كنند. این مكاتب عبارتند از:
مكتب اول: آسیب‌پذیر محور
مكتب دوم: تهدید محور
مكتب سوم: تبدیل تهدید به فرصت
مكتب چهارم: اصالت موقعیت
در مكتب اول آسیب‌پذیری‌های یك كشور مشخص می‌شود و جهت‌گیری استراتژی امنیت ملی معطوف به پوشش نقاط آسیب‌پذیر در داخل كشور است. در مكتب دوم یا مكتب "تهدید محور" بر خلاف مكتب اول، هدف استراتژی امنیت ملی از بین بردن تهدیدات در خارج از مرزهاست. رژیم صهیونیستی به دلیل موقعیت متزلزل خود در منطقه (كم بودن جمعیت و مهاجرت معكوس، طول و عرض جغرافیایی كوچك و روانشناسی سیاسی حاكم بر آن كه خود را در محاصره تهدیدات می‌بیند) همواره از مكتب دوم امنیتی استفاده كرده است.
این رژیم در اغلب جنگ‌های خود با مسلمانان، آغازگر حمله نظامی بوده است. در مواردی مانند حمله نظامی رژیم صهیونیستی به تاسیسات اتمی عراق در "اسیراك"، تنها احساس شكل‌گیری تهدید در خارج از مرزها علت وقوع تهاجم بوده است.
اعتراف اخیر "زیپی لیونی"، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در گفت‌وگو با روزنامه "واشنگتن پست" مبنی بر اینكه "تا زمانی كه آنها (حماس) زنده‌اند، این یك پیروزی برای آنهاست" نیز نشان می‌دهد بار دیگر این رژیم در چارچوب دكترین امنیت ملی خود، در زمینه حمله به غزه اقدام كرده است. بر اساس این رویكرد، ضد استراتژی حماس می‌تواند بقا باشد. این جنبش تنها با بقای خود، استراتژی امنیت ملی رژیم صهیونیستی را ناكام خواهد گذاشت.
با دقت در گفته‌های وزیر خارجه رژیم صهیونیستی هدف دیگری نیز روشن می‌شود. لیونی گفت: «در پایان عملیات نظامی در غزه، اسرائیل باید اطمینان یابد كه با تسلیح مجدد حماس روبرو نخواهد شد». مطابق این اظهارات، خلع سلاح حماس نیز هدف دیگری برای رژیم صهیونیستی محسوب می‌شود. با قراردادن این اظهارات در كنار یكدیگر مشخص می‌شود كه رژیم صهیونیستی یك هدف حداكثری و یك هدف حداقلی را در راستای هم دنبال می‌كند. هدف حداكثری این رژیم از بین بردن حماس و هدف حداقلی، خلع سلاح حماس محسوب می‌شود.
در این میان، ضد استراتژی حماس می‌تواند "بقا" و "مسلح ماندن" باشد. نكته قابل توجه دیگر توجه به راهبرد امنیت ملی رژیم صهیونیستی است كه اندكی تامل در آن نشان می‌دهد این رژیم نه تنها برای فلسطینی‌ها بلكه برای تمامی كشورهای مسلمان منطقه، تهدیدی بالفعل محسوب می‌شود.
تاریخ فلسطین همواره در گذر از مجادلات تئوریک و سیاسی مسیر ناهمواری را پیموده است ، منازعات آکادمیک در طول این سال ها نشان میدهد که جنگ اندیشه و عمل پایه های ثبات فلسطین آرام را همواره به لرزه درآورده است . سر آغاز نظریه ها که مبتنی بر شکل گیری دو دولت فلسطینی و اسراییلی طبق قطعنامه های سازمان ملل متحد بود تا تشکیل یک دولت واحد بر اساس برابری و دموکراسی پیش رفت اما دگرگونی های اخیر در سرزمین های اشغالی سناریوی تازه ای را مطرح کرده که تا پیش از این در حوزه اندیشه مطرح نشده بود واین راه حل سومی که در حال اجراست :
یک دولت اسراییلی قوی و دو دولت فلسطینی ضعیف را در بر می گیرد . ..................

  • مجری کارهای پژوهشی عمومی، علمی پژوهشی و مروری
  • کارهای آماری و تجزیه و تحلیل داده
  • تحلیل کمی و کیفی
  • انجام کلیه خدمات نگارش، ترجمه تخصصی ، ویرایش مقاله ها و پایان نامه ها
  • انجام رفرنس نویسی استاندارد با نرم افزار EndNote
  • آماده سازی پاورپوینت مربوط به ارائه در جلسات و همایشها
  • Tel : 09385735506 - 09118370377
    Email : tahghighnet@yahoo.com
    Telegram : @tahghighnet
    Instagram : tahghighnetinsta
    www.tahghigh.net
    2024 - 2007