موتور جستجوی پیشرفته مقالات و تحقیقات و ...

موضوع : زیتون
تحویل در محیط : word

عنوان سفارش :
???R?????
تعداد صفحه :
20
قیمت :
7500 تومان

مقدمه:
زیتون از قدیمی ترین منابع غذایی بشر است که با پیدایش تمدنهای اولیه در انسان استفاده از آن نیز رواج کرد درختی همیشه سبز ، مقاوم ، بردبار ، و کم توقع است .
سابقه کاشت آن به 3500 سال قبل از میلاد مسیح می رسد . مبداء آن را سوریه می دانند که تدریجاً به یونان و اسپانیا و ایتالیا و کشورهای اطراف دریای مدیترانه انتقال یافت و در این مناطق سازگاری پیدا کرد به طوری که امروزه آنرا گیاهی مدیترانه ای می شناسند . در قرآن مجید به این گیاه مقدس سوگند یاد شده و در انجیل نیز موارد متعددی از آن نامبرده شده امروزه این گیاه مظهر صلح و آشتی بوده و در خاکهای فقیر وضعیت بعضی از کشورها تأمین کننده منابع غذایی ، دارویی و ویتامین های مورد نیاز باغداران و کشاورزان محروم است طبق آخرین آمار موجود در حال حاضر متجاوز از 30 کشور جهان به امر زیتونکاری اشتغال دارند .
مجموع درختان زیتون در جهان حدود 800 میلیون اصله و مساحت زیر کاشت حدود ده میلیون هکتار ( 000/000/10 ) است . سالیانه به طور متوسط 000/800 تن زیتون خوراکی و 000/700 را تن روغن زیتون تولید می شود . اسپانیا با 200 میلیون اصله درخت و 000/300/2 هکتار زیتونکاری از نظر تعداد درختان زیتون و مساحت زیرکاشت وتولید روغن زیتون در جهان مقام اول را حائز است .
سابقه زیتونکاری در ایران
دسترسی به اطلاعات دقیق در مورد سابقه کاشت زیتون در ایران به دلیل وجود منابع گوناگون با نظریات مختلف کاری مشکل است در حالی که عده ای گرگان و کرمان را مبداء پیدایش زیتون می دانند ، بعضی نیز سابقه آن را به دلیل استفاده ساسانیان در مراسم مذهبی از شاخه های زیتون به بیش از 1000 سال نسبت می دهند .
منابع موجود ورود زیتون به شمال کشور را 900 سال قبل پیش بینی می نمایند در حال حاضر حدود 000/100/1 اصله درخت ونهال زیتون در مساحت تقریباً 5000 هکتال در شمال کشور پراکنده است .در حدود 25 تا 30 درصد این ارقام مربوط به احداث باغات جدید در بعد از انقلاب و در قراء مختلف طارم ، منجیل ، لوشان می شود و تمایل به زیتونکاری و احداث باغهای زیتون در مناطق یاد شده و سایر استانهای کشور به سرعت رو به افزایش است وجود یک سازمان هم آهنگ کننده روند این جریان را تسریع خواهد نمود . به علت وجود اسیدهای غیر اشباع یک ظرفیتی در روغن زیتون امروزه ارزش طبی آن در جلوگیری از بیماری گرفتگی عروق قلب و کاهش کلسترول خون به ثبوت رسیده است . اگر چه اکنون از وارد کنندگان روغن زیتون هستیم در صـورت اجــرای بــرنامه های افزایش سطح زیر کاشت با تدوین برنامه های فرهنگی و آشنا نمودن مردم مملکت به خواص ارزشمند روغن زیتون و تشویق وترغیب مصرف کنندگان به روغن زیتون در آینده شاهد جایگزینی مصرف روغن زیتون به جای سایر روغنهای نباتی وارداتی خواهیم بود . درمنطقه کاشت زیتون ، اهالی بیش از 80 متریه زیتونکاری در شهرستان رودبار و حدود 60 قریه زیتونکاری در طارم عیا و سفلی هر یک به نوعی کاشت ، داشت ، برداشت ، حمل ونقل ، استحصال روغن ، خرید فروش کارگران کشاورزی وکارخانجات روغن کشی به این محصول وابسته اند .
گرگان و گنبد
درختان کهنسال و نهالهای زیتون در مناطق علی آباد – اوزنیه – سمسک نودیجه – رامیان – قرق – باغ کشاورزی گرگان هاشم آباد و عراقی محله دیده شده است . گرگان با بیش از 500 میلمتر باران سالیانه از مناطق بسیار مستعد زیتونکاری مملکت است علاقه مندی به کاشت درختان زیتون واستفاده از محصول روبه تزاید است در سال 1365 نحوه تهیه زیتون شور خوراکی به کارشناسان و تکنسینهای منابع طبیعی آموزش داده شده در همان سال میزان تولید و مصرف زیتون شور خوراکی در شرکت تعاونی مصرف کارکنان منابع طبیعی 1770 کیلو بوده واین رقم در سال 1369 به 4000 کیلو افزایش یافت و ظرفیت بیش از آن را نیز داشته است که توسط افراد علاقه مند از محصول گرگان تهیه شده بود در سال 1365 تا 1369 تعداد 3000 قلمه از ارقام مختلف محلی وخارجی رودبار و 1240 اصله نهال در اختیار اداره کل کشاورزی ومنابع طبیعی و مرکز تحقیقات کشاورزی قرار داده شد .
استان مازندران
درختان زیتون در بهشهر ، رامسر ، تنکابن ، حسن آباد ، چالوس و ساری مشاهده شده دراین استان مناطق مستعد زیتونکاری دیم از روی تپه ماهورهای بهشهر تا گنبد کاووس پیشنهاد شده است . ..................

تحقیقهای مشابه
  • مجری کارهای پژوهشی عمومی، علمی پژوهشی و مروری
  • کارهای آماری و تجزیه و تحلیل داده
  • تحلیل کمی و کیفی
  • انجام کلیه خدمات نگارش، ترجمه تخصصی ، ویرایش مقاله ها و پایان نامه ها
  • انجام رفرنس نویسی استاندارد با نرم افزار EndNote
  • آماده سازی پاورپوینت مربوط به ارائه در جلسات و همایشها
  • Tel : 09385735506 - 09118370377
    Email : tahghighnet@yahoo.com
    Telegram : @tahghighnet
    Instagram : tahghighnetinsta
    www.tahghigh.net
    2024 - 2007