موتور جستجوی پیشرفته مقالات و تحقیقات و ...

موضوع : چند وسیله آزمایشگاهی شیمی
تحویل در محیط : word

عنوان سفارش :
چند وسیله آزمایشگاه شیمی
تعداد صفحه :
11
قیمت :
1000 تومان

بشر:
در آزمایشگاهها یکی از وسایل شیشه‌ای که بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد بشر می‌باشد. بشر به شکل استوانه‌ای بوده و دارای شکافی در قسمت بالا که برای ریختن مایعات بکار می‌رود. بشر دارای دهانه‌ای گشاد می‌باشد که باعث استفاده آسان از آن برای منظورهای گوناگون شده است. بشرها انواع گوناگونی دارند مانند پلاستیکی ، بشرهای شیشه‌ای و بشر‌های پیرکس.
بشرهای پلاستیکی معمولا برای برداشتن مایعات و ریختن آنها به درون ظرفهای دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد. بشرهای شیشه‌ای هم به منظور برداشتن مایعات و هم در آزمایشهایی که نیاز به حرارت نباشد به عنوان ظرف واکنش بکار می‌روند. به عنوان مثال در آزمایشهایی مانند PH متری ، پتانسیومتری و تمام آزمایشهایی که نیاز به گذاشتن الکترود در داخل محلول می‌باشد بشر به دلیل دهانه گشادی که دارد و کاربرد آسان ، استفاده می‌شود.
بشرهای پیرکس برای حرارت دادن محلولها در کوره یا روی شعله آتش استفاده می‌شود. در آزمایشهایی که نیاز به هم زدن باشد، بشر به دلیل ساختار ویژه خود، ظرف آزمایش مناسبی است زیرا ظروف آزمایشگاهی دیگر مانند ارلن یا بالون بدلیل گردن نسبتا باریک برای این کار مناسب نیستند.
بشرهای مدرج
معمولا بشرهای پلاستیکی که برای برداشتن مایعات بکار می‌روند به صورت مدرج نمی‌باشند بلکه بصورت پیمانه می‌باشند که حجم آنها را مشخص می‌کند. اما اکثر بشرهای شیشه‌ای و پیرکس به صورت مدرج می‌باشند و مقدار مایع درون آنها برحسب ml معلوم است. البته بشر به دلیل ساختار پهن و گشاد خود برای برداشتن حجمهای دقیق مایعات مناسب نیست، زیرا هرچه وسیله اندازه گیری مایع باریکتر باشد به همان نسبت ، درصد خطا کمتر می‌شود.
بشرها در حجمهای گوناگون تولید می‌شوند و معمولا از 50mL تا 1000mL تولید می‌شود البته بشرهایی با حجم بالاتر از 1000 میلی لیتر هم تولید می‌شود ولی کاربرد چندانی ندارند. بشر جزو وسایل پرکاربرد آزمایشگاهی به شمار می‌رود. مایعات را به مدت طولانی نباید در بشر نگهداری کرد، زیرا به دلیل دهانه گشاد زود تبخیر می‌شود.
بالن حجم سنجی ، ظرف ته‌صافی می‌باشد که دارای گردن بلند و باریک بوده ، در انتهای گردن ، خطی به صورت حلقه حک شده است. این بالن در حجمهای 1000 ، 500 ، 250 ، 100 ، 50 ، 25 میلی‌لیتری ساخته می‌شود. پُراستفاده‌ترین بالنها در آزمایشگاه شیمی بالن‌های 100 ، 250 میلی‌لیتری می‌باشد. این بالنها را به صورت شفاف و رنگی می‌سازند که از بالنهای رنگی برای تهیه محلولهایی که نسبت به نور حساس هستند استفاده می‌شود. در صورتی که بالن تا خط نشانه از محلولی پر شود، حجم دقیقا معلوم و مشخصی از محلول را در خود جای می‌دهد. علامت حک شده روی گردن بالن دور تا دور آن ادامه دارد. وقتی تا این علامت محلول در بالن ریخته شود، برای جلوگیری اشتباه ناشی از خطای دید ، چشم را باید طوری در امتداد علامت مربوطه قرار داد تا خط نشانه درست بر قسمت انحنای محلول مماس باشد. به علت باریک بودن گردن بالن ، تغییر کوچکی در حجم محلول سبب اختلالات قابل ملاحظه‌ای در ارتفاع انحنا می‌شود.
کاربرد بالن حجم سنجی
بیشترین کاربرد بالون حجمی در آزمایشگاه شیمی تجزیه می‌باشد. از این ظرف شیشه‌ای برای تهیه محلولهایی با غلظت مشخص استفاده می‌شود. روش درست کردن محلول با غلظت معین در بالن حجم سنجی برای درست کردن یک محلول با غلظت مشخص ، ابتدا وزن دقیقی از ماده شیمیایی در بالن ژوژه ریخته می‌شود. سپس تا حدود نصف بالن حلال اضافه می‌‌شود، سپس با تکان دادن بالن ، نمونه کاملا حل می‌شود. حال مقداری آب مقطر اضافه می‌شود تا ابتدای گردن بالن پر شود و سپس درب بالن را که کاملا تمیز شده و با آب مقطر شسته شده است، روی آن قرار داده ، بالن را وارونه می‌کنیم تا مواد درون آن کاملا مخلوط شود.
اگر محلول بدون هم زدن تا علامت نشانه به حجم رسانده شود، ممکن است بر اثر انقباض یا انبساط محلول ، سطح آن درست در برابر علامت نشانه قرار نگیرد، ..................

  • مجری کارهای پژوهشی عمومی، علمی پژوهشی و مروری
  • کارهای آماری و تجزیه و تحلیل داده
  • تحلیل کمی و کیفی
  • انجام کلیه خدمات نگارش، ترجمه تخصصی ، ویرایش مقاله ها و پایان نامه ها
  • انجام رفرنس نویسی استاندارد با نرم افزار EndNote
  • آماده سازی پاورپوینت مربوط به ارائه در جلسات و همایشها
  • Tel : 09385735506 - 09118370377
    Email : tahghighnet@yahoo.com
    Telegram : @tahghighnet
    Instagram : tahghighnetinsta
    www.tahghigh.net
    2024 - 2007