موتور جستجوی پیشرفته مقالات و تحقیقات و ...

موضوع : بیماری سل گاوی
تحویل در محیط : word

عنوان سفارش :
بیماری سل گاوی
تعداد صفحه :
19
قیمت :
7500 تومان

بیماری سل گاوی در گاو ایجاد توبرکولهای پیشرونده در اندامهای مختلف بدن تشخیص می گردد .
علاوه بر گاو ، انسان ، بز و خوک نیز نسبت به آلودگی با عامل مسبب سل گاوی حساس بوده و گوسفند و اسب نوعی مقاومت طبیعی را نشان می دهند . در گاو منشأ اصلی آلودگی گاوهای آلوده می باشند . میکروب سل از طریق هموای تنفسی ، خلط ، مدفوع ( هم از طریق جراحات روده و هم از طریق خلط بلع شده از جراحات ریوی ) ، شیر ، ادرار ، ترشحات رحمی و واژن و همچنین از طریق ترشحات عقده های لنفی باز شده به محیط دفع می شود .
گاوهای با جراحات پیشزفته بیماری ( که باسیلها از طریق دسته دامها به نوعی با جریان تنفسی ، پوست یا لومن روده در ارتباط هستند ) انتشار دهنده های مشخص بیماری هستند . گاوهائی که در مرحله اول بیماری هستند ممکن است قبل از اینکه هر گونه جراحتی نشان دهند ، مایکو باکتریای زنده را از طریق موکوس بینی و نای دفع کنند . در شرایط تجربی 90 روز پس از ایجاد آلودگی ، گاوها میکروب سل را به محیط دفع کرده اند . به طور معمول راه ورود میکروب از طریق تنفسی یا گوارشی است. راه تنفسی دروازه همیشگی ورود باکتری در گاوهایی است که در محیط بسته ( گاوداری ) نگاهداری می شوند . این راه حتی در گاوهای موجود در چراگاهها نیز روش انتقال آلودگی است .
ایجاد آلودگی از طریق گوارشی در چراگاهها به علت اینکه مدفوع غذا و آب آشامیدنی را آلوده می کند ، متحمل تر است . تحت شرایط طبیعی ابهای آشامیدنی راکد تا 18 روز پساز استفاده آب توسط دام آلوده به سل می تواند آلوده باقی بمانند . البته باید در نظر داشت که به نظر نمی رسد جریانهای آبهای جاری منشأ مهم آلودگی برای گاوهای موجود در گاوداری های مسیر باشد . نوشیدن شیر آلوده به وسیله دامهای جوان یکی از روشهای معمول انتشار بیماری سل است . آلودگی داخل رحمی ( از راه جفت گیری ) و آلودگی داخل پستانی ( با استفاده از سیفونهای آلوده ی پستانی یا از طریق فنجانک های آلوده ماشینهای شیردوش ) از راههایی هستند که کمتر معمول می باشند . در دامداری هایی که دامها به طور متراکم نگهداری می شوند احتمال انتقال آلودگی بیشتر می باشد . در گاوهای گوشتی شدت آلودگی کمتر است که علت آن وضعیت نگهداری آنها می باشد .
با وجود این هر گاه گاوی مبتلا به گله های گوشتی وارد شود و چنان چه گاوهایی گله از برکه های آب راکد آب بنوشند ( خصوصاً در طی فصول خشک ) ممکن است نسبت ابتلا در گله ی فوق بالا باشد . گاوهای زبو ( براهمن ) در مقایسه یا گاوهای اروپایی در برابر بیماری سل مقاوم تر بوده اما در شرایط نگهداری متراکم تا 60 درصد گاوهای بو می توانند به بیماری مبتلا شوند .
بزها کاملاً نسبت به عامل سل گاوی حساس بوده و چنانچه در مجاورت گله های آلوده قرار گیرند بروز بیماری می تواند تا 70 درصد نیز برسد . گوسفندان به عنوان دامی مقاوم در نظر گرفته می شوند اما تحقیقات انجام شده در نیوزلند نشان داده است که بیماری سل می تواند در گوشفندان نیز شیوع داشته باشد به طوری که تا 5 درصد گله های را آلوده نماید . در اسب بیماری سل به ندرت حادث شده که علت آن می تواند به این دلیل باشد که اسبها کمتر در معرض آلودگی به باکتری سل هستند . البته نقش مقاومت طبیعی نیز علتی دیگر ذکر شده است .
همچنین بیماری سل ممکن است در گوزن ، آهو ، گاومیش ، شتر ، میمون و سایر حیوانات یک منطقه و همچنین پرندگان حادث شود و همه حیوانات فو ق می تواننند به عنوان منشأ آلودگی برای گاو محسوب گردند .
در کشور انگلستان شیوع بیماری سل در گورکن ها گزارش شده است و این حیوانات در اپیدمیولوژی بیماری سل در گاو نقش دارند . در نیوزلند نیز پوسومها وضعیت مشابهی همانند گورکن ها را داشته اند . پوسومها نسبت به مایکوباکتریوم بسیار حساس بوده و به عنوان منشأ مهم آلودگی برای گاوها می باشند .
بیماری سل در تمامی کشورهای دنیا حادث شده و خصوصاً در گاوهای نژاد شیری حائز اهمیت فراوان است . صرف نظر از مرگ و میر ناشی از بیماری سل ، در حیوانات آلوده به مایکوباکتریوم بوویس 25-10 درصد از میزان تولید شیر کاهش می یابد . بیماری سل گاوی از نقطه نظر بهداشت عمومی در جوامع انسانی نیز حائز اهمیت است . ..................

تحقیقهای مشابه
  • مجری کارهای پژوهشی عمومی، علمی پژوهشی و مروری
  • کارهای آماری و تجزیه و تحلیل داده
  • تحلیل کمی و کیفی
  • انجام کلیه خدمات نگارش، ترجمه تخصصی ، ویرایش مقاله ها و پایان نامه ها
  • انجام رفرنس نویسی استاندارد با نرم افزار EndNote
  • آماده سازی پاورپوینت مربوط به ارائه در جلسات و همایشها
  • Tel : 09385735506 - 09118370377
    Email : tahghighnet@yahoo.com
    Telegram : @tahghighnet
    Instagram : tahghighnetinsta
    www.tahghigh.net
    2024 - 2007