موتور جستجوی پیشرفته مقالات و تحقیقات و ...

موضوع : لجن بیولوژیکی لجن فعال
تحویل در محیط : word

عنوان سفارش :
لجن بیولوژیک لجن فعال
تعداد صفحه :
27
قیمت :
10500 تومان

لجن بیولوژیکی:
روش لجن فعال بصورت يک فرايند پيوسته و با بازگشت مجدد لجن بيولوژيک شناخته مي شود. سيستم لجن فعال از سه بخش اصلي تشکيل يافته است.
1- يک راکتور که در آن ميکروارگانيسم هاي موجود در فاضلاب بصورت معلق و در معرض هوادهي قرار دارند.
2- جداسازي فاز جامد از مايع که معمولا در يک تانک جداسازي انجام مي شود.
3- يک سيستم برگشتي براي بازگرداندن مواد جامد جدا شده از فاز مايع در تانک جداسازي به راکتور. ويژگي مهم روش لجن فعال شکل گيري مواد جامد لخته شده و قابل ته نشيني است که اين مواد در تانکهاي ته نشيني از فاضلاب جدا مي شوند.
هوادهي ممتد (Extended) شبيه روش لجن فعال متعارف بوده اما از جهاتي با آن متفاوت است. ايده اصلي در اين روش که آنرا از روش لجن فعال متعارف متمايز مي کند، به حداقل رساندن ميزان لجن اضافي توليد شده مي باشد. اين امر از طريق افزايش زمان ماند تامين مي شود. بنابراين حجم راکتورها در اين روش از حجم راکتورهاي لازم براي روش لجن فعال بزرگتر است.
لاگونهاي هوادهي حوضهايي با عمق 1.5 تا 4.5 متر هستند که در آنها اکسيژن دهي به کمک واحدهاي هوادهي انجام مي شود. جريان در لاگنهاي هوادهي بصورت يکطرفه بوده و لجن دوباره به آن بازنمي گردد.
استخرهاي متعادلسازي از هيچ تجهيزي جهت هوادهي استفاده نمي کنند. اکسيژن مورد نياز اين استخرها از طريق هواي عبوري از سطح فاضلاب و نيز جلبکها که با انجام عمل سنتز اکسيژن توليد مي کنند، تامين مي شود. استفاده از اين روش زماني امکان پذير است که مساحت زياد زمين با قيمت پايين در دسترس بوده و کيفيت مطلوب پساب تصفيه شده چندان بالا نباشد.
تصفيه بي هوازي علاوه بر تصفيه فاضلاب در هضم لجن نيز بکار مي رود. اين فرايند شامل دومرحله است:
1- تخمير اسيد،
2- تخمير متان. در مرحله تخمير اسيد، مواد آلي به اسيدهاي آلي و عمدتا اسيد استيک مي شکنند. در مرحله تخمير متان، ميکروارگانيسمهاي متان اسيدهاي آلي را به متان، دي اکسيدکربن و يک اسيد با زنجيره کربن کوتاهتر تبديل مي کنند.
روش تصفيه بي هوازي به دليل اينکه از هيچ تجهيزي استفاده نمي کند، روشي ارزان است. از طرف ديگر زمان ماند مورد نياز آن در مقايسه روشهاي هوازي بسيار بيشتر است. بوي بد حاصل از فرايند بي هوازي، که عمدتا ناشي از توليد H2S مي باشد، سبب شده تا استفاده از اين روش بخصوص در مناطق شهري با محدوديت مواجه شود .
* فرآيند لجن فعال
اين فرآيند كه اولين بار توسط آردرن و لاكت، در سال1914 در انگلستان بكار گرفته شد، يكي از فرآيندهاي مهم در تصفيه بيولوژيكي فاضلاب است. در اين فرآيند، ميكروارگانيزمها با مواد آلي مخلوط شده، در اثر اين عمل ميكروارگانيزمها رشد كرده باعث تثبيت مواد آلي مي شوند. هنگامي كه ميكروارگانيزمها در اثر وجود هواي كافي رشد كنند بهم چسبيده و تشكيل لخته هايي از جرم فعال را مي دهند كه به آن لجن فعال گفته مي شود. فاضلاب خروجي از حوض هوادهي به حوضچه نهايي هدايت مي شود تا بخشي از ميكروارگانيزمها (سلولهاي زنده و مرده) و مواد غيرقابل تجزيه در آن بصورت لجن ته نشين شود.
بدين ترتيب مقداري از مواد آلي موجود در فاضلاب كه در ساخت سلولهاي ميكروارگانيزم مصرف شده، از فاضلاب جدا مي شود. مقداري از آن نيز تبديل به گاز شده و متصاعد مي شود و بقيه چه بصورت آب و چه بصورت موادي كه تجزيه نشده و يا ته نشين نشده اند، همراه با فاضلاب خروجي، خارج مي شود.
براي تسريع در تكثير ميكروارگانيزمها در نتيجه تسريع در تجزيه مواد آلي، مقداري از لجن حوضچه ته نشيني نهايي كه حاوي مقدار قابل توجهي ميكروارگانيزمهاي زنده و فعال است دوباره به حوضهاي هوادهي برگشت داده مي شود تا با فاضلاب ورودي به آن حوضها مخلوط شود.
اصلي ترين راكتورهايي كه در اين روش بكار برده مي شود، جريان پيستوني، اختلاط كامل و جريان اختياري(بين جريان پيستوني و اختلاط كامل) است كه در اين مورد شرح كاملتري داده خواهد شد.
روشهاي لجن فعال، برحسب بار هيدروليكي و بار آلودگي بر واحد حجم حوضهاي هوادهي، زمان ماند هيدروليكي، زمان اقامت ميكروارگانيزمها در سيستم و نحوه هوادهي به انواع مختلفي تقسيم مي شود كه هر يك داراي كاربردهاي خاصي است.
..................

  • مجری کارهای پژوهشی عمومی، علمی پژوهشی و مروری
  • کارهای آماری و تجزیه و تحلیل داده
  • تحلیل کمی و کیفی
  • انجام کلیه خدمات نگارش، ترجمه تخصصی ، ویرایش مقاله ها و پایان نامه ها
  • انجام رفرنس نویسی استاندارد با نرم افزار EndNote
  • آماده سازی پاورپوینت مربوط به ارائه در جلسات و همایشها
  • Tel : 09385735506 - 09118370377
    Email : tahghighnet@yahoo.com
    Telegram : @tahghighnet
    Instagram : tahghighnetinsta
    www.tahghigh.net
    2024 - 2007