

جهان امروز در حال تحول و دگرگونی بزرگی است و با شتاب فزاینده ای نیز در حال حرکت می باشد و این امری اجتناب ناپذیر است. اگر به صورت وسیع و عمیق جهان امروز را مورد رصد و بررسی خود قرار دهیم به خوبی مشاهده می کنیم که جهان وارد عرصه جدیدی از حیات خود شده و با تغییرات و تحولات بنیادین و گسترده ای روبرو می باشدکه شاید فقط باید منتظر نشست و نظاره گر آن بود و یا اینکه بتوان تنها این تحولات را مدیریت نمود.در بیان تبیین این موضوع باید گفت همانگونه که ما می توانیم منظومه های شمسی ، کهکشان ها،کرات آسمانی و ستارگان و سیارات را مورد رصد قرار دهیم ، در یک دیدگاه سیستمی می توانیم تحولات سیاسی، اجتماعی ، اقتصادی ، فرهنگی و نظامی جهان امروز را نیز می توان رصد نمود، البته این امر نیازمند داشتن رصدخانه ای دقیق و مجهز از نوع خود است. آینده جهان بر اساس درس ها و عبرت های تاریخ و داشتن بصیرت و بینش گسترده قابل پیش بینی می باشد.همانگونه که عمر همه موجودات زنده پایان و انتهایی دارد، امروز نیز پایان عمر مکاتب سیاسی و اقتصادی فرا رسیده است. عمر مکاتبی همچون کمونیسم ، مارکسیسم ، لیبرالیسم ، سکولاریسم ، اومانیسم و اگزیستانسیالیسم و بسیاری از ایسم های دیگر به پایان رسید ه و به تعبیری جهان در حال پوست اندازی جدید خود می باشد.
با نگاهی تامل برانگیز به تحولات جهان می بینیم که عمر نظریه پردازی های سیاسی و حتی فیزیکی در اثر تحولات تکنولوژیکی ، انقلاب ارتباطات و اطلاعات در حال ابطال شدن می باشد و تبیین جهان نیاز به نظریه های جدیدتری که بتواند توجیه گر تحولات جهان باشد می باشد. نظریات سیاسی قدرت ، هژمونی ، نظام های چندقطبی و برخی نظریات دیگر در حال ابطال می باشند.
از طرفی دوران استعمار سنتی و نوین ،استثمار و استحمار ملت ها و دوران دمکراسی ها و آزادی های دروغین نیز به سر آمده است و حتی باید گفت بسیاری از نظریه های نجوم و فیزیک نیز در حال ابطال شدن می باشد. بشر در حال خروج از دوره ای و ورود به دوره ای جدید از حیات خود است و شاید دلیل همه این تعارضات، ناآرامی ها و بحران هایی که بشر امروز با آن مواجه بوده و درآینده نیز شدت خواهد یافت به خاطر همین می باشد. اساسا بشر امروز با عبور از موج سوم با موج جدیدی از تحولات گسترده همراه است و لذا باید خود را آماده پذیرش این تحولات و تغییرات وسیع و گسترده که بحرانهای طوفان زایی را هم در پی دارد نماید.
-قدرت بمعنی توانایی تحمیل اراده است به رغم مقاومت دیگران
-قدرت بمعنی رابطه ی دارندگان اقتدار و تابعان آن
-قدرت بمعنی مشارکت در تصمیم گیری
-قدرت بمعنی توانایی عملی کردن خواست های به رغم مخالفت دیگران است
-قدرت عبارت است از توانایی فکری و عملی برای ایجاد شرایط و نتایج مطلوب
-قدرت روند تاثیر گذاری بر سیاستها و اعمال دیگران از راه محروم سازی در شرایط مخالفت و عدم همراهی با سیاست های مورد نظر است
-مبتنی بر روابط است
-نسبی و وابسته به موقعیت است
-توانایی نفوذ بر دیگران است
-ضمانت اجرا دارد
-هدفدار است
1-برپایه ی نفوذ گذاری (زور، سلطه، زیرکی)
2-پایه ی قانونی (مشروع و غیر مشروع)
3-پایه ی جریان قدرت (یک جانبه و چند جانبه)
4-پایه ی تمرکز (متمرکز و غیر متمرکز)
5-پایه سرزمینی (محلی، ملی، بین المللی)
6-برپایه قدرت اجبارگر
7-مبتنی بر پاداش
8-همذات (برای بدست آوردن رضایت بر مردم نفوذ می گذارد تا خود را به سازمان یکسان بپندارند و منافع آنرا منافع خود بدانند)