موتور جستجوی پیشرفته مقالات و تحقیقات و ...

تحویل در محیط پاورپوینت : power point
عنوان :

عنوان سفارش :
تعداد صفحه :
قیمت :
تومان

طراحان موتور، به دليل افزايش تقاضا در زمينه ارتقاي نيرو، هدرروي کمتر و صرفه­جويي بهتر در سوخت، مجبورند در پي يافتن موادي مقاوم­تر براي ساخت بدنه موتور باشند. اين مسئله بويژه در بخش ديزل که به فشار زياد قطر داخلي سيلندر نياز است، صدق مي­کند. فشار قطر داخلي در ديزل­هاي انژکتوري مستقيم امروزي، حدود 135بار (واحد اندازه­گيري فشار) است، اما نسل جديد ديزل­هاي DI درصد كسب فشار 160بار و فراتر از آن هستند. فشار ماکزيمم احتراق در کاميون­هاي سنگين کنوني، از 200 بار بيشتر است. در اين سطح از عملکرد، خصوصيات استحکامي، سفتي و خستگي چدن خاکستري و آلياژهاي معمولي آلومينيم نمي­تواند پاسخگوي تامين معيارهاي عملکرد و دوام کافي باشند. طي کشف و توسعه چدن نشکن در دهه 40، چدن داراي گرافيت فشرده براي اولين بار شناخته شد. تا دهه 70ميلادي، تقاضاي نسبتاً کمي براي مواد مهندسي در صنعت خودرو وجود داشت، اما بتازگي تعدادي از قطعات خودرو از جنس چدن گرافيت فشرده توليد مي­شوند. به همين علت، چندين خودروساز بزرگ براي به‌‌کارگيري در سر و بدنه سيلندرهاي ديزلي و بنزيني خود، چدن گرافيت فشرده را موردارزيابي قرار دادند. خواص مکانيکي چدن CGI در بهبود عملکرد قطعات موتورهاي ديزلي آشکار شده است.

گرچه چدن گرافيت فشرده بيش از 40سال است که شناخته و چندين بررسي در مورد آن چاپ شده است، اما خصوصيات CGI (چدن گرافيت فشرده) آن چنان که خصوصيات چدن خاکستري و آلياژهاي رايج آلومينيمي شناخته شده‌اند، مورد شناسايي قرار نگرفته است. اين مقاله، اطلاعاتي دقيق­تر در مورد خواص مکانيکي و فيزيکي CGI را به عنوان تابعي از کروي بودن گرافيت، ميزان کربن و تاثير فريت و پرليت، به شما ارائه مي­دهد.

  • بررسي ساختار ميکروسکوپي
  • چدن با گرافيت فشرده، ماده­اي داراي خواص ممتاز و موردنياز بسياري از روش­هاي ويژه توليدي است. شکل و مکانيزم رشد گرافيت فشرده نسبتاً پيچيده است(شکل1). گرافيت در چدن گرافيت فشرده (که گاهي به آن عنوان چدن کرمي شکل گفته مي­شود) به صورت ذرات کرمي شکل منفرد، ديده مي­شود. اين ذرات گرچه همانند چدن­هاي خاکستري کشيده بوده و به صورت تصادفي داراي جهت هستند، اما ذرات گرافيت فشرده، کوتاهتر و کلفت­تر بوده و لبه­هايي گرد دارند.

    در حالي که شکل گرافيت فشرده، ممکن است به نظر کرمي شکل باشد، مشاهده تصوير ميکوسکوپ الکتروني نشان مي­دهد که کرم­ها به نزديک­ترين همسايه­هاي خود در داخل سلول­هاي يوتکتيک متصل هستند. اين شکل پيچيده گرافيت همراه با لبه­هاي گرد و سطوح برآمده غيرمعمولي منجر به چسبندگي محکم بين گرافيت و فاز اصلي چدن شده و در نهايت از ايجاد ترک و انتشار آن جلوگيري کرده و منشاء خصوصيات مکانيکي بهتر در مقايسه با چدن خاکستري است. چدن گرافيت فشرده قابل قبول، داراي هيچ گرافيت ورقه­اي (FG) در ساختار نبوده، گرافيت­هاي کروي (SG) کمتر از 20درصد بوده و 80درصد از کل گرافيت فشرده به صورت ورقه­هاي نازک و ضخيم نسبتاً کوتاه با انتهاي گرد و سطوح مواج است. شکل 2، تصاوير سه بعدي (حاصله از ميکروسکوپ الکتروني) از شکل گرافيت در سه نوع چدن داکتيل، گرافيت فشرده و خاکستري را نشان مي­دهد.

    توليد چدن CGI با کيفيت مناسب، نيازمند کنترل دقيق در هر مرحله براي دستيابي به درجه مورد نياز فشردگي در مقطعي مشخص از يک قطعه است. مطالعه شکل هندسي گرافيت فشرده نشان مي­دهد که اين گرافيت، از شروع و رشد ترک در قطعات جلوگيري کرده و مبنايي براي بهبود خواص مکانيکي در مقايسه با چدن خاکستري است.

    چدن­هاي داراي گرافيت فشرده، به‌طوري اجتناب­ناپذير شامل تعدادي ذرات گرافيت کروي هستند. با افزايش ميزان کرويت، نه تنها سختي و استحکام افزايش مي­يابد بلکه هزينه­هاي مربوط به قابليت ريخته­گري، قابليت ماشينکاري و هدايت حرارتي نيز افزايش مي­يابد.

    قطعه چدني داراي گرافيت فشرده را مي­توان با مقادير مختلفت پرليت، براي کاربردهاي موردنياز توليد کرد. منيفولدهاي اگزوز به بيش از 95درصد فريت براي جلوگيري از رشد در دماي بالا نياز دارند، بلوک­هاي سيلندر و سرسيلندرها اکثراً با ساختار پرليتي براي دستيابي به حداکثر ميزان سختي و استحکام، توليد مي­شوند.

  • کاربرد چدن گرافيت فشرده GCI
  • در خصوص کاربرد چدن CGI براي ديواره­هاي نازک، موارد بسيار مهم و قابل ملاحظه­اي وجود دارد. خواص منحصر بفرد شيميايي و ريز ساختار CGI، سبب به وجود آمدن خواص فيزيکي مناسب نظير: استحکام، انعطاف­پذيري، هدايت حرارتي، قابليت ماشينکاري و ... مي­شود. اين خواص، حد ميانگين چدن داکتيل و چدن خاکستري هستند.

    با توجه به مطلوب بودن خواص CGI، مي­توان از اين نوع چدن در موارد نيازمند به ضريب اطمينان بالا، استفاده کرد.

    مهم­ترين مشخصه استفاده از CGI، کاربرد آن در مواردي است که خواص مکانيکي چدن خاکستري ناکافي و چدن داکتيل نيز بيش از حد موردنياز باشد. در واقع CGI، ماده مياني چدن خاکستري و داکتيل شناخته مي­شود.

    يکي از اولين کاربردهاي چدن CGI، ديسک­هاي ترمز قطارهاي سريع­السير است. استفاده از چدن خاکستري، سبب ايجاد ترک در اين­گونه قطعات شده و مدول­هاي الاستيکي بالا و هدايت حرارتي پايين چدن داکتيل نيز سبب تاب برداشتن بيشتر اين قطعات مي­شد. خواص چدن CGI براي بسياري از محصولات که به‌طور همزمان نياز به خواص حرارتي و مکانيکي دارند، ايده­آل است.

    از ديگر کاربردهاي چدن CGI، توليد با حجم بالاي قطعاتي پيچيده نظير بلوک سيلندرها و سرسيلندرهاست داراي مشخصات ريزساختاري محدود بوده و همچنين مجاز به استفاده از تيتانيم به منظور افزايش ميزان قابليت ماشينکاري نيز نمي­باشند

  • مجری کارهای پژوهشی عمومی، علمی پژوهشی و مروری
  • کارهای آماری و تجزیه و تحلیل داده
  • تحلیل کمی و کیفی
  • انجام کلیه خدمات نگارش، ترجمه تخصصی ، ویرایش مقاله ها و پایان نامه ها
  • انجام رفرنس نویسی استاندارد با نرم افزار EndNote
  • آماده سازی پاورپوینت مربوط به ارائه در جلسات و همایشها
  • Tel : 09385735506 - 09118370377
    Email : tahghighnet@yahoo.com
    Telegram : @tahghighnet
    Instagram : tahghighnetinsta
    www.tahghigh.net
    2024 - 2007