موتور جستجوی پیشرفته مقالات و تحقیقات و ...

تحویل در محیط ورد : word
عنوان :

عنوان سفارش :
تعداد صفحه :
قیمت :
تومان
  • مقدمه
  • دو نتیجه اصلی یادگیری که درس ترکی تلاش می کند در دانش آموزان بدان ها دست یابد عبارتند از "درک و گفتار" هستند. مدارس مسئول بهبود این دو مهارت چشمگیر هستند که از اهمیت بسیار بالایی برای دانش آموزان برخوردارند و در ضمن در طی یک دوره زمانی طولانی پیشرفت می کنند. مهارت ادراکی به سه مهارت زیر مجموعه دسته بندی شده است که عبارتند از خواندن، گوش دادن و ادارک تصویری، در حالیکه مهارت گفتاری به دو مهارت زیر گروه تقسیم می شود که عبارتند از گفتار نوشتاری و شفاهی. این تحقیق صرفا بر "مهارت های شنیداری" تمرکز می کند.

    ادراک شنیداری عبارت است از فرایندی که در طی آن شخصی دیگری را از طریق حس، (به ویژه صوتی) اعضای بدن، برداشت و فرض معنایی برای یک پیام درک می کند. این امر از پیش نیازهای اساسی و ضروری ارتباط فردی در زندگی اجتماعی است. دویتو (1995) شنیدن را به عنوان "فرایند موثر آگاهی، ادراک، تشخیص، ارزیابی و واکنش در ارتباط" تعریف می کند.

    بر اساس این تعریف برای ما تنها اینکه گفت های فرد مقابل را بشنویم کارآیی لازم را ندارد بلکه در ضمن باید آنها را درک کنیم، درباره آنچه باید بگویند فکر کرده و علاوه بر این شنونده موثری نیز باشند. در راستای این امر افراد ملزمند به مجموعه متنوعی از چیزها در زندگی روزمره خود گوش دهند. یک شنونده خوب 70 درصد وقت خود را به شنیدن تخصیص داده و تنها 30% وقت خود را صرف حرف زدن می کند (میرز و میرز، 1988؛ بیورسن، 1999).

    مهارت های شنیداری که نقش مهمی در نه تنها ارتباطات که در روابط شخصی نیز بازی می کنند متاسفانه یکی از مهارت هایی است که از کمترین میزان آموزش درخور در مدارس برخوردار است. آموزگاران عموما بر این باورند که مهارت شنیداری به صورت خود به خود، درست مانند نفس کشیدن، در طی زمان بروز پیدا می کند. البته مهارت های شنیداری را تنها می توان از طریق تلاش و کوشش و تکرار درست مانند مهارت های مربوط به خواندن بهبود بخشید (بوستروم، 1990؛ برادی، 2004؛ کوتلو و اصلان اغلو، 2008). دست یابی به موفقیت آموزشی برای دانش آموزی که نمی تواند آنچه می شنود یا می خواند را بفهمد و همچنین نمی تواند عقاید و احساسات خود را از طریق ارتباط گفتاری یا نوشتاری به نحو درست و واضح بیان کند، ممکن نیست (اوکاک و بیدوگان، 1999). توسعه مهارت های شنیداری دانش آموزان مستقیما در ارتباط با ارائه عواملی است که در فرایند شنیداری نقش دارند. به عبارت دیگر تعیین عواملی که در فرایند شنیداری نقش ایفا می کنند از اهمیت حیاتی نه تنها در مدارس و خانواده های دانش آموزانی که آموزش می بینند برخوردار است، بلکه در عین حال برای موسسه ایی که آموزگاران را تحت تعلیم قرار می دهدنیز بسیار مهم است.

  • هدف
  • در نتیجه هدف از این تحقیق تعریف فاکتورهایی است که بر مهارت های شنیداری دانش آموزان کلاس پنجم تاثیر می گذارد. فرض بر این است که یافته های تحقیق منجر به بهبود مهارت های شنیدار ی دانش آموزان می شود.

  • روش
  • تحقیق
  • این تحقیقی توصیفی است چرا که با عواملی سر و کار دارد که بر مهارت های شنیداری تاثیر می گذارند.

  • شرکت کنندگان
  • این تحقیق متشکل است از 265 دانش آموز کلاس پنجم از 4 مدرسه خصوصی، که سه مورد از آنها در آنکارا قرار دارند، و یکی از آنها در ازمیر قرار دارد.

  • ابزارهای جمع آوری داده
  • دو ابزار جمع آوری متفاوت در این تحقیق مورد استفاده قرار گرفتند. ابزار اول عبارت است از یک "تست ادراک شنیداری" مناسب برای مقطع پنجم. تست ادراک شنیداری شامل یک متن و تعدادی سوال پاسخ کوتاه می شد که بر اساس متن تنظیم شده بودند ظرفیت های ادراکی مختلف دانش آموز را مورد ارزیابی قرار می دادند. مورد دوم به نام "پرسشنامه خوصوصیات دانش آموزان" ابزاری بود که در راستای جمع آوری داده ها به عنوان فاکتورهایی که بر مهارت های شنیداری تاثیر می گذارند استفاده می شد. علاوه بر این ابزار دوم شامل یک تمرین ارزیابی شنیداری داخل کلاس، تمرین ارزیابی شنیداری خارج از کلاس ودیدگاه و نظرات دانش آموزان پیرامون ارزیابی مهارت های شنیداری می شد. ابزارهای مورد اشاره در ادامه بیشتر شرح داده خواهند شد.

    تست ادارک شنیداری: اول از همه در فاز آماده سازی تست، متون مختلفی که مناسب کلاس پنجم بودند شناسایی شدند. آنگاه متن نهایی که باید در طی تحقیق استفاده می شد از طریق مشورت با دیدگاه افراد حاضر در کلاس و آموزگاران متخصص در این زمینه انتخاب شد. سپس با استفاده از این متن نهایی سوالاتی که هدفشان ارزیابی مهارت های ادراک شنیداری بود آماده شدند. در آماده سازی سوالات مربوط به وجه "ادراکی"، طبقه بندی چهار مرحله ایی که به وسیله انجمن بین المللی ارتقا دست آوردهای آموزشی ارائه و به وسیله تحقیقات بین المللی بی سوادی (PIRLS) مورد بررسی قرار گرفته بود، استفاده شد (PIRLS، 2003). طبقه بندی مورد اشاره به شرح زیر می باشد:

    مرحله 1: کشف ایده های روشن و صریح از متن (استنتاج مستقیم)

    مرحله 2: کشف ایده های ضمنی از متن (برداشت و تفسیر)

    مرحله 3: ربط دادن بن مایه های متن به دانش و تجارب شخصی

    مرحله 4: تحلیل و ارزیابی المان ها، محتوا و زبان متن

    پس از مشورت با آموزگاران، گروهی از دانش آموزان کلاس پنجم و متخصصان ارزیابی، سوالات پاسخ کوتاه برای آخرین بار تدوین شدند (ماخذ -1).

  • مجری کارهای پژوهشی عمومی، علمی پژوهشی و مروری
  • کارهای آماری و تجزیه و تحلیل داده
  • تحلیل کمی و کیفی
  • انجام کلیه خدمات نگارش، ترجمه تخصصی ، ویرایش مقاله ها و پایان نامه ها
  • انجام رفرنس نویسی استاندارد با نرم افزار EndNote
  • آماده سازی پاورپوینت مربوط به ارائه در جلسات و همایشها
  • Tel : 09385735506 - 09118370377
    Email : tahghighnet@yahoo.com
    Telegram : @tahghighnet
    Instagram : tahghighnetinsta
    www.tahghigh.net
    2024 - 2007