موتور جستجوی پیشرفته مقالات و تحقیقات و ...

تحویل در محیط ورد : word
عنوان :

عنوان سفارش :
تعداد صفحه :
قیمت :
تومان
  • مقدمه
  • از آنجا که خانواده یکی از نهادهای مهم جامعه بشری و زیربنایی ترین و اولین نهاد اجتماعی به شمار می رود، مباحث خانواده از حساسیت و جایگاه خاصی برخوردار بوده و ادیان الهی و مکاتب مختلف بشری از زوایای گوناگون به بحث و بررسی آن پرداخته اند. پیامبران الهی و سایر اندیشمندان افراد را در زمینه مباحث و مشکلات خانوادگی، زناشویی و تربیتی راهنمایی می نمودند. همچنین اندیشمندان حوزه علوم انسانی به ویژه روان شناسان، جامعه شناسان و کارشناسان علوم تربیتی مباحث بسیار گسترده ای پیرامون خانواده مطرح و کتاب ها ومقاله های زیادی در این زمینه نوشته اند.

    با تغییر و تحول های به وجود آمده در سال های اخیر و حضور فعال بانوان در جامعه و در عرصه کار و تلاش، نهاد خانواده با مسایل و چالش¬های مختلفی مواجه و باعث دغدغه و نگرانی هایی در میان کارشناسان و نیز خانواده ها شده است. در بحث اشتغال زنان، از یک سو سنت های ریشه دار اجتماعی و دینی، زنان را به سمت حفظ ارکان خانواده دعوت می کند و از سوی دیگر، نیازهای واقعی یا کاذب دنیای پر هیاهوی امروز و تبلیغات گسترده آنان را به حضور هرچه بیشتر در جامعه و اشتغال در مراکز مختلف کاری فرا می خواند.

    در نوشتار حاضر تلاش شده تا بدون پیش داوری و با اذعان به این که نمی توان برای تمام افراد جامعه نسخه یکسانی ارائه کرد، به بحث و بررسی مزایا و معایب اشتغال زنان و تأثیر آن بر نظام خانواده پرداخته شود .

  • دیدگاه کلّی اسلام در مورد اشتغال زنان
  • با نگاهی به قرآن کریم و منابع روایی و تاریخی در می یابیم که اشتغال زنان به معنای کار درآمدزا به خودی خود هیچ ممنوعیتی ندارد، بلکه به عنوان یک واقعیت، پذیرفته شده است. زنان مسلمان در زمان پیامبر اکرم و امامان معصوم(علیهم السلام) نیز در مشاغل گوناگونی همچون تجارت، خرما فروشی، صنایع دستی، ریسندگی، بافندگی، آرایش گری، خدمات خانگی، پرستاری، حضانت، اجاره املاک، چوپانی، عطر فروشی، تولید مواد خوشبو کننده و... به عنوان کار درآمدزا به فعالیت می پرداخته اند و به استثنای مشاغل فساد انگیزی مثل آوازخوانی در مجالس گناه هیچ مخالفتی با اشتغال زنان صورت نگرفته است هر چند توصیه یا تشویق خاصی نیز نسبت به اشتغال زنان در متون دینی مشاهده نمی شود . پس می توان حکم اولی اشتغال زن در اسلام را جواز آن دانست ، گرچه با ملاحظه قیود خاصی ممکن است احکام دیگری مثل کراهت یا استحباب به عنوان ثانوی برای آن ثابت شود .

    در توضیح وجه کراهت اشتغال زنان می توان این واقعیت تاریخی را گوشزد کرد که اسلام با الگوی تقسیم کار جنسیتی که در جامعه صدر اسلام حاکم بوده موافق است بلکه می توان گفت اولویت های دین در تثبیت این الگو یعنی تقسیم کار مرد و زن نقش مؤثری داشته اند . از یک سو، اسلام نفقه زن را بر شوهر واجب کرده و زنان را از مسئولیت اقتصادی در برابر خانواده معاف کرده است. از سوی دیگر، اهتمام اسلام به کاهش اختلاط جنسی در سطح جامعه و تأکید بر نقش مادری و همسری زنان می باشد ، که این مورد ، خود زمینه فرهنگی مناسب را برای تقسیم کار جنسیتی فراهم می نماید . به این صورت که زنان عمدتا به سوی فعالیت های مربوط به خانه داری سوق داده شده و مردان مشاغل بیرون از خانه را به عهده بگیرند . اسلام اشتغال زنان را نه به خودی خود، بلکه در فرضی که به مصالح مهم تر به ویژه ایفای نقش مادری و همسری و حفظ پاکدامنی و سلامت اخلاقی جامعه آسیب برساند، ناپسند شمرده است .

    در اسلام همان‏ گونه كه مردان اگر چيزى به دست آوردند، مالك آن مى‏شوند، زنان نيز اگر مالى به‏دست آورند، مالك آن خواهند بود. «اين بيان، افزون بر پذيرش حق مالكيت‏ براى زنان، جواز اشتغال و اجازه كار براى آنان را همانند مردان اثبات مى‏كند؛ زيرا در اين آيه كريمه، حلال بودن اكتساب يعنى تحصيل درآمد در نظر گرفته شده . همچنین مهریه را ملک شخصی زن معرفی کرده و جواز استفاده شوهر از آن را مشروط به رضایت زن دانسته است .

  • مجری کارهای پژوهشی عمومی، علمی پژوهشی و مروری
  • کارهای آماری و تجزیه و تحلیل داده
  • تحلیل کمی و کیفی
  • انجام کلیه خدمات نگارش، ترجمه تخصصی ، ویرایش مقاله ها و پایان نامه ها
  • انجام رفرنس نویسی استاندارد با نرم افزار EndNote
  • آماده سازی پاورپوینت مربوط به ارائه در جلسات و همایشها
  • Tel : 09385735506 - 09118370377
    Email : tahghighnet@yahoo.com
    Telegram : @tahghighnet
    Instagram : tahghighnetinsta
    www.tahghigh.net
    2024 - 2007