موتور جستجوی پیشرفته مقالات و تحقیقات و ...

تحویل در محیط ورد : word
عنوان :

عنوان سفارش :
تعداد صفحه :
قیمت :
تومان
  • مقدمه
  • يكي از معضلات فرهنگي كشورهاي جهان سوم، در حوزه ي مسايل جمعيت شناختي، موضوع نگرشهاي جنسي ترجيح مند است. منظور از نگر ش هاي ترجیحات بارداری (جنسي ترجيحي)، قايل بودن به برتري ذاتي، حقوقي، يا نهادي يك جنس نسبت به جنس ديگر است. ايستارهايي از اين دست، به سهولت مي تواند جنبه هاي مختلف رفتارهاي فردي و اجتماعي افراد جامعه و از جمله رفتار باروري زنان را تحت تأثير قرار دهد و از اين طريق، ثمربخشي سياستها و برنامه هاي تنظيم شده براي كنترل رشد جمعيت را محدود و حتي خنثي سازد.

  • بیان مسئله
  • نگرش هاي ترجيح مند يا اعتقاد به وجود نوعي برتري براي جنس مذكر در برابر جنس مؤنث، امرزه جزوي تفكيك ناپذير از باورهاي متداول و معمول مردم در كشورهاي جهان سوم و به ويژه مناطق مختلف آسياي جنوبي، آسياي شرقي، خاورميانه و شمال آفريقاست (آرنولد، 1985 )از جمله مهمترين دلايل برشمرده شده براي وجود چنين ترجيحاتي، مي توان به توانمنديهاي فيزيكي مردان نسبت به زنان و تنوع نقش ها و مشاغل اجتماعي اختصاص يافته به نان اشاره كرد. در حوزه ي مسايل خانوادگي نيز، برخورداري پسران از استعدادهاي جسمي كافي براي مشاركت در فعاليت هاي توليدي، نقش كارآمد آن ها در سرپرستي والدين در دوره هاي كهولت سني ايشان، حفظ نام و القاب خانوادگي، و مواردي از اين دست، مهمترين دلايل برتري نسبي پسران بر دختران را تشكيل مي دهد (زيك و ايكسيانگ، 1994).يكي از اثرات قابل توجه وجود نگرش هاي ترجيح مند، در حوزه مسايل جمعيت شناسي، تأثيري است كه چنين نگرش هايي بر الگوي باروري زنان در جوامع در حال توسعه دارند. پژوهش ها نشان مي دهد كه قايل بودن والدين به تفاوت ارزشي فرزندان دختر و پسر كه به نظر مي رسد در كشورهاي در حال توسعه، وضعيت هنجاري يافته است،موجب بالا رفتن نرخ عمومي باروري و افزايش بعد خانوارها مي شود. زيرا والدين ناراضي از تركيب جنسي فرزندان،در صدد دستيابي به تر كيب جنسي مطلوب، به افزايش ميزان بارور ي ها اقدام مي كنند و بعد خانوار را بزرگ و بزرگتر مي كنند (آرنولد، كيم چو و روي، 1998 برآوردهاي آماري معتبر، گوياي آن است كه هر گونه تقاضاي مؤكد والدين براي دست يابي به تركيب جنسي موردنظر، نر خ هاي زاد و ولد جامعه را به ميزان چشم گيري افزايش خواهد دا د

  • (آرنولد1985)
  • پرسش اصلي اين پژوهش اين است كه آيا ترجيحات والدين و به ويژه مادران در مورد تركيبهاي جنسي فرزندان بر تصميم گيري و مبادرت آنان به رفتار باروري تأثيرگذار است و به بيان ديگر آيا تمايل والدين براي دستيابي به تركيب جنسي مطلوب فرزندان، انگيزه هاي آنان را براي باروري تحت تأثير قرار مي دهد، و آيا اين تأثير آنچنان است كه والدين علي رغم داشتن شمار كافي فرزندان، باز هم به منظور دستيابي به تركيب جنسي مطلوب فرزندان، تمايل به رفتار باروري داشته باشند؟در اين تحقيق سعي بر آن است تا با بهره گيري از تحليل هاي آماري، نقش ترجيحات و نگر شهاي ذهني مادران بر گرايش آن ها به رفتار باروري با كنترل متغيرهاي فردي و خصوصيات جمعيت شناختي آن ها شناسايي و تبيين شود.

  • اهميت تحقيق
  • با توجه به اينكه در بسياري از كشورهاي در حال توسعه و به ويژه ايران، نرخ مرگ و مير نوزادان در حد چشم گيري كاهش يافته و خواست اصلي و سياست عمومي اين كشورها، كاهش سريع باروري و دستيابي به وضعيت تعادلي جديد است كه طي آن، نرخ رشد جمعيت به ميزان كافي كاهش يابد و براي اجراي برنامه هاي توسع هي كيفي،نيروي انساني زمينه اي مساعد فراهم شود و سرمايه گذاري هاي لازم انجام گيرد، به نظر مي رسد شناسايي عوامل و زمينه هاي مؤثر بر الگوي باروري عمومي در اين جوامع امري داراي اهميت است، چه با شناخت موانع فرهنگي و اجتماعي موجود در راه اجراي برنامه هاي تنظيم خانواده، مي توان سياستها و برنامه هايي را به منظور تغيير شرايط فرهنگي و بينش ها و نگر ش هاي اجتماعي، طراحي و بستر مناسبي براي تحقق برنامه هاي جمعيتي فراهم كر د. البته همچنان كه پيش از اين گفته شد، اين بررسي ها به ويژه در كشورهايي داراي اهميت است كه همانند ايران، واقعاً در صدد كنتر ل نرخ رشد جمعيت هستند، زيرا اگر سياست اصلي كشور كنترل نرخ رشد جمعيت نباشد، وجود يا نبود نگرش هاي جنسي ترجيح مند، اثر متمايزي بر روند رشد طبيعي (و احتمالاً ماكزيمم) جمعيت ندارد.

  • اهداف تحقيق
  • هدف اصلي اين تحقيق، بررسي رابطه ي ترجيحات مادران در مورد تركيبهاي جنسي فرزندان با گرايش آن ها به رفتار باروري در آينده است. در اين پژوهش سعي خواهد شد تا با اتكا بر روش علمي و به كارگيري آن در تحقيق،شواهدي تجربي به منظور بررسي اثر ترجيحات جنسي مادران بر رفتار باروري آ نها و احتمالاً تغيير بعد خانوار فراهم شود و از اين راه ساز و كار رابطه ي ميان نگرش هاي ذهني و پديده هاي جمعيتي (باروري و افزايش آن) شناسايي گردد.

  • اهداف فرعي اين تحقيق نيز عبارتند از:
  • -شناسايي رابطه ي ميان ويژگي هاي فردي مادران (سن، تحصيل، شغل، محل تولد و ... با گرايش آن ها به رفتار باروري.

    -شناسايي رابطه ي ويژگ ي هاي جمعيت شناختي نمون هاي مورد مطالعه (سن ازدواج، مدت ازدواج، تعداد فرزندان،تركيب جنسي فرزندان و ... )با گرايش آن ها به رفتار باروري.

    -شناسايي رابطه ي نگرش هاي ذهني مادران (ارزش كودكان، نگرش نسبت به نقش جنسي و) ... با گرايش آ نها به رفتار باروري.

    -طراحي، شناسايي و انتخاب الگوي پيش بيني رفتار باروري آينده برحسب متغيرهاي فردي، جمعيت شناختي و نگرش هاي ديني.

  • مجری کارهای پژوهشی عمومی، علمی پژوهشی و مروری
  • کارهای آماری و تجزیه و تحلیل داده
  • تحلیل کمی و کیفی
  • انجام کلیه خدمات نگارش، ترجمه تخصصی ، ویرایش مقاله ها و پایان نامه ها
  • انجام رفرنس نویسی استاندارد با نرم افزار EndNote
  • آماده سازی پاورپوینت مربوط به ارائه در جلسات و همایشها
  • Tel : 09385735506 - 09118370377
    Email : tahghighnet@yahoo.com
    Telegram : @tahghighnet
    Instagram : tahghighnetinsta
    www.tahghigh.net
    2024 - 2007