موتور جستجوی پیشرفته مقالات و تحقیقات و ...

تحویل در محیط ورد : word
عنوان :

عنوان سفارش :
تعداد صفحه :
قیمت :
تومان
فهرست مطالب
  • مقدمه :
  • تعریف :
  • ریشه های روش مردم نگارانه :
  • مقایسه ی روش شناسی مردم نگارانه با جامعه شناسی پدیدار شناسانه :
  • موضوع وروش مطالعه ی روش شناسی مردم نگارانه :
  • روش مردم نگارانه ومطالعه زبان :
  • یک نمونه کار مردم نگارانه :
  • نقد وارزیابی روش شناسی مردم نگارانه :
  • نتیجه گیری
  • منابع:
  • مقدمه :
  • از دیدگاه های نوین در زمینه جامعه شناسی محسوب می شود، اگر چه اتکای زیادی به مسایل نظری ندارد برخی این روش را برای رد نظرات پیش ساخته درباره ماهیت نظم اجتماعی ایجاد شده است. مردم نگاری معادل فارسی واژه (ethnomethodology ) است به معنای روش هایی که مردم هر روزه به کار می برند. این اصطلاح را اولین بار»هارولد گارفینگل« در دهه 1940 بکار برد ولی تغییرات عمده ای از آن زمان تاکنون در این روش ایجاد شده است. به نظر می رسد اتنومتودولوژي نظری کردن ساختار اجتماعی را باطل می داند و می خواهد بگوید نظم اجتماعی هستی پیدا نمی کند، یا حداقل چنین نظمی تکیه گاه کارکرد گرایانه ندارد وبهتر است ببینیم مشارکت کنندگان در کنش اجتماعی، درباره کنش خود چه می گویند وچگونه آن را تحلیل می کنند. لذا مشکل می توان آن را در جایگاه جامعه شناختی قرار داد.

  • تعریف :
  • واژه روش شناسی مردمی، به تحقیقی اطلاق می شود که در صدد تفحص درباره خصایص عقلانی بیان های قالبی با سایر کنش های عملی به عنوان تحقق مجتمل فعالیت های سازمان یافته وظریف زندگی روزمره است. پیروان این مکتب در صدند تا صور معضل آن را روشن سازند، روش هایی برای مطالعه آن تجویز کنند و بیش از همه معین کنند که ما مشخصا چه چیز می توانیم از آن بیاموزیم. (توسلی ، 1370، ص 440 )

    روش شناسی مردم نگارانه عبارت است از مجموعه ای از دانش مبتنی بر عقل سلیم ویک رشته رویه ها و ملاحظاتی که اعضای عادی جامعه به وسیله آنها شرایطی را که در آن قرار گرفته اند درک می کنند، راهشان را در این شرایط پیدا می کنند و دست به عمل می زنند. (ریترز ، 1374، ص 365 )

    روش شناسی مردم نگارانه فرضیاتی را درباره ماهیت جهان اجتماعی مطرح می کند که عبارت اند از:

    - انسان ها در همه وضعیت های کنش می کوشند تا صورتی از اجماع را برقرار کنند.

    - مجموعه کنش متقابل شامل گرایش های ذهنی واعتقادات افراد نیز می شوند.

    - انسان ها برای ایجاد، برقراری، حفظ وهماهنگی واجماع در زمینه های مختلف به شیوه های گوناگون از ارتباطات شخصی متوسل می شوند.

    - این شیوه ها به ادراک انسان ها از کنش متقابل منجر می شود.

    - هماهنگی واجماع بازتابی است از قبول قوانین ومقررات و روال هر یک از شرکت کنندگان در هر جمع برای گرد هم آیی. هریک از افراد در جریان ارتباطات به شیوه ای مقررات ذهنی را می پذیرند و تا آنجا پیش می روند که بر سر آنچه در خارج وجود دارد توافق می کنند.

    - در هر وضعیت کنش متقابل مقررات ویژه ای خواهد داشت که قابل تعمیم به سایر مجموعه ها نخواهد بود.

    - افراد قادرند با تغییر و برداشت متفاوت از مقررات، جهان عینی وخارجی را که آنها را ملزم به ادراک و کنش می کند به یکدیگر معرفی کنند. (ادیبی وانصاری، 1358، ص 279)

    شوتس می گوید در زندگی روزمره آنچه را که ما عقل گرایی می نامیم، در واقع به وسیله مفروضات غیر علمی متعدد حمایت شده است که ممکن است چنین رفتار ظاهرا عقلانی را به وجود آورده باشد. چنین فکری ذهن های کنجکاو را از جهات متعددی به خود جلب کرد. یکی از این جهات، بررسی زبان است. زیرا گفتن آنچه که می کنیم، به نحوی نشان دهنده ی این نکته است که چرا وچه وقت آن را انجام می دهیم واین جنبه های اضافی توصیف ها اغلب به طور مستقیم وشاید حتی آگاهانه انتقال نمی یابد. (اسکیدمور ،1372، 290) در واقع تحلیل گفتگو عبارت است از «توصیف وتوضیح قابلیت هایی است که گویندگان عادی ضمن مشارکت در کنش متقابل معقولانه واجتماعا سازمان یافته به کار می برند وبه آن اتکا دارند». تحلیل گفتگو مبتنی بر این فرض است که گفتگو سنگ مبنای صورتهای دیگر رفتار فیمابینی است وگفتگو رایج ترین صورت کنش متقابل است. (ریتزر ، 1374 ، ص 366 )

    ریشه های روش مردم نگارانه :

    عده ای از صاحبنظران، این روش را به عنوان نوعی جامعه شناسی پدیدار شناسانه و در قالب این رشته مورد توجه ومطالعه قرار می دهند وحتی آن را نمونه بارز شکوفا شدن مواعید پدیدار شناختی می پندارند وآن را بر گردان نظرات شوتز دانسته اند. گارفینگل به عنوان پایه گذار ومبرع لغت اثنو متودولوژی، هدف آن را متوجه طرح توصیف قوم نگارانه و تحلیل روش هایی می داند که عاملین عمل در بیان زندگی اجتماعی به کار می برند. روش پدیدار شناسی از کل چیزی فقط به جنبه ای از آن توجه شده وپدیده مورد مطالعه از نیروهای مشکل دهنده و زمینه اصلی اش به صورت جدا مطالعه می شود. از این رو پدیدار شناسی یک فعالیت بازتاب کننده ای است که افراد به رد وبدل تجارب یکدیگر می پردازند. در این جریان«خود» به سوی دانستن خود وبه سوی جهان به عنوان شیء ارادی تقلیل پیدا می کند. (توسلی، 1370، ص 438)

    نیمه دوم قرن بیستم شاهد از هم پاشیدگی نظم سابق جهانی، فروپاشی ملل متحد سابق، سست شدن فشارهای اخلاقی به عنوان بنیان نظام های اجتماعی و غلبه ی ایده های فرد گرایانه بود. پیدایش مردم نگاری را می توان واکنشی در برابر کارکردگرایی جامعه شناختی دانست. پیروان مکتب مبادله ومکتب کنش متقابل مدتها بود این طرح جامعه شناختی را کنار زده بودند ولی مردم شناسی یک سوال مطرح کرد: در یک وضعیت ملموس افراد برای رسیدن به حفظ نظم با چه مکانیسم هایی رفتار خود را برهنجار های رفتاری منطبق می کنند وچگونه از این هنجارها برای فهم رفتار دیگران استفاده می کنند؟ چنین سوال، محقق را از اجبارهای قبلی وخارجی جامعه شناخی بر کنش های اجتماعی می رهاند - از سنت دورکیم تا پارسنز – وتوجه وی را به جای بررسی نظام های کنش مستقیما بر افراد به عنوان واحدهای اجتماعی متمرکز می سازد. سابقه ی این سنت بدیل، قدیمی تر از ماکس وبر مفهوم تفهم است و متضمن پدیدار شناسی است که سرانجام به آلفرد شوتش و تحقیقات نقادانه او درباره فرد گرایی می پیوندند. (اسکیدمور، 1372، ص 289)

  • مجری کارهای پژوهشی عمومی، علمی پژوهشی و مروری
  • کارهای آماری و تجزیه و تحلیل داده
  • تحلیل کمی و کیفی
  • انجام کلیه خدمات نگارش، ترجمه تخصصی ، ویرایش مقاله ها و پایان نامه ها
  • انجام رفرنس نویسی استاندارد با نرم افزار EndNote
  • آماده سازی پاورپوینت مربوط به ارائه در جلسات و همایشها
  • Tel : 09385735506 - 09118370377
    Email : tahghighnet@yahoo.com
    Telegram : @tahghighnet
    Instagram : tahghighnetinsta
    www.tahghigh.net
    2024 - 2007