موتور جستجوی پیشرفته مقالات و تحقیقات و ...

تحویل در محیط ورد : word
عنوان :

عنوان سفارش :
تعداد صفحه :
قیمت :
تومان
  • مقدمه
  • انسانها با حركت در مسير تكامل و رشد عقلاني خود به تدريج بر ضرورت برنامه ريزي در زندگي واقف شدند و آن را به منزله ابزاري در خدمت مديريت و رهبري نظامهاي اجتماعي، مورد توجه قرار دادند. سازمانها و موسسه های اداري امروز، به حدي پيچيده شده اند كه بدون اقدام به برنامه ريزيهاي دقيق امكان ادامه حيات ندارند.برنامه ريزي از وظائف بسيار مهم مديران است و با ساير وظائف آنها نيز ارتباط دارد. اگر نگرش مبتني بر برنامه ريزي به سراسر زندگي افراد تسري يابد، به نوعي تعهد به عمل بر مبناي تعقل و تفكر آينده نگر و عزم راسخ بر استمرار آن، برايشان ايجاد مي‌شود. بعلاوه، تحقق اهداف فردي و سازماني نيز مستلزم برنامه ريزي است به طوري كه حتي براي نيل به اهدافي بسيار جزئي و زود گذر (نظير رفتن به يك مهماني يا فروش يك محصول) نيز بايد برنامه ريزي شود. در واقع نياز به برنامه ریزی از اين مسئله ناشي مي شود كه همه سازمانها با فعاليت در محيطي پويا، مترصد آنند كه منابع محدود خود را براي رفع نيازهاي متنوع و رو به افزايش خود صرف كنند. پويايي محيط و وجود تلاطم در آن و عدم اطمينان ناشي از تغييرات محيطيْ، بر ضرورت انكار ناپذير برنامه ريزي مي افزايد.

  • واژه بودجه و تعاريف آن :
  • واژه بودجه در فارسي از زبان فرانسه اقتباس شده و در فرانسه نيز از انگليس اقتباس شده است. علت اين امر آن است كه رويه تنظيم بودجه و به تصويب رساندن آن در پارلمان ابتدا از كشور انگلستان شروع شده است.واژه بوژت (Bouget) يك واژه فرانسه قديم است و به كيف چرمي اطلاق مي شده است كه وجوه نقد را در آن نگهداري ميكردند. ‌بدين جهت ابتدا كيف چرمي كه محتوي صورت مخارج و درآمدهاي دولت انگليس بوده و وزير دارائي انگليس آن را با خود به پارلمان مي آورده و صورتهاي مخارج و درآمدهاي مملكتي را از آن كيف خارج كرده و براي تصويب به پارلمان عرضه ميداشته است در انگليس Budjet ناميده مي شد. بتدريج معني اصطلاح بودجه از خود كيف تبديل به محتويات آن شد. بعدا كه به تدريج صورتهاي مزبور در يك صورت واحد گنجانده شده است. ‌اين صورت بنام باجت در انگليس و بودجه در فرانسه ناميده شده و در ساير زبانها نيز همين كلمه بكار برده شد. قبل از انقلاب مشروطه چنين واژه اي در زبان فارسي به كار نمي رفته است و پس از آن چون قانون اساسي ايران بيشتر، از قوانين اساسي بلژيك و فرانسه ترجمه و اقتباس شده اين واژه نيز همراه قوانين مالي فرانسه ترجمه و وارد قانون محاسبات عمومي ايران و زبان فارسي گشته است. براي بودجه تعريف هاي فراواني شده است كه براي نمونه برخي از آنها در زير آورده مي شود، با توجه به اينكه در كتب مختلف اين تعاريف ذكر شده است لذا ما آنها را از كتاب بودجه تأليف عليمحمد اقتداري ـ منوچهر تهراني ـ مهرداد اتحاد چاپ پنجم از انتشارات مركز آموزش مديريت دولتي سال 1357 ، صفحه 37 بيان مي نمائيم :

    1.بودجه در واقع عبارت از يك طرح مالي مي باشد، ‌در اين طرح نيازمنديهاي پولي دولت به طور كامل براي مدت محدودي پيش از وقت تعيين مي گردد. در برابر نيازمنديهاي هزينه اقلام درآمد پيش بيني مي شود.

    2.بودجه عبارت است از طرحي جامع در قالب اصطلاحات مالي كه به وسيله آن يك برنامه جاري براي مدت معيني اجرا ميگردد.

    3.بودجه برنامه مالي است براي عمليات آتي

    4.بودجه عبارت است از بيان مالي و يا مقدار سياستي كه در طول مدتي معين از زمان آينده براي وصول به هدف تعيين شده اي بايد تعقيب شود.

    5.بودجه يكي از وسايل مالي نظارت قوه مقننه بر دولت و نشان دهنده اشكال مالي مداخله دولت در فعاليت هاي اقتصادي كشور است.

    6.بودجه يك سند مالي است مربوط به درآمدها و هزينه هاي دولت

    7.بودجه، ‌در اصطلاح كلي ،‌يك برنامه مالي است براي مدت محدودي از زمان و بودجه دولت عبارت است از برآورد هزينه ها و پيش بيني درآمدها براي يك دوره آتي كه همراه آن درآمدها و هزينه هاي قطعي سال گذشته و جاري نيز ارائه مي شود.

  • 8.بودجه :
  • -يك برنامه كار است.

    -يك پيش بيني است.

    -يك مجوز است.

    و ميتواند يك معيار هزينه و يك ضابطه سنجش كارآئي دستگاهها باشد.

    9.بودجه کل کشور برنامه مالی دولت است که برای یک سال مالی تهیه و حاوی پیش بینی درآمد ها و سایر منابع تامین اعتبار و برآورد هزینه ها برای انجام عملیاتی که منجر به نیل سیاست ها و هدف های قانونی می شود.

  • فلسفه وجودي بودجه
  • در تعريف علم اقتصاد دو عنصر اساسي وجود دارد.

    1-نيازهاي نامحدود بشر

    2-امكانات محدود طبيعي

    انسانها در طول تاريخ سعي كرده اند كه با قوه تعقل و قدرت تجزيه و تحليل خود با توان پيش بيني و تخمين درآمدها و هزينه ها و در نهايت با توسل به برنامه ريزي با حداقل امكانات، حداكثر مطلوبيت و بهره وري را نصيب خود نمايد. لذا فلسفه وجودی بودجه نويسي دو عامل است يكي نيازهاي نامحدود بشر و دوم منابع و امكانات محدود كه در اختيار انسان قرار دارد. به طور خلاصه به منظور استفاده حداكثر از منابعي كه در اصطلاح اقتصادي كميابند به صورتي كه بتوان با صرف حداقل هزينه، حداكثر منافع را از منابع كمياب جامعه بدست‌ آورد، فلسفه اصلي وجودي بودجه ناميده مي‌شود.

  • مجری کارهای پژوهشی عمومی، علمی پژوهشی و مروری
  • کارهای آماری و تجزیه و تحلیل داده
  • تحلیل کمی و کیفی
  • انجام کلیه خدمات نگارش، ترجمه تخصصی ، ویرایش مقاله ها و پایان نامه ها
  • انجام رفرنس نویسی استاندارد با نرم افزار EndNote
  • آماده سازی پاورپوینت مربوط به ارائه در جلسات و همایشها
  • Tel : 09385735506 - 09118370377
    Email : tahghighnet@yahoo.com
    Telegram : @tahghighnet
    Instagram : tahghighnetinsta
    www.tahghigh.net
    2024 - 2007