موتور جستجوی پیشرفته مقالات و تحقیقات و ...

تحویل در محیط ورد : word
عنوان :

عنوان سفارش :
تعداد صفحه :
قیمت :
تومان
  • مقدمه
  • با پیشرفت علم ارتباطات، شبکه های اجتماعی یکی از ابزار های به اشتراک گذاری نظرات و پیشنهادات ، بحث و مبادله افکار و به اشتراک گذاری فیلم و تصویر تبدیل شده است. همچنان که الگوهای ارتباطی به طور روزافزونی از مرزهای ملی فراتر می‌رود، آمار اتصال به اینترنت وکاربران آن به طور تصاعدی در حال رشد است. انتشار پرشتاب اینترنت، ماهواره و فناوری های دیجیتالی، ارتباط همزمان میان بخش¬های وسیعی از جهان را ممکن ساخته است. درنتیجه بسیاری از کنترل‌های ملی اطلاعات بی اثر شده اند. امروزه نقش رسانه ها و میزان نفوذ آنها در ساخت سیاسی جوامع بر کسی پوشیده نیست. برخی از نظریه پردازان ارتباطات معتقدند که امروز جهان در دست کسی است که رسانه ها را در اختیار دارد. نقش عمده رسانه ها در شکل دهی به افکار عمومی باعث شده که اهمیت رسانه ها تا این حد مورد توجه قرار گیرد.

    شبکه های اجتماعی در دنیای کنونی جایگاه بسیار مهمی در روابط میان انسانها خصوصا در جوامع توسعه یافته تر دارد. در واقع در بسیاری از کشورها دیگر رد و بدل کردن نظرات و افکار و به اشتراک گذاشتن مطالب به یکی از کارهای روزمره تبدیل شده است. بطوریکه تعداد زیادی هر روز به این شبکه های اجتماعی سر می زنند ، مطالب دریافتی را خوانده و یا برای دیگران مطالبی را ارسال می کنند . متقاضیان استفاده از این شبکه های اجتماعی بیشتر قشر جوان و تحصیل کرده می باشند و می توان براحتی دریافت که بیشترین تکیه مدیران این شبکه ها بکار گرفتن جاذبه های مختلف برای جذب بیشتر جوانان و نوجوانان به این شبکه ها می باشند.

  • بیان مساله
  • امروزه شبکه های اجتماعی سکان دار اقیانوس پرتلاطم اینترنت اند. شبکه‌هایی که مبتنی بر فناوری “وب 2” فعالیت داشته و با اجتماع گرایی مجازی نقش اساسی ای را در معادلات رسانه ای جهان بازی می کنند. این وب‌سایت ها علاوه بر قابلیت شبکه سازی مجازی، امکان استفاده از فرصت های مختلف در فضای اینترنت را اعم از جست وجو، خواندن و به اشتراک گذاری اخبار، آپلود عکس و فیلم، نوشتن یادداشت ها و عضویت در گروه های مختلف، تحرک سیاسی فراهم کرده و این امر باعث اقبال کاربران اینترنتی به شبکه های اجتماعی شده است. فضای مجازی بسته به ساخت های اجتماعی شکل می یابد و رشد فناوری، همگرایی رسانه ای و مسائل مربوط به آن، در شرایط اجتماعی گوناگون برون دادهای متفاوتی داشته است.

    شبکه های اجتماعی از گروه هایی عموماً فردی یا سازمانی تشکیل شده که از طریق یک یا چند نوع از وابستگی ها به هم متصل اند و در بستر یک جامعه اطلاعاتی پیچیده، کارکرد مؤثر شبکه همگرا را تصویر می-کنند و موفقیت و محبوبیت روزافزون آنها به دلیل داشتن رنگ و بوی اجتماعی است. شاید آنگاه که یک پژوهشگر آفریقایی در کنفرانس باشگاه رم تحت عنوان: «جهان در آستانه قرن بیست ویکم» گفتار خود درباره «عصر نوین فرهنگ و ارتباطات» را با این جملات به پایان برد، کسی سخنان او را چندان جدی نگرفت؛ او معتقد بود که «دوران کنونی تمام می شود و عصر تازه ای آغاز می‌گردد. تاکنون در هیچ زمانی بشر برای بقا تا این حد به قدرت انطباق و تخیل نیاز نداشته است. عصر جدید فرهنگ و ارتباطات، در مرحله نخست، عصری است که انسان باید در آن شجاعت خود را متحول کند.» (آلوین، لی، 1378: 55)

    اما سرعت تغییرات ارتباطی و فرهنگی در پایان قرن گذشته و سال های آغازین سده جدید، اهمیت سه مفهوم کلیدی قدرت تخیل، قدرت انطباق و شجاعت تحول را برای تداوم حیات دولت ها، فرهنگ های ملی و - در سطحی انتزاعی تر- حتی تمدن ها به خوبی نشان داده است. شبکه های اجتماعی مجازی دو نقش اساسی را در تغییر سیاسی جامعه های امروزی برعهده دارند. ازیک سو فرهنگ توده را نشر می دهند و از سوی دیگر منبع تغذیه نخبگان جامعه با هدف نوآوری و ابداع هستند، به عبارت دیگر شبکه های اجتماعی مجازی حلقه اتصال محیط بزرگ یا جامعه کل با محیط کوچک است. اهمیت و ضرورت تحقیق

    جهان امروز در معرض دگرگونی، تغییر و تحولات فزاینده ای قرار دارد، به خصوص حرکت به سمت و سوی "دهکده واحد جهانی" و در هم ریختن نظام ها و سازمان های ملی موجود. در عین حال بروز و ظهور چالش ها و بحران های جدید در عرصه های سیاست، فرهنگ، اقتصاد، امنیت و... در جهان ایجاب می کند که این تحولات و جریان ها به دقت مورد مطالعه و مطمع نظر قرار گیرد و مهم تر اینکه فاکتورها، عوامل و اسباب مؤثر در خیزش، تسریع و یا سمت و سو دادن این حوادث و تغییرات نیز باید ارزیابی و مورد شناخت قرار گیرد. رسانه های ارتباط جمعی و به ویژه شبکه های اجتماعی مجازی، در عصر حاضر نقش عمده و مهمی را در عرصه تغییر و تحولات اجتماعی بر عهده دارند و این وسایل منشأ بسیاری از تحولات معاصر، راهنما و کنترل کننده جریان ها و تحولات در جهان محسوب می شوند.

    در جهان معاصر که موسوم به «عصر اطلاعات و ارتباطات» است و رسانه‌ها همه چیز را در تسخیر خود در آورده اند؛ کارکرد و اهمیت رسانه ها بر کسی پوشیده نیست. یکی از کارکردهای ویژه رسانه ها، و خصوصا شبکه های اجتماعی مجازی، اطلاع رسانی و پوشش خبری است. این مجموعه ها با ایجاد پوشش خبری کامل در زمینه های مختلف اعم از اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و...، سعی در جهت دهی به افکار عمومی به سمت اهداف خود را دارند. از این رو، شناخت نحوه اطلاع رسانی شبکه های اجتماعی مجازی در رابطه با حوادث و تحولات جهانی، امری لازم و ضروری پنداشته می شود.

    به دلیل گستردگی حوزه تسلط شبکه های اجتماعی مجازی در جوامع امروزی و نیز برخورداری این پدیده از ویژگی سیال بودن و حرکت پویامدارانه، لازم است که همگام با رشد و تکامل تکنولوژیکی و محتوایی شبکه-های اجتماعی مجازی، در ابعاد مختلف، کارکرد آنها، به ویژه نقش آنها در تحولات اجتماعی، در عصر جهانی شدن مطالعات بیشتری صورت بگیرد. از طرفی شبکه های اجتماعی با توجه به ماهیت شان تاثیر مستقیمی بر روابط اجتماعی دارند. در واقع اساس شبکه های اجتماعی ایجاد ارتباط بین اشخاص و در در اختیار قرار دادن افکار و نظرات فرد یا افرادی خاص برای گروهی دیگر است .بنابراین این شبکه ها بطور ذاتی بر روابط اجتماعی تاثیر گذار می باشند . از آنچه گفته شد می توان دریافت این پژوهش دارای اهمیت و ضرورت خاصی برخوردار می باشد.

  • اهداف تحقیق
  • هدف اصلی : بررسی تاثیرات استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی بر روابط اجتماعی دانشجویان

  • اهداف فرعی
  • 1 ) بررسي ارتباط متغيرهاي جمعيت شناختي دانشجويان با ميزان روابط اجتماعی آنها

    2 ) بررسي ارتباط ميزان روابط دانشجويان در شبكه با ميزان روابط اجتماعی آنها

    3 ) بررسي ارتباط ميزان حمايت شبكه اي با روابط اجتماعی دانشجويان

    4 ) بررسي ارتباط ميزان مشاركت در فعاليتهاي شبكه اي با ميزان روابط اجتماعی دانشجويان

    5 ) بررسي ارتباط نوع و تراكم شبكه اجتماعي و ارتباط آن با روابط اجتماعی دانشجويان

  • مجری کارهای پژوهشی عمومی، علمی پژوهشی و مروری
  • کارهای آماری و تجزیه و تحلیل داده
  • تحلیل کمی و کیفی
  • انجام کلیه خدمات نگارش، ترجمه تخصصی ، ویرایش مقاله ها و پایان نامه ها
  • انجام رفرنس نویسی استاندارد با نرم افزار EndNote
  • آماده سازی پاورپوینت مربوط به ارائه در جلسات و همایشها
  • Tel : 09385735506 - 09118370377
    Email : tahghighnet@yahoo.com
    Telegram : @tahghighnet
    Instagram : tahghighnetinsta
    www.tahghigh.net
    2024 - 2007