

بین سالهای 1310 تا 1315 از سوی یکی از صدراعظم های آن زمان فرمانی صادر شد که بر اساس آن خودروهای دیزلی کسب نباید در تهران تردد کنند . این صدراعظم یک روز از خیابان رسد می شد می بیند خودروهای دیزل سبک نباید وارد یا تولید شوند . این خودروها در آن زمان دو مشکل اساسی داشتند یکی از سروصدا و دیگر حجم و نسبت تراکم بالا ،که هر دو مشکل را می توان با تکنولوژیهای جدید برطرف میشود .
استانداردهای اروپایی که درخصوص انتشار آلاینده ها از خودروهای سواری بنزینی موجود میباشند عبارتند از : ECE / EEC
در اروپا اولین استاندارد در جهت محدود کردن انتشار گازهای آلاینده خروجی از وسایط نقلیه موتوری توسط ECE دراستانداردR15وضع شد در این استاندارد حد مجاز آلاینده های هیدروکربن و منواکسید کربن خارجی از اگزوز در حالی که خودرو تحت سیکل شهری ECE بر روی شاسی دنیا موقتی رانندگی میشد،بر حسب وزن خودرو(وزن مرجع) در 8 گروه ارائه شده بود این سیکل رانندگی طوری طراحی شده بود که بیانگر شرایط رانندگی در شهر اروپا باشد این سیکل متشکل از 4بار تکرار سیکل شهری پایه است. این استاندارد برای خودروهای سبک اعمال میشود.
استاندارد R15 بلافاصله در استاندارد 70/220/EE در اتحادیه اروپا بکار گرفته شد . با توجه به افزایش روزافزون حساسیت نسبت به مسائل زیست محیطی ،اصلاحیه های به استاندارد R15 اعمال شد و حدود مجاز کاهش یافت. تا سال 1983 چهار اصلاحیه انتشار یافت و این استانداردها نیز متقابلا در استانداردهای EEC منعکس شد .
شایان ذکر است در استاندارد R15.02 اکسیدهای نیتروژن موجود در گازهای خروجی از اگزوز نیز به آلاینده هایی که بادی میزان آنها از حد مجاز قید شده در این استانداردها تجاوز نکند اضافه شد . بعلاوه در استانداردهR15.04 حد مجاز باری هیدروکربنها و منوکسیدکربن موجود در گازهای خروجی از اگزوز که قبلا بصورت مجزا ارائه شده بود بصورت مجموع اعلام شد .
تا اواسط دهه 80EEC در زمینه انتشار و استانداردهای آلودگی پیروt ECE بودt پس از تصویب توافقنامه لوگزامبورگ در سال 85 استاندارد جدید آلودگی EEC/76/88 در سال88 توسط اتحادیه اروپا ارائه شد . انتشار این استاندارد قدم مهمی در این زمینه بشمار می رود .
از این زمان به بعد نقشEEC استانداردهای وضع شده توسط EEC را در استانداردهای خود بکار گرفت در استانداردهایEE/76/88 حد مجاز آلاینده ای اکسیدهای نیتروژن و مجموع هیدروکربن و منوکسید کربن خروجی از اگزوز در حالی که خودرو تحت سیکل شهریECE بر روی شاسی این موتور رانندگی می شد . بر حسب ظرفیت موتور در سه گروه بطور مجزا برای خودروهای دیزل و بنزینی ارائه شده بود استانداردEE/76/88بلافاصله با استانداردEE/436/88 که در آن حد مجاز برای ذرات معلق(برای خودروهای دیزل) مشخص شده بود EEC/458/88 که حد مجاز برای آلاینده های خروجی از اگزوز برای خودروهای ظریفت موتور کمتر از 1400 کاهش داده شده بود دنبال شد .
با توجه به مشکلات ناشی از آلودگی هوا و سهم انکار ناپذیر خودروها در آن استانداردهای در جهت کاهش انتشار آلاینده ها از خودروها تدوین شده اند و در این عوامل مختلف بر میزان انتشار آلاینده ها از خودرو تاثیر می گذارند و از آنجایی مقادیر به دست آمده باید قابل مقایسه و تکرار پذیر باشد . این مقدار باید تحت شرایط کنترل شده و یکسان بدست آیند . بدین منظور استانداردهای آلودگی علاوه بر ارائه مغایر پذیرش خودروها از نظر انتشار آلاینده های تعیین آزمونهای لازم با توجه به عوامل فوق الذکر ،شرایط یکسانی را جهت بدست آوردن میزان انتشار آلاینده ها از خودروها تعیین می کنند . از جمله این شرایط میتوان به موارد زیر اشاره کرد .