موتور جستجوی پیشرفته مقالات و تحقیقات و ...

تحویل در محیط ورد : word
عنوان :

عنوان سفارش :
تعداد صفحه :
قیمت :
تومان
  • مقدمه
  • خلاقیت و نوآوری محرک اصلی توسعهء هر جامعه،نقطهء عطف‏ اختراعات و اکتشافات و نمودی ارزشمند از تفکر و ذهن خلاق بشر است.خلاقیتی که در ضمیر همهء ما نهفته است،در نحوهء زندگی‏ ما تأثیر دارد و از ملزومات اساسی پیشرفت جوامع به شمار می‏آید. تحولات سریع عصر کنونی،حل مسائل و مشکلات را به گونه‏ای‏ خلاقانه می‏طلبد.به عبارت دیگر،علم به خودی خود،ضامن حل‏ معضلات نخواهد بود،تنها نیروی فوق العاده و قدرتمند خلاقیت‏ است که می‏تواند مسائل و مشکلات را به طرز خارق العاده‏ای از سر راه بردارد. امروزه پرورش خلاقیت به عنوان یکی از اهداف عالی نظام های آموزشی بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. علاوه بر یادگیری مفاهیم مختلف درسی ، هدف های مهم تری مانند یادگیری مهارت تفکر خلاق ، تفکر نقاد، تحلیل ، استنباط ، حل مسئله ،پیش بینی و... نیز در برنامه های درسی تاکید می گردد.

    پرورش خلاقیت در دانش آموزان

    همه معلمان و والدین می خواهند دانش آموزان فکری خلاق داشته باشند تا بتوانند خلاقانه بنویسند ، بسازند ، تصمیم بگیرند و در یک کلام عمل کنند چرا که مسلما یک فرد خلاق و مولد در هر زمینه ای که فعالیت می کند موفقیت های بیشتری نصیبش می گردد.در برنامه درسی مدارس معمولا ساعت درسی ویژه ای جهت خلاقیت در نظر گرفته نشده و این هدف و دیگر اهداف مهم مذکور آموزش و پرورش در قلب فرایند یاددهی - یادگیری مواد درسی متنوع ( ریاضی ، هنر ، نوشتن، علوم ، ورزش و...)دست یافتنی می شود. هر چند در کشوری مانند سوئد در برخی مدارس ، مواد درسی دیگری با نام موزیک ،حرکات ریتمیک ، کارگاه تولید (طراحی و ساخت) «شامل کار با چوب ، فلز ، کاغذ ،پارچه و...» در مقطع ابتدایی وجود دارد که بیشتر با هدف رشد مهارتهای عملی و مهارتی ، استعداد های ذاتی و پرورش خلاقیت دانش آموزان در برنامه درسی گنجانده شده است.

    مطالعات نشان داده که خلاقیت مادرزادی نیست و ارتباطی نیز با هوش ندارد. هر چند بین هوش و خلاقیت همبستگی آماری وجود دارد. بدین معنی که ضرورتی ندارد دانش آموز برای خلاق شدن هوش بالا داشته باشد ، بلکه بالعکس تحقیقات نشان داده که افراد با هوش متوسط به بالا ، خلاق تر از افراد با هوش بالا در آزمون های خلاقیت عمل کرده اند. اکثر دانش آموزان هوشبهر متوسط به بالادارند و این نوید بخش توانایی مدرسه ، معلم و والدین در پرورش خلاقیت آنها می باشد. در نظام های آموزشی نوین که بیشتر اهداف عالی مذکور آموزش و پرورش دنبال می گردد اقدامات اساسی در ساختار و طراحی برنامه آموزشی و درسی ، طراحی محتوا و الگوها و روش های آموزش ایجاد شده است. در نظام آموزشی کشور سوئد این اقدامات با غیر متمرکز نمودن نظام آموزشی ، طراحی مواد درسی متنوع ، چند تالیفی بودن محتوای درسی ، حق انتخاب معلم از محتوا، کاهش تعداد دانش آموزان در کلاس ، تجهیز مدارس به امکانات و منابع متنوع آموزشی ،تجهیز مدارس به فناوری های نوین آموزش ، استفاده از الگوها و روش های آموزشی مناسب و... صورت گرفته است.

    از جمله اقدامات مهم در پرورش خلاقیت استفاده از روش های آموزشی مناسب است که می توان گفت بیشترین تاثیر را در این بین دارد. چرا که کلاسی می تواند کم جمعیت و دارای امکانات مختلف بوده و زمان کافی نیز برای کار روی محتوا داشته باشد ، اما به علت نوع نگرش نسبت به یادگیری و اتخاذ روش هایی که تاکید بر یادگیری صرف محتوای ماده درسی دارد ، ریشه خلاقیت در دانش آموزان را بخشکاند. و بالعکس کلاسی با جمعیت بالا و امکانات اولیه بتواند دمنده روح خلاقیت در دانش آموزان باشد.بنابراین اولین گام در پرورش خلاقیت تدارک یک محیط یادگیری دانش آموز محور و فراهم نمودن زمینه ای برای بروز استعدادها و تولید افکار نو و بدیع است. محیطی جذاب ، پویا و هدفمند که ایده های بکر در کویر تشنه ی ذهن بروید و روح کنجکاوی در دانش آموزان به پرواز درآید . جهت جلوگیری از طولانی نشدن مطلب در پست بعدی به زودی مطالبی دیگر در زمینه پرورش خلاقیت به همراه چند راهکار عملی که به صورت تجربی در کلاس انجام داده ام در قالب تصویری خواهم گذاشت.

    هوشمند سازی مدارس و رشد خلاقیت در بین دانش آموزان

    با وجود فناوری های نوین در کلاس طبیعتاً دانش آموز از تمام حواس شنیداری، دیداری، گفتاری و لامسه خود استفاده می کند و در نتیجه یادگیری با تعمیق بیشتری انجام می شود و ماندگارتر می شود.دانش آموز از طریق فناوری های نوین آموزش می بیند که به اطلاعات بیشتری دسترسی پیدا کند، هوشمند سازی مدارس کمک می کند تا دانش آموز مهارت استفاده از فناوری های نوین را کسب کند و بدین ترتیب بتواند از اطلاعات و یافته های علمی که از طریق اینترنت و اینترانت به دست می آورد، استفاده کند.هوشمند سازی مدارس به ارتقای علمی دانش آموز کمک می کند.در راستای تحول بنیادین، فرآیند یاددهی و یادگیری دانش‌آموزان نیز باید متحول شود.هوشمندسازی مدارس همراه با مدیران كارآمد و متعهد فرصت مناسبی در این راستا است و معلمان نیز باید با مطالعه و تحقیق در فرایند آموزش همپای دانش‌آموزان حركت كنند.

    تلاش مدرسه هوشمند برای الکترونیکی کردن محتوای درس‌ها

    مدرسه هوشمند مدرسه ای است که علاوه بر استفاده از امکانات فیزیکی مدرسه و برنامه هایی مانند دیگر مدارس، تلاش دارد تا با تجهیز به امکانات رایانه ای و فناوری های مربوطه، کنترل و مدیریت خود را بر این اساس مبتنی کند و محتوای بیشتر درس ها را الکترونیکی و ارزشیابی و نظارت سیستم را هوشمند کند.در این گونه مدارس، سیستم بر روی رایانه مرکزی مدرسه نصب می شود و با اتصال به تعداد زیادی از خطوط تلفن، در طول شبانه روز آماده ارائه خدمات است. این سیستم امکانی را فراهم می آورد تا دانش آموزان، اولیا و معلمان و کادر مدرسه در تعامل همیشگی و پویا برنامه خود را به پیش برند. امکان اطلاع رسانی صوتی و تصویری، ارتباط با مربیان، ارائه انتقادات و پیشنهادات، پرسش و پاسخ و دیگر موارد ضروری از کارکردهای مدارس هوشمند است.

    در این مدارس، دانش آموزان با داشتن یک رایانه در منزل همیشه با سیستم مدرسه خود در ارتباط خواهند بود، لذا می توان گفت مدارس هوشمند هیچ وقت تعطیل نخواهد بود، البته لازم است این نکته یادآوری شود که با ایجاد مدارس هوشمند، بستر لازم برای مدارس مجازی نیز فراهم می شود.به‌کارگیری توانمندی‌ها از مهم‌ترین ویژگی مدارس هوشمند است.

  • مجری کارهای پژوهشی عمومی، علمی پژوهشی و مروری
  • کارهای آماری و تجزیه و تحلیل داده
  • تحلیل کمی و کیفی
  • انجام کلیه خدمات نگارش، ترجمه تخصصی ، ویرایش مقاله ها و پایان نامه ها
  • انجام رفرنس نویسی استاندارد با نرم افزار EndNote
  • آماده سازی پاورپوینت مربوط به ارائه در جلسات و همایشها
  • Tel : 09385735506 - 09118370377
    Email : tahghighnet@yahoo.com
    Telegram : @tahghighnet
    Instagram : tahghighnetinsta
    www.tahghigh.net
    2024 - 2007