

یکی از دغدغه های بشر امروز و حتی دولت ها مسأله فرهنگ و امور فرهنگی است. پرداختن به امور فرهنگی و توسعه فرهنگ متناسب با پیشرفت سایر امور، امری ضروری و غیر قابل اجتناب است. بی توجهی به مقوله فرهنگ، نارسایی در سایر حوزه ها را به دنبال دارد. از این روست که توسعه فرهنگ در کنار توسعه سیاسی، توسعه اجتماعی و توسعه اقتصادی به عنوان یکی از وظایف حکومت ها به شمار می رود.در ایران چه پیش از پیروزی انقلاب اسلامی و چه پس از آن فعالیت های فرهنگی متناسب با تعاریف ارایه شده از سوی حکومت و در راستای اهداف نظام حاکم دنبال شده است. اگر در دوران پیش از پیروزی انقلاب بخش قابل توجهی از فعالیت های فرهنگی برای ایجاد فاصله میان اقشار مختلف به ویژه جوانان با معنویت و امور دینی بود، این فعالیت ها با فضای به وجود آمده پس از پیروزی انقلاب اسلامی درجهت مقابل سامان دهی شد. با این وجود ظرافت و حساسیت فعالیت های فرهنگی و مخاطبان این گونه فعالیت ها و تأثیر فوق العاده آن بر روح و جان انسان ها ضرورت توجه بیشتر و تخصصی تر به این حوزه را آشکار می کرد.
سازمان فرهنگي هنري شهرداري انزلی ، مسئوليت متعالي توسعهي اجتماعي ، فرهنگي و هنري در حوزه هاي محتوي ، مضمون، مناسبات ، روابط و رفتارهاي فرهنگي جامعه ي بزرگ شهروندان شريف كلان شهر بندر انزلی را به عهده دارد .دامنهي فرهنگ و جامعه ، در تعريف و توصيف ، بيكرانه است ، جدا از چارچوبهاي ابزاري "كه بيشتر به محصولاتكالاها و برون داده ها مي پردازد و به صنعت فرهنگي اشتهار دارد فرهنگ "معرفت مشترك " ي است كه شهروندان ، مباني ، ارزشها ، هنجارها ، و نمادهاي آن را مي شناسند بدانها عشق ورزيده و تمايل دارند و بر اساس آنها رفتار مي كنند به گونه اي كه فرهنگ معرف شخصيت جامعه مي شود .
پيچيدگي مديريت اجتماعي و فرهنگي موجب مي گردد كه مديران ارزشمند اين عرصه با حساسيت افزون ، به تشخيص دقيق فعاليت هاي لازم بپردازند و با گروه بندي فعاليتها ضمن توجه به منابع بي انتهاي انساني و محدود مادي بهترين گزينه از شيوه هاي استفاده را گزينش فرمايند و همراه با اعمال رهبري عقلايي و مديريت اقناعي ضمن تفويض اختيار به گروههاي كارشناسي و بهرمندي از خرد جمعي امكان كارامدي سازمان و اثر بخشي فراورده هاي اجتماعي فرهنگي و هنري را فراهم سازند و با طراحي شبكهي تعامل و تعيين روابط حاكم بر مسئوليت ها و نظامها به صورت عمودي و افقي فرايندهاي تصميم سازي و تصميم گيري را تسهيل سازند .به هر رو "فرهنگ" مفهومي "ساده و پيچيده" ، " بسيط و مركب" و " واگرا و همگرا" است
نخست : تعيين جايگاه هاي واقعي و جلوگيري از تداخل و اختلاط نقش ها ، مسئوليت ها و وظايف ، به شيوه اي كه هر جايگاه فرصت هاي خود را صرفا براي نقشي كه به آن تفويض شده است .مصروف كند به ناگزير بايد ياد آور شد كه در ديدگاه سازمند و سيستمي نه افراد بلكه اين نقشهاست كه عمده مي شوند و افكار و رفتارها جلوه و برونداد خود را در ايفاي نقش جمعي ارزش و اعتبار مي بخشند .
دوم : چرخهي اطلاعات در سلسله مراتب است افكار و سياست ها و تصميمات سرانجام مي يابد .
سوم: پشتوانه يا تضمين براي توسعهي محتوايي و انديشه اي سياست ها و تصميمات تضمين علمي است .