

حكومت محلي در شكل توسعه يافته، سازماني است عمومي كه در قسمتي از خاك يك كشور كه داراي قدرت عالي سياسي يا شبه آن است، به موجب قوانين عمومي يا خصوصي تشكيل ميشود تا خدمات لازم را در محدوده خاصي براي مردم تامين كند.امروزه حکومتها وظایف گسترده و بسیار پیچیده ای را برعهده دارند. بسیاری از این وظایف جنبه محلی دارند و به کل کشور مربوط نیستند. در کنار حکومت مرکزی که اداره امور مربوط به کل کشور را برعهده دارد، می توان از حکومتهای محلی هم که امور محلی را اداره می کنند، استفاده کرد. در صورت تشکیل این واحدهای کوچک حکومتی، نهال شخصیت و لیاقت و ابتکار افراد بهتر شکوفا خواهد شد و انسانها بی تفاوت و غیرمسئول به شخصیتهای ارزنده و فعال مبدل خواهندشد و این بدان معنا نیست که این امر در سایه حکومت مرکزی امکان پذیر نخواهد بود بلکه امکان آن در صورت وجود حکومت محلی بیشتر خواهدبود. برای شناخت بهتر حکومت محلی، بررسی جنبه های مختلف یکی از حکومتهای محلی موجود می تواند بهترین راه باشد.
سیستم فرانسوی:سیستم فرانسوی جزء سیستم های حکومت محلی غیر انتخابی می باشد. ساختار اصلی آن را ناپلئون بناپارت برای رفع نیاز فرانسه انقلابی به خنثی کردن قدرت اشراف محلی در راستای تسریع اصلاحات دولتی، تنظیم کرد. این سیستم بر مسیر خاصی از جریان قدرت تاکید دارد که از وزارت داخله دولت مرکزی تا رئیس پلیس استان و شهرداری مربوطه ادامه دارد، در حالی که شهردار و شورای شهر نیز به طور محلی انتخاب می شوند. رئیس پلیس به عنوان مدیر اجرایی اصلی استان، نماینده دیوانسالاری مرکزی و نیز نماد مرکزیت اداری، از اختیار گسترده ای برای ابطال کردن شوراها و نظارت بر هزینه های محلی برخوردار است. نسخه هایی از این سیستم در سراسر اروپا و مستعمره های سابق فرانسه دیده می شود.
سیستم انگلیسی:سیستم انگلیسی حکومت های محلی که الگوی اغلب مستعمرات سابق این کشور از جمله ایالات متحده قرار گرفته است، جزء انتخابی ترین سیستم ها محسوب می شود. این سیستم که در قرن نوزدهم اصلاحات زیادی در آن انجام شد و در دهه 0791 مورد بازنگری قرار گرفت، بر خود مختاری حکومت محلی از طریق شوراهای منتخب استانی و زیر مجموعه استانی تاکید دارد. مشخصه بارز این سیستم در قیاس با سیستم های دیگر، دخالت کمتر حکومت مرکزی و اختیار بوجه ای بیشتر حکومت محلی می باشد. با این حال در سال 6891، شش حکومت استانی مهم برچیده شدند، و قدرت بقیه نیز محدودتر گردید. استفاده از یک کمیته اجرایی برای نظارت بر مدیریت خدمات محلی، ویژگی خاص سیستم انگلیسی می باشد.
امروزه حکومتها وظایف گسترده و بسیار پیچیده ای را برعهده دارند. بسیاری از این وظایف جنبه محلی دارند و به کل کشور مربوط نیستند. در کنار حکومت مرکزی که اداره امور مربوط به کل کشور را برعهده دارد، می توان از حکومتهای محلی هم که امور محلی را اداره می کنند، استفاده کرد. در صورت تشکیل این واحدهای کوچک حکومتی، نهال شخصیت و لیاقت و ابتکار افراد بهتر شکوفا خواهد شد و انسانها بی تفاوت و غیرمسئول به شخصیتهای ارزنده و فعال مبدل خواهندشد و این بدان معنا نیست که این امر در سایه حکومت مرکزی امککان پذیر نخواهد بود بلکه امکان آن در صورت وجود حکومت محلی بیشتر خواهدبود. برای شناخت بهتر حکومت محلی، بررسی جنبه های مختلف یکی از حکومتهای محلی موجود می تواند بهترین راه باشد. در بین کشورهایی که موفق به تشکیل حکومت محلی شده اند، کشور انگلستان و فرانسه از سابقه فراوانی برخوردار هستند.
حکومت محلی در انگلستان و فرانسه موضوع قوانین مصوب، آئین نامه های راجع به این قوانین مصوب، رویه قضایی و سوابق است و فقط موضوع قوانین و مقررات محلی نیست. وضعیت سازمانهای حکومت محلی باید توسط قضات مطابق دکترین مشهور «خارج از حدود اختیارات قانونی» که از اصول مربوط به حقوق عمومی است و همچنین اصل «پاسخگو بودن» اشخاص حقیقی و حقوقی در مقابل دادگاهها مورد بررسی قرارگیرد. بنابراین برخلاف تصور ظاهری و اولیه از حکومت محلی، حکومت محلی در حقوق انگلستان از جایگاه ویژه ای برخوردار است.
روش اسنادی یا کتابخانه ای یا آرشیوی:یکی از مهمترین بخشهای هر کار تحقیقی رجوع به منابع موجود در کتابخانه ها می باشد محقق اگر از سایر روشها کمک می گیرد،باید بداند که برای انسجام مطالعات اولیه،باید به کتابخانه رجوع نماید.از این روش به عنوان مکمل تحقیق پیمایشی به منظور کسب آگاهی از تحقیقات و مطالعات انجام شده قبل اعم از متون داخلی و خارجی در کتابها،مجلات تخصصی و ادواری و پاره ای از گزارشها،سمینارها و مقالات استفاده می شود.که من بیشتر از کتابهای کتابخانه دانشگاه استفاده نمودم.
فرانسه کشوری است که بخش اصلی ان در اروپای غربی است و چند جزیره وناحیه در کشور های دیگر دارد.بخش اصلی از جنوب تا شمال بین دریای مدیترانه تا دریای شمال و کانال مانش واز شرق به غرب بین رود راین و اقیانوس اطلس قرار دارد.فرانسوی ها به بخش اصلی فرانسه بخاطر شکل جغرافیایی ان "شش ضلعی" میگویند.فرانسه از کشورهای عضو اتحادیه اروپاست و در شورای امنیت سازمان ملل دارای حق وتو است. اقتصاد ان مقام پنجم جهان را داراست. حکومت این کشور جمهوری است.قوه مقننه از 2مجلس قانون گذاری(مجلس ملی با 491 نماینده) که به واسطه انتخابات عمومی برای 5 سال انتخاب شده ومجلس سنابا 295 نماینده که برای مدت 9 سال انتخاب میشوند، متشکل میگردد.اعضای مجالس فوق به صورت غیر مستقیم و توسط نمایندگان مجلس ملی ،شورای عمومی،ایالات وشورای شهرداریها انتخاب می شوند. رییس جمهوری میتواند با مشورت نخست وزیر مجلس ملی را منحل کند. قانون اساسی فعلی این کشور در سال 1958 تدوین شده. فعالیت احزاب در فرانسه ازاد است.از جمله مهم ترین احزاب میتوانبه احزاب سوسیالیست، جمهوری خواهان، کمونیست، اتحاد دموکراتیک فرانسه وحزب رادیکالی اشاره نمود.
در فرانسه حکومت محلی به عنوان بخش جدایی ناپذیر سیستم مدیریت ملی است.در حقیقت این طور به نظر میرسد که سیستم حکومت محلی در فرانسه وجود ندارد
قانون اساسی جمهوری چهارم فرانسه حکومت های محلی تحت عنوان "واحدهای مدیریت محلی" نامگذاری میکند.در حالیکه قانون اساسی جمهوری پنجم به حکومت محلی تحت عنوان "موجودیت های محلی مینگرد.