موتور جستجوی پیشرفته مقالات و تحقیقات و ...

موضوع : تغذیه با سهای عمده در نیروگاههای حرارتی
تحویل در محیط : word

عنوان سفارش :
تغذیه باسهای عمده در نیروگاههای حرارتی
تعداد صفحه :
35
قیمت :
10500 تومان

1- مقدمه
در نیروگاههای برق، حدود 5 الی 7 درصد از انرژی تولید شده، جهت تغذیه تجهیزات داخلی مصرف میشود. بخش عمده این مصرف داخلی جذب موتورهای القائی می گرددکه پمپها و بادزنها قوی را به کار می اندازد.به علت اهمیتی که کار دائم این موتور دارد، باس تغذیه کننده آنها با دو منبع جداگانه مرتبط است تا در صورت قطع یکی از آنها، منبع دیگرتغذیه باس را به عهده گیرد.
این عمل تغییر تغذیه را انتقال باس می نامند. در شکل(1)مدار تک خطی متداول یک نیروگاه حرارتی رسم شده است. در کار عادی نیروگاه، کلیدهای AوB بسته وکلیدCباز است.
باسهای عادی و اضطراری همواره برقدار است وموتورهای حیاتی از طریق باس عادی، و مصارف کم اهمیت تر از باس اضطراری تغذیه می شود. در صورت قطع برق باس عادی (ترتیب کلیدA )،کلید ارتباطی C بسته شده و تغذیه از طریق باس اضطراریGen:GENERATOR ادامه می یابد.
در صنعت عمل انتقال باس به یکی از چهارM:MOTOR روش انتقال همزمان، سریع، همفاز، و کند اجرا می گردد.Tr:TRANSFORMER عمل انتقال باس می تواند به دو صورت دستی و اضطراری باشد.A,B,C:BREAKER شکل 1- مدار تک خطی متداول اتصال ژنراتور در نیروگاهها آن راه اندازی نیروگاه از طریق ترانسفورمر راه انداز است. در انتقال اضطراری، اپراتور نقشی نداشته و با عملکرد رله های حفاظتی، نظیر لاک اوت ژنراتور یا تریپ توربین تغییر تغذیه، صورت می گیرد. هر چند مسائل انتقال باس تا حد زیادی شناخته شده ایت، ولی این شناخت هنوز کامل نیست. در اوایل دهه 1950 به طور معمول از انتقال کند استفاده به عمل می آمد. در سال 1977، استاندارد 41/50 – ANSI مقدار pu 33/1 را حد مجاز ولتاژ هنگام انتقال باس اعلام نمود که در بررسیها ی اخیر 2 این مقدار مجاز مورد تردید قرار گرفته است. در حال حاضر مطالعه جامعی از تردید قرار گرفته است. در حال حاضر مطالعه جامعی از طرف موسسه تحقیقاتی ایپری در حال انجام است تا ارزیابی مجددی در مورد عمل انتقال باس به عمل آید.
در این مقاله، انتشارات متعددی که در سالها ی اخیر در مورد انتقال باس به چاپ رسیده است جمع بندی گردیده، شناخت انواع روشها و اثر های آن بر تجهیزات الکتریکی ارائه گردیده است.
2- مسائل انتقال باس مسائل عمده در انتقال باس در واقع همان مساله موازی کردن دو سیستم سه فاز می باشد. می دانیم که هنگام موازی کردن بایستی شرایط سنکرون ( برای ولتاژ- فاز- فرکانس) بین دو سیستم برقرار باشد، در غیر این صورت جریانهای گذرای خطرناکی ایجاد خواهد شد. در انتقال باس، بویژه این مساله وجود دارد که یکی از دو سیستم به موتور های القایی متصل است که در صورت موازی شدن در شرایط غیر سنکرون، متحمل شوکهای الکتریکی و مکانیکی غیر مجاز خواهد شد. در موتور های القایی، جریان ایجاد شده در سیم پیچها و کوپل مکانیکی وارد بر محور،دو کمیت عمده است که می تواند در اثر عاملهایی نظیر مقدار ولتاژ پسماند موتور، مقدار اختلاف فاز بین این ولتاژ ولتاژ باس تغذیه، و سرانجام رابطه بین فاز کوپلهای مکانیکی و کوپلهای گذرای الکترومغناطیسی، در حد غیر مجاز قرار گیرد. در اینجا به بررسی نحوه تغییرات دو کمیت ولتاژ و کوپل موتور می پردازیم.
ولتاژ موتور بعد از قطع تغذیه:
بعد از قطع تغذیه یک موتور القایی که در حال کار عادی می باشد، کوپل الکترو مغناطیسی صفر گردیده و سرعت به طرف صفر میل می کند. همچنین به علت وجود شار پسماند در موتور، ولتاژ متناوب در فاز های استاتور القا می گردد که ولتاژ پسماند نامیده می شود. دامنه و فرکانس این ولتاژ متناسب با سرعت روتور است و لذا هر دو کمیت از نوع میراشونده خواهد بود. از آنجا که میزان کاهش سرعت بعد از قطع تغذیه بستگی به لختی محور دارد، بنابراین نوع بار مکانیکی موتور تعیین کننده نحوه تغییرات دامنه و فاز ولتاژ می باشد، به طوری که اگر لختی بار زیاد باشد، برای مثال بادزن هوای دیگ بخار، میزان میرائی ولتاژ زیاد خواهد بود. در شکل 2 نحوه تغییرات دامنه و اختلاف فاز دو موتور با بارهای مختلف رسم شده است.
در شکل 1-2 که لختی بار زیاد است، بعد از حدود 40 تناوب مقدار ولتاژ به 50 درصد کاهش می یابد و حدود 60 تناوب لازم است تا فاز آن 360 درجه تغییر کند، در حالی که در شکل ب-2 ، که لختی بار کم است این اعداد بترتیب 10 و 8 تناوب می باشد. در یک نیروگاه 320 مگاواتی 5 تا 6 موتور با قدرتهای 5000 – 600 کیلو وات روی یک باس قرار دارد که بعد از قطع تغذیه همچنان با یکدیگر موازی بوده و بسته به مقدار سرعت، تعدادی به صورت موتور و تعدادی ژنراتور عمل خواهد کرد. ولتاژ و فاز باس ترکیب پیچیده ای از ولتاژ و فاز موتور متصل به آن خواهد بود اطلاع از نحوه تغییرات این ولتاژ پسماند جهت انتخاب زمان انتقال باس ضروریست.
کوپل:
استفاده از کامپیوتر در محاسبه ها، این امکان را در اختیار قرار داده است که بدون وارد کردن فرصتهای ساده کننده برای ساده سازی محاسبه، تعیین کوپل الکترو مغناطیسی موتور و محور و بررسی حالات گذرای الکتریکی و مکانیکی در آن با دقت کافی صورت گیرد. ..................

تحقیقهای مشابه
تغذیه باسهای عمده در نیروگاههای حرارتی
35 صفحه - 10500 تومان
نقش پروتئین در تغذیه دام
40 صفحه - 10500 تومان
سلنیوم و ویتامین E در تغذیه طیور
21 صفحه - 7500 تومان
پروژه مدیریت صنعتی به عنوان بررسی بخش تعمیرات و نگهداری سیستم های تغذیه نیرو در شرکت مخابرات
81 صفحه - 54000 تومان
پروژه رشته مدیریت صنعتی بررسی بخش تعمیرات و نگهداری سیستم های تغذیه نیرو در شرکت مخابرات
75 صفحه - 45000 تومان
فواید تغذیه در ورزش
17 صفحه - 7500 تومان
بررسی موانع و مشکلات عمده در مدیریت منابع و مصرف آب در گیلان
8 صفحه - 1500 تومان
  • مجری کارهای پژوهشی عمومی، علمی پژوهشی و مروری
  • کارهای آماری و تجزیه و تحلیل داده
  • تحلیل کمی و کیفی
  • انجام کلیه خدمات نگارش، ترجمه تخصصی ، ویرایش مقاله ها و پایان نامه ها
  • انجام رفرنس نویسی استاندارد با نرم افزار EndNote
  • آماده سازی پاورپوینت مربوط به ارائه در جلسات و همایشها
  • Tel : 09385735506 - 09118370377
    Email : tahghighnet@yahoo.com
    Telegram : @tahghighnet
    Instagram : tahghighnetinsta
    www.tahghigh.net
    2024 - 2007