

مقدمه سرور هاست ویژگیها حجم دیسک محدودیت انتقال دادهها انواع خدمات میزبانی وب میزبانی اشتراکی ویندوز لینوکس فضای رایگان نماینده فروش سرور مجازی سرور اختصاصی رایانش ابری خوشه میزبان میزبان شبکهای کنترل پنل
مقدمه CMS چيست؟ ويژگي هاي يك سيستم مديريت محتوا چيست؟ Wordpress امكانات وردپرس سازماندهي و مديريت سطح دسترسي نصب و بروزرساني آسان طراحي و شخصي سازي ساخت محتوا ابزارهاي وبلاگ نويسي ارسال مطلب بوسيله ايميل بحث و نظرات اطلاع رساني ساخت و مديريت لينكستان چرا وردپرس ؟ استفاده آسان ويژگي هاي نسخه جديد در بخش قالب ها و افزونه ها نصب برروي سرور نصب برروي سرور محلي تنظيمات اوليه تغيير كلمه عبور تنظيمات همگاني استفاده از تاريخ هجري شمسي تغيير محل ذخيره فايل هاي آپلودي جلوگيري از حمله اسپم ها تغيير نام كاربري كار با بخش مديريت پست آشنائي با پنل انتشار آشنائي با پنل برچسب ها آشنائي با پنل دسته ها آشنائي با تنظيمات ديگر ويرايش يك پست كار با بخش مديريت برچسب ها برچسب چيست ؟ كار با بخش مديريت دسته ها مديريت دسته ها مديريت چند رساني اي ها درج محتواي جديد به كتابخانه مديريت كتابخانه مديريت پيوند ها اضافه كردن يك پيوند جديد ويرايش پيوندها آشنائي با پيوند دسته ها مديريت برگه ها دلايل استفاده از برگها اضافه كردن يك برگه جديد مديريت برگه ها مديريت ديدگاهها آشنائي با بخش مديريت ديدگاهها قالب چيست و دلاليل استفاده از آن روش نصب قالب ها استفاده از ابزارك ها آشنائي با ويرايشگر امكانات خود قالب ها نكاتي در باب طراحي قالب افزونه چيست؟ كاربرد افزونه ها دانلود يك افزونه نصب افزونه مديريت افزونه ها ويرايش يك افزونه بروزرساني افزونه ها آشنائي با چند افزونه All in one SEO XML Sitemap Generator Wp security scan Wp db backup WP cache Wp page navigation Page link to Page mesh مديريت كاربران اضافه كردن يك كاربر جديد ثبت نام كاربران مديريت كاربران بازگرداندن كلمه عبور بروزرساني وردپرس پشتيبان گيري از wordpress آشنائي با ابزارها درون ريزي برون ريزي آشنائي با بخش تنظيمات پيشرفته آشنائي با پيشخوان آشنائي با نسخه 2.8 مهمترين ويژگي هاي نسخه 2.8 پيشخوان بخش ابزارك ها بخش پوسته يا theme ويرايشگر پوسته اضافه كرد يك پوسته جديد بخش افزونه ها قابليت تغيير در تعداد نمايش
مقدمه تاریخچه موشن گرافیک شروع تاریخچه موشن گرافیک ارقام مهم مارسل دو شامپ سینمای ضعیف فرناند لگر و مقدمات تاریخچه موشن گرافیک سئول باس و تاریخچه موشن گرافیک تاریخچه موشن گرافیک انیمیشن استن باراخگ و تاریخچه موشن گرافیک فرو 1935 و تاریخچه موشن گرافیک تاریخچه موشن گرافیک و صنعت گرافیک برنامههای به وجود آمده در طول تاریخ گرافیک ارائه محصولات گرافیک حرکتی منابع برای طراحی موشن گرافی تقسیمبندی موشن گرافیک تکنولوژی نرمافزارهای ساخت موشن گرافیک کاربرد های موشن گرافیک: انواع موشن گرافیک بر اساس نوع استفاده: اینفو گرافیک ویدئو توضیحی : بازاریابی محصول با تلفیق ویدئو : عنوان و تیتر در فیلم ها جمعبندی منابع
هاست به معنی میزبان است و به محیط مجازی اطلاق می شود که بر روی یک سرور برای یک سایت تدارک دیده شده است,ممکن است بر روی یک سرور 1 یا 10 و یا 500 سایت و حتی بیشتر میزبانی شود و تعداد سایت های روی یک سرور به قدرت پردازنده و رم و فضای سرور و همچنین میزان استفاده وبسایت ها از این منابع بستگی دارد.
این سرور نیاز به یک برنامه مدیریتی دارد که هر کابر(مدیر سایت) به صورت مجزا بتواند وب سایت خود را مدیریت کند که به صورت کلی شامل فضای وب سایت(هارد) , پایگاه داده و ایمیل می باشد و برای سرورهایی که از سیستم عامل لینوکس استفاده می کنند cPanel یکی از محبوب ترین نرم افزار های شناخته شده در این زمینه می باشد که امکانات فوق العاده ای به کاربر می دهد.
تمامی فایل های یک وب سایت اعم از فایل های اسکریپتی یا چند رسانه ای و ... بر روی فضای هاست قرار میگید که مدیر وب سایت می تواند برای انتقال فایل ها از File Manager در داخل cPanel و یا نرم افزار FTP استفاده کند, این نرم افزار ها با پروتکل FTP و معمولا با پورت 21 به سرور وصل می شوند و کاربرمی تواند فایل های مشخص شده را انتقال دهد.
زمانی که چند وب سایت بر روی یک سرور یا سرور مجازی قرار میگیرند از اصطلاح هاست اشتراکی استفاده می کنیم بدین معنی که منابع سرور فقط در اختیار یک سایت نیست و بین چند سایت مشترک هست و یکی از مسائل مهم در خصوص هاست اشتراکی مسئله امنیت آن می باشد که متاسفانه در خیلی از سرور ها به آن اهمیت داده نمی شود,مدیر سرور باید با استفاده از نرم افزار های امنیتی و کانفیگ حرفه ای فضای سرور را امن کند.
سرور یک کامپیوتر همیشه روشن و همیشه در دسترس است، زمانی که این دسترسی تنها در محدوده یک شبکه داخلی باشد، آن را سرور تحت شبکه می نامیم و به این معنا خواهد بود که تمامی کامپیوتر های موجود در این شبکه از این کامپیوتر فرمان می گیرند و نیازهای تحت شبکه خود را به کمک آن تامین می کنند و سرور نقش آنها را در شبکه تعیین می نماید، حال اگر گستره این شبکه را کمی بیشتر نمائیم، و آن را متشکل از تمام کامپیوتر هایی که از طریق اینترنت به هم وصل شده اند بدانیم، با گروه بسیار بزرگی از کامپیوتر های همیشه روشن و همیشه در دسترس از طریق اینترنت روبرو هستیم که به آنها سرور های اینترنتی گفته می شود و وظیفه دارند تا اطلاعاتی که در هر زمان از شبانه روز، بر روی پهنای اینترنت جستجو می کنید را برای ملاحظه شما در اختیار قرار دهند. بنابراین به دو دسته بندی کلی دست می یابیم:
زمانی که شما به مرور وب و استفاده از انواع خدمات اینترنتی می پردازید، در واقع در نقش سرویس گیرنده عمل می کنید و کامپیوتری که از آنسوی شبکه به شما خدمات را ارائه می کند، سرویس دهنده و یا همان سرور نام دارد و جهان اینترنت با ارتباط میلیون ها کامپیوتر سرویس دهنده و سرویس گیرنده شکل می گیرد. در شبکه اینترنت، از آنجایی که مهمترین فاکتور به هنگام دریافت خدمات، پایداری یک سرور محسوب می شود، لذا محل های ویژه ای در سراسر دنیا با نام دیتاسنتر یا همان مرکز داده احداث می شود تا صرفا به نگهداری از سرور ها بپردازند و با تمرکز بر روی کیفیت شبکه و پشتیبانی قطعات و نرم افزارهای مورد نیاز، بصورت تخصصی شرایط را برای میزبانی وب و استفاده از سرورها به دور از مشکلات و مسائل متعدد پیرامون آن فراهم آورند. بنابراین دیتاسنتر محلی است که صدها و یا هزاران سرور را در رک ها (rack)، کیج ها ( Cage ) و اتاق های مختلف جای می دهد. ساختمان دیتاسنتر از بخش های مختلفی مانند اتاق کنترل، اتاق سرور، ژانراتورها، تاسیسات خنک سازی، انبار سخت افزار، اتاق UPS و Battery backup ، اتاق نگه داری از وسایل اطفای حریق، اتاق مدیریت شبکه تشکیل می شود، هر چند که با توجه به نیازها، طراحی و امکانات و زیرساخت برای هر مرکز داده کاملا می تواند متفاوت باشد.
به عبارت دیگر یک سرور محلی برای نگه داری از محتوای وب سایت شما خواهد بود و در سرتاسر جهان میلیون ها سرور وظیفه نگه داری از محتوایی که هر روز در وب با آن آشنا می شوید در اختیار دارند، مضاف بر آن شمار نرم افزار ها تحت وب رو به فزونی است و با گسترش خدمات رایانش ابری که پارس پک اولین ارائه دهنده این خدمات در ایران است، در آینده ای نزدیک اغلب application های پرکاربردی که پیش از این تنها بر روی کامپیوتر های قابل اجرا بوده اند، پس از این از طریق وب قابل دسترس خواهند بود و شما نیازی به خرید لایسنس های پر هزینه، نصب پر دردسر نرم افزار و مراقبت و بروز رسانی آنها نخواهید داشت.
وب هاستینگ همان چیزی است که وقتی می خواهید وب سایت تان روی شبکه بین المللی (اینترنت) برای همه قابل دیدن باشد به آن نیاز دارید. به زبان ساده، وب سایت شما باید روی یک سرویس دهنده میزبان قرار گیرد. کامپیوتر شخصی شما هم می تواند به صورت یک سرویس دهنده میزبان تنظیم و راه اندازی شود اما اگر قصدتان جذب ترافیک یا «بازدید کننده» زیاد برای سایت تان است، این کار زیاد عاقلانه به نظر نمی رسد برای اینکه وب سایت شما در اینترنت در دسترس باشد لازم است کامپیوترشما همیشه روشن و به اینترنت متصل باشد؛ به محض خاموش شدن کامپیوتر دیگر کسی سایت شما را نمی بیند. از طرف دیگر اگر با نرم افزارهای راه اندازی سرور آشنا نباشید، این کار می تواند برای شما پیچیده باشد در نتیجه اصلاح اشکالات و خرابی های احتمالی سرورتان وقت و انرژی زیادی می خواهد .
به همین دلایل تمام شرکت ها، ارگان ها و حتی افراد شخصی که نیاز به وب سایت دارند برای میزبانی سایت شان به سراغ شرکت های ارائه دهنده خدمات میزبانی می روند. در چنین شرکت هایی سرورهای آنها غالباً در خارج از ایران و در معروف ترین و مجهزترین Datacenterهای دنیا قرار دارد جایی که به صورت 24 ساعته برق به سرورها متصل است و اینترنت قطعی ندارد و برای مواقع اضطراری تمهیداتی اندیشیده شده است.
شما به عنوان مشتری به فضای کوچکی از این سرورها دسترسی دارید که با داشتن فضایی هرچند کوچک و کم حجم به یک تیم از متخصصان اینترنت برای نگهداری وب سایت تان متصل خواهید بود که در طول 24 ساعت می کوشند که این سرویس متوقف نشود.
در اکثر موارد، یک سرور میزبان وب فضای Hard خود را به فضاهای کوچک تری تقسیم کرده و آن را با هزینه کمتر در اختیار افراد مختلف قرار می دهد در این حالت از چندین سایت تا چند صد سایت از سرور میزبان به صورت مشترک استفاده می کنند. برای سایت های مهم یا با حجم اطلاعات بالا، سرورهای اختصاصی از نظر امنیتی و پایداری سرویس ها به هیچ وجه قابل مقایسه با سرور های مشترک نیستند. هر سرویس عمومی و اضافی نصب شده روی سرورهای مشترک و هر سایت دیگر روی آن سرور می تواند یک کانال ورودی برای هکرها باشد. همچنین حجم و انبوه درخواست ها روی سرور پایداری و سرعت آن را قطعاً کاهش خواهد داد. از طرف دیگر این نکته که سرورهای میزبان شما در چه مرکز داده ای و در کدام کشور واقع شده و فراهم شدن شرایط امکانات این مرکز داده از نظر پهنای باند، امکانات امنیتی، استحکام بنای فیزیکی، پیش بینی شرایط بحرانی مانند قطعی برق، آتش سوزی، زلزله و... تا چه میزان است از شاخص های مهمی برای تصمیم گیری جهت انتخاب یک سرویس دهنده خدمات میزبانی وب است.
میزبانی وب یا وب هاستینگ به مفهوم فراهم ساختن فضایی است که کاربر میتواند فایلهای وبگاه خود را در آن قرار دهد.
وبگاهها از مجموعهای از فایلهای مختلف مانند تصاویر، متون و فایلهای برنامهنویسی شده به زبانهای مختلف و سایر اسناد مربوطه تشکیل میشود که به منظوری خاص به شکلی با هم مرتبط شدهاند. هر شخصی که نرمافزارهای لازم و دسترسی به این فایلها را داشته باشد امکان بازدید از این سایت را دارد. حال برای اینکه همه مردم امکان دسترسی به فایلها را داشته باشند نیاز است تا فایلها در کامپیوتری قرار گیرند که همواره به اینترنت پرسرعت متصل است به این کامپیوترها «سرویس دهنده» یا «سرور» میگویند.
اما این سرورها باید امکانات دیگری نیز داشته باشد از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
هر کامپیوتری میتواند یک سرور باشد اما از آنجا که هزینههای مورد نیاز برای فراهم کردن تجهیزات و نرمافزارهای لازم یا نیروی پشتیبانی برای صاحبان همه وبگاهها به صرفه نیست لذا شرکتهایی این مسئولیت را میپذیرند و با فراهم آوردن لوازم کار در سطح وسیع بخشی از فضای دیسک سخت سرورهای خود را به صورت اجارهای در اختیار متقاضیان قرار میدهند. به این شرکتها که خدمات میزبانی وب یا هُستینگ ارائه میکنند در اصطلاح «میزبان» یا «هُست» میگویند.
سرویس های میزبانی وب بر اساس نوع سیستمعاملی که بر روی سرورها نصب میباشد و طبیعتاً نرمافزارها و فایلهایی را که پشتیبانی میکنند شاخه بندی میشوند. مانند هُست ویندوز یا هُست لینوکس و…
سرویسهای میزبانی مشخصاتی را نیز به همراه دارند که نشان دهنده کیفیت و امکانات آنها میباشد. از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
حجم دیسک به مقدار فضایی گفته میشود که شرکت میزبان از دیسک سخت سرورهای خود در اختیار شما قرار میدهد این فضا از چند مگابایت تا چند گیگابایت براساس نیاز متفاوت است. مجموع حجم فایلهای ارسالی به سرور اجارهکننده باید کمتر یا مساوی با فضای اجاره شده باشد. (البته این میزان فضا در اکثر سرویس دهندهها در هر زمان قابل تغییر میباشد).
محدودیت و میزان انتقال دادهها (به انگلیسی Data Transfer): که به آن ترافیک ماهیانه نیز گفته میشود میزان تبادل اطلاعات با کامپیوتر میزبان را مشخص میکند. به این معنی که میزان مجموع حجم فایلهای دریافت شده یا ارسال شده به فضای اجاره شده به صورت ماهیانه مشخص میشود و نباید از آن حجم بیشتر باشد. نکته: در نظر داشته باشد هر بار که سایت توسط یک بازدیدکننده باز میشود مقداری اطلاعات و فایل بین سرور میزبان و کامپیوتر بازدیدکننده تبادل میشود بنابر این تعداد بازدید از یک سایت اگر بالا باشد به نسبت نوع فایلهای استفاده شده در سایت، میتواند حجم قابل توجهی از اطلاعات تبادل شود.
تعداد دامنههایی که امکان ایجاد آنها بر روی یک فضای اجارهای وجود دارد، تعداد بانکها اطلاعاتی و نوع و حجم آنها یا نوع پست الکترونیک و تعداد آنها و چند مورد دیگر مشخصکننده کیفیت سرویسهای میزبانی و شرکتهای میزبان هستند.
در میزبانی وب معمولاً شرکتهای ارائه دهنده این خدمات یک سرور تهیه میکنند و توسط کنترلپنلها امکانات و فضای آن را بین مشتریان خود تقسیمبندی میکنند، که به این خدمات میزبانی اشتراکی یا (به انگلیسی: Shared Hosting) گفته میشود.
منظور از خدمات ویندوز و در اصطلاح هُست ویندوز مربوط به سرور آن است که معمولاً ویندوز سرور میباشد. تفاوت اصلی بین هُست ویندوز و سایر خدمات میزبانی وب، پشتیبانی کردن این سرورها از زبانهای ASP و ASP.NET و همچنین بانک اطلاعاتی MSSQL میباشد. البته هُستهای ویندوز به علت نیاز به خرید لیسانس ویندوز سرور از ماکروسافت هزینه بالاتری نسبت به هُست لینوکس دارند. معمولاً برای سرورهای ویندوز از کنترلپنلهای پلسک، هلم، وب سایت پنل و هُستینگ کنترولر استفاده میشود.
منظور از خدمات هُست لینوکس و در اصطلاح هُست لینوکس مربوط به سرورهای لینوکس است. سرورهای لینوکس از محبوبت خاصی برخوردار هستند که مهمترین عامل آن کد باز بودن و رایگان بودن آن است. هُست لینوکس بیشتر برای استفاده از زبان PHP و همچنین بانک اطلاعتی MySql است. معمولاً برای هُستهای لینوکس از کنترلپنلهای سیپنل، دایرکت ادمین، پلسک و کلوکزو استفاده میشود.
البته وبگاههایی هستند که در قبال ارائه خدمات میزبانی وب از مشترک خود هزینهای دریافت نمیکنند؛ که به هُست رایگان شهرت دارند، که اکثراً با قرار دادن تبلیغات اجباری هزینههای رایانه سرور را تأمین میکنند.
نماینده فروش خدمات میزبانی وب (به انگلیسی: reseller) این اجازه را به مشتریان میدهد تا خود به عنوان فروشنده خدمات میزبانی اقدام نمایند و به کسب درآمد بپردازند. اغلب نمایندگان فروش فضایی را از یک ارائه دهنده هُستینگ خریداری مینمایند و بوسیله کنترلپنل هُست آن را بین مشتریان خود تقسیم میکنند.
سرور مجازی یک نوع سرور اینترنتی است که به وسیله نرمافزارهای مخصوصی از یک سرور قوی تر ایجاد میشود. ویژگی اصلی و برتر سرور مجازی نسبت به هُست اشتراکی، محدود و اختصاصی بودن میزان حافظه و سایر امکانات عمدهاست که به مانند هُست اشتراکی بین چندین مشترک تقسیم نمیشود، بهطوریکه از لحاظ ظاهری سرور مجازی تفاوت چندانی با سرور اختصاصی ندارد.
پلت فرم جدید از میزبانی وب میباشد که به مشتریان این اجازه را میدهد که از خدمات میزبانی وب قدرتمند و قابل اعتماد بر روی خوشه سرورهای متعادل شده بر اساس میزان پرداخت وجه استفاده کنند.
شامل چند وب سرور با محتوای یکسان است تا از منابع بهرهبرداری بیشتری شود. خوشه میزبان یک راه حل مناسب برای دسترسی بالا به سرور اختصاصی میباشد. در میزبانی به صورت خوشه ممکن است سرویس پایگاه داده از وب سرورها جدا شوند، که این امر باعث افزایش سرعت پردازش داده بر روی وب سرور اصلی خواهد شد.
این شکل از توزیع میزبانی وب زمانی که چند گروه از سرویس دهندههای خوشهای مانند شبکهای که شامل چند گره است گفته میشود.
شرکتهای ارائهدهنده خدمات میزبانی وب برای مشتریان خود کنترل پنلی ارائه میدهند تا مشترکین بتواند فضای میزبانی خود را کنترل و مدیریت کند که در کنار کنترل فضای میزبانی این کنترل پنلها خدماتی از قبیل پارک دامنه، ایجاد زیر دامنه، ساخت و مدیریت پایگاهداده، کنترل آمار وبگاه و مدیریت پست الکترونیک نیز قرار دارد.
به نام خدا , بايد عرض كنم در زماني كه ما حال تهيه اين كتاب بوده ايم نسخه وردپرس 2.7.1 بود , ولي در انتهاي ما شاهد آمدن نسخه 8.2 بوديم , از آنجا كه نمي خواستيم خوانندگان از امكانات نسخه 8.2 و آشنائي با آن محروم شوند ما نيز تصميم گرفتيم در بخش هاي كه تفاوت هاي رخ داده است , از منظر نسخه 8.2 آن قسمت را بررسي كنيم.
نر مافزار مديريت محتوا يا Content Management System برنامه اي است كه بطور كامل از ايجاد ،مديريت و بروزرساني يك وب سايت پشتيباني ميكند و تمام ابزارهاي مورد نياز براي مديريت يك سايت را دارا ميباشد. CMS چرخه زندگي يك صفحه وب را از ايجاد و بروزرساني تا انقراض آن در بر ميگيرد .
CMS همچنين داراي قابليت مديريت ساختار سايت، شيوه نمايش صفحات و ارتباط آنها با منوها ميباشد.
به عبارت ساده تر CMS نر مافزاري است كه براي توليد وب سايتي حرفه اي بكار گرفته مي شود .
سيستم مديريتي و انتشار محتواي وب است كه به كاربران اجازه مي دهد تنها با داشتن يك نام كاربري و كلمهء عبور ، توسط يك برنامه كاربردي تحت وب ، بدون داشتن اطلاعاتي از HTML و استفاده از هيچ ابزار توسعه اي ، آيتم هاي سايت خود را ايجاد و Publish نمايند.