موتور جستجوی پیشرفته مقالات و تحقیقات و ...

تحویل در محیط ورد : word
عنوان :

عنوان سفارش :
تعداد صفحه :
قیمت :
تومان
  • فهرست مطالب
  • چکیده
  • مقدمه
  • بیان مسئله
  • اهمیت و ضرورت تحقیق
  • اهداف تحقیق
  • پیشینه تحقیق
  • فرضیات تحقیق
  • تجزیه و تحلیل موضوع
  • انطباق تحریم های شورای امنیت با حقوق بشردوستانه ی بین المللی
  • عدالت و چالش آن با اعمال حق وتو
  • عدالت و جنگ همه جانبه بر ضد تروریسم
  • عدالت و مداخلات یا تحریم‏های اقتصادی و یا اعمال فرا سرزمینی قوانین داخلی
  • عدالت و دیوان کیفری بین‏المللی
  • حقوق بشر میراث مشترک جهانی: در آستانه سده بیست و یکم
  • حقوق داخلی و حقوق بین الملل
  • حقوق بین الملل از دو جهت با حقوق داخلی تفاوت دارد
  • از وستفالی تا سانفرانسیسکو
  • نظام 1648
  • تخطی و اطاعت از حقوق بین الملل در میان دولتها
  • حقوق بشر در عرصه جهانی: تحول از دیدگاه سنتی به دیدگاههای نو
  • کمرنگ شدن حاکمیت دولتها
  • اصل عدم مداخله
  • بین المللی شدن مفهوم حقوق بشر
  • نتیجه گیری
  • منابع
    1. مقدمه

    مقاله حاضر با نگاهی علمی و با ارائه شواهد و نشانه‏های کاربردی در روابط و عملکرد کشورهای معینی به تجزیه و تحلیل چالش‏هایی می‏پردازد که مفاهیم عدالت و حقوق بشر غالبا با آنها در حقوق بین‏الملل مواجه هستند.دغدغه‏های جهانی اخیر که نسبت به چالش‏های مزبور در موضوعات مهم و حساس حقوق بین‏الملل وجود دارد، مخصوصا مسائلی از قبیل تضمین صلح و امنیت بین‏المللی و حق وتو در شورای امنیت؛ مداخلات بشردوستانه و یا آرمانی در امور داخلی کشورها؛ جنگ همه جانبه علیه تروریسم بین‏المللی؛ محدودیت‏های صلاحیتی دیوان کیفری بین‏المللی و اعمال نفوذهای متعدد غرب در آن؛ تنظیم و کنترل مناسبات اقتصادی بین‏المللی مخصوصا کشورهای جهان سوم؛ تحریم‏های اقتصادی و یا اعمال فراسرزمینی قوانین داخلی؛ حاکمیت رفتارهای دو گانه و متضاد در جامعه بین‏المللی به بهانه عدالت خواهی و یا حمایت از حقوق بشر نظیر آنچه که امروزه در سرزمین های اشغالی فلسطین، افغانستان و عراق اتفاق می‏افتد؛ همگی از موضوعاتی است که نویسنده در این مقاله به بررسی و تحلیل آن می‏پردازد.این مقاله شواهد و نشانه‏هایی ارائه شده مبنی بر آنکه در سالهای اخیر، جامعه بین‏المللی با چهره درست و مثبتی از اصول عدالت، انصاف و حقوق بشر مواجه نبوده، بلکه پیوسته شاهد نقض و تعدی مکرر اصول مقدس مزبور بوده است. متاسفانه اصول مزبور معمولاً دستاویزی برای حفظ منافع و مصالح یکجانبه کشورهای ابرقدرت شده، و رفتارهای دو گانه و یا اعمال استانداردهای دو جانبه آنان در غالب تدوین مقررات و قواعد بین‏الملل و همچنین کنوانسیونها و معاهدات بین‏المللی، توجیه‏گر بی‏عدالتی‏ها، ظلم و ستم‏ها و رفتار ضد بشری آنها گردیده است. بنابراین در این مقاله، نقش کشورهای ابرقدرت و تأثیر گذار مطلق نظامی، اقتصادی و سیاسی در روابط بین‏الملل مخصوصا ایالات متحده آمریکا بیشتر مورد تأکید قرار می‏گیرد. در خاتمه نویسنده بر این باور است که ضرورت حتمی اقتضا می‏کند که در راستای تحقق نظم نوین مقبول جهانی، مفهوم حقیقی عدالت، انصاف و حقوق بشر با رویکردی جدید تبیین و شفاف سازی شده، و مصادیق واقعی آن که منطبق بر وجدان بیدار بشری، تأکید بر درک مشترک جامعه بین‏الملل، ملاحظه اوضاع و احوال حاکم بر جامعه بین‏المللی، و تأمین نیازها و درخواست‏های جمعی کشورهای در حال توسعه و جهان سوم است، شناسایی و تعیین گردد.

      بیان مسئله

    عده‏ای از حقوقدانان بین‏الملل برای نظام بین‏المللی هیچ موجودیتی قائل نبوده و به طور کلّی معتقد بودند روابط میان دولتها هیچ‏گاه نمی‏تواند تابع قواعد الزام‏آور منطقی و مبتنی بر عدالت باشد؛ زیرا آنچه بر روابط بین‏المللی میان کشورها حاکم شده، زور و استبداد است. به همین سبب، حقوق بین‏الملل بی‏آنکه دارای ارزش و اعتبار نظامی دستوری باشد، ابزاری گردیده برای اعمال سیاست‏های زورمآبانه. البته تنزّل مقام حقوق بین‏الملل تا این حد، در واقع پیروی از همان اندیشه‏ای است که در اعصار گذشته، حقوق را تا حد زور تنزل می‏داد. در عهد باستان، سوفسطائیان یونانی همواره از حقوق قوی‏تر سخن می‏گفتند. دسته‏ای از صاحبنظران(6) قواعدی را که بر روابط میان دولت‏ها حاکم است، اخلاقی یا نزاکتی توصیف کرده‏اند. یکی از صاحبنظران مجارستانی، که حقوق بین‏الملل را مقرّراتی مخصوص به خود دانسته، اگر چه الزامی بودن معاهده بین‏المللی را در مفاهیم اخلاق جستجو کرده است، با این حال قواعد بین‏المللی را اخلاقی ندانسته است؛ زیرا اعتقاد داشته که قواعد اخلاقی برخلاف قواعد رفتاری بین‏المللی، که قواعدی تابع به شمار می‏آیند، قواعدی مستقل هستند .در بررسی اصول عدالت و انصاف در حقوق بین‏الملل، خواه معتقد باشیم که حاکمیت عدالت و انصاف نسبت به تمام بشر به طور یکسان دیده شده و تفسیر می‏گردد،.و باید مقررات و قواعدی وضع گردد که عدالت و انصاف را برای بنی آدم، در همه نقاط دنیا به ارمغان آورد، بدون آن که ملیت، جنسیت و تابعیت و یا طبقه بندی‏های دیگر مطمح نظر قرار گیرد، و خواه بر این باور باشیم که اصول عدالت و انصاف بر اساس هر ملت و هر تابعیتی به صورت جداگانه تفسیر و اعمال شده و بر اساس آن قواعد و مقررات تعریف و تدوین می‏گردند لازم است نسبت به ابعاد پلورالیستی نظام‏های حقوقی و روابط بین‏المللی توجه کافی داشته و اصول و قواعد حقوقی بین‏المللی بتواند به اقتضای آن، وضع و تدوین گردد.(11)در خصوص مسائل مربوط به حقوق بشر، مسأله به صورت دیگری است؛ زیرا در اینجا بشر به خودی خود موضوعیت داشته و مصداق آرمان مشترک و غایت تنظیم روابط میان کشورها و دولت‏هاست. بر این اساس است که همگان بر این باور هستند که منزلت و کرامت انسانی نباید در هیچ وضعیت و موقعیتی مخدوش شود. اما آیا ساختارهای نهادینِ حمایت بین‏المللی از حقوق بشر در عمل منطبق با عدالت‏اند یا خیر؟برای پاسخ به این پرسش، لازم است به بررسی برخی از تشکّل‏های نهادینه شده حمایت بین‏المللی از حقوق بشر، که در اسناد سازمانهای بین‏المللی تجلی یافته است، پرداخته شود.

      اهمیت و ضرورت تحقیق

    تجربه¬ی سال¬های اخیر به وضوح نشان می¬دهد که شورای امنیت پیش از اخذ یک تصمیم سیاسی ، عموماً خود را درگیر پی¬آمدهای تحریم اقتصادی بر جمعیت غیرنظامی نکرده است . دبیر کل ملل متحد در مکمل دستور کاری برای صلح ، توصیه کرده است که اثر بالقوه¬ی تحریم¬ها قبل از اعمال آنها ارزیابی شود . بدیهی است که انجام این کار در بدو امر مستلزم دسترسی به اطلاعات است . با این حال ، در مواردی که هدف ، تحریم کشورهای در حال توسعه باشند که در سالهای اخیر نیز همواره همین¬طور بوده است ، اغلب اوقات چنین آماری نادر یا ناچیز است . برای غلبه بر این مشکلات ، کمک اداره¬ی امور بشردوستانه¬ی سازمان ملل متحد ، دولت¬ها و سازمان¬های غیردولتی می¬تواند بسیار اساسی باشد . این مطلب محرز شده است که تحریم¬ها اقتصادی می¬تواند جریان توزیع کالاهای ضروری را شدیداً مختل کرده و به کیفیت آنها لطمه بزند که پی¬آمدهای وخیمی بر سلامت مردم به جا می¬گذارد . این عملاً به مفهوم اثرات غیرمستقیم تحریم¬ها بر اقتصاد کشوری است که هدف تحریم قرار گرفته و پی¬آمدهای آن بر تأمین آذوقه¬ی ساکنان غیرنظامی آن می¬باشد . صرف¬نظر از میزان صحت مطالعه¬ی آثار تحریم ، این بررسی به شورای امنیت اجازه می¬دهد که در هر مورد یک رژیم تحریم بسته به میزان منابع موجود کشور هدف تحریم ، تنظیم کند . پس از آن شورای امنیت می¬تواند آثاری سیاسی را که در پی آن است به حداکثر رسانده و پی¬آمدهای منفی تحریم بر ساکنان کشور ذی¬ربط را به حداقل برساند . بدیهی است که مطالعه¬ی آثار تحریم باید در تمام مدتی که تحریم به قوت خود باقی است به عنوان یک وظیفه¬ی اجباری باقی بماند . در واقع ، تجربه¬ی سال¬های اخیر نشان داده است که تحریم¬ها اغلب برای مدتی طولانی اعمال می-شوند . در این شرایط، با فرض این که مقررات قطعنامه¬یی که تحریمی را اعمال کرده است در زمان تصویب ، با حقوق بشر دوستانه¬ی بین¬المللی مطابقت داشته است ، طولانی شدن اجرای آن ، این خطر را دارد که در دراز مدت وضعیت¬ها و مصایبی را ایجاد کند که به لحاظ حقوق بشردوستانه بین¬المللی غیرقابل تحمل باشد ، لذا ضرورت پی¬گیری اجرای تحریم¬ها کاملاً آشکار است .

      اهداف تحقیق

    مداخلات یا تحریم اقتصادی، ابزار دیگری است که کشورهای قدرتمند، در مورد کشورهای دیگر به کار می‏گیرند. متأسفانه شورای امنیت سازمان ملل متحد، در موارد عدیده‏ای، بدون بررسی دقیق آثار مخرّب تصمیمات خود، از این ابزار برای وادار کردن کشورها، جهت رعایت حقوق بین‏الملل استفاده کرده است. توجه حقوقدانان بین‏المللی در سالهای اخیر به این نکته جلب شده است که اقدامات مزبور، که عمدتا برای حفظ منافع کشورهای قدرتمند و بر ضدّ کشورهای فقیر، کشورهای مسلمان و جهان سوم صورت می‏گیرد، آثار مخربی بر مردم آن کشورها و زندگی روزمره آنها خواهد گذاشت. مداخلات یا تحریم اقتصادی، نه تنها توسط شورای امنیت بلکه توسط کشورهای قدرتمند، به صورت تصمیم یکجانبه؛ نظیر آنچه آمریکا در مورد ایران، در طول انقلاب اسلامی ایران اعمال کرده است، صورت می‏پذیرد؛ بدون آنکه در انطباق با اهداف و اصول ماده 52 منشور ملل متحد منطبق باشد.بنابراین، مداخلات و تحریم اقتصادی مزبور، عمدتا برای حفظ منافع کشورهای قدرتمند، به خصوص غربی، به صورت غیرمنصفانه و ناعادلانه‏ای انجام می‏پذیرد.

      پیشینه تحقیق
    ....
  • مجری کارهای پژوهشی عمومی، علمی پژوهشی و مروری
  • کارهای آماری و تجزیه و تحلیل داده
  • تحلیل کمی و کیفی
  • انجام کلیه خدمات نگارش، ترجمه تخصصی ، ویرایش مقاله ها و پایان نامه ها
  • انجام رفرنس نویسی استاندارد با نرم افزار EndNote
  • آماده سازی پاورپوینت مربوط به ارائه در جلسات و همایشها
  • Tel : 09385735506 - 09118370377
    Email : tahghighnet@yahoo.com
    Telegram : @tahghighnet
    Instagram : tahghighnetinsta
    www.tahghigh.net
    2024 - 2007