موتور جستجوی پیشرفته مقالات و تحقیقات و ...

تحویل در محیط ورد : word
عنوان :

عنوان سفارش :
تعداد صفحه :
قیمت :
تومان
  • فهرست مطالب
  • خدا در یهودیت:
  • حکومت بنی اسرائیل
  • اعتقادات
  • میتزووت یا دستورات
  • دستورات
  • پیدایش کنیسه
  • تاءثیر عقاید مزدیسنی و فرهنگ پارسی

  • اعیاد یهود
  • فرقه های یهودی
  • کشروت قوانین یهودیان برای غذاها

  • نقاط مهم حیات یک یهودی
  • زمان کهن
  • عبادات یهودیان
  • قربانیهای یهود
  • یهودیت در اروپا
  • یهودیت در عصر جدید
  • شباهت و همزادي اسلام و يهوديت

    تفاوتها و مقایسه دین اسلام و یهود

  • نتيجه گیری
  • منابع
    1. مقدمه

    دین اسلام دینی یکتاپرستانه و یکی از دین های ابراهیمی جهان است. پیرو این دین را مسلمان می گویند. اسلام برای هر فردی با شهادتین آغاز می شود. شهادتین به زبان آوردن دو جمله «لا اله الا الله» و «محمد رسول الله» است که به ترتیب به معنای هیچ خدایی جز الله وجود ندارد و حضزت محمد پیامبر الله است است. یهودیت، نخستین دین ابراهیمی و نیز به عقیده بسیاری، نخستین دین سازمان یافتهً یکتاپرست به شمار می‌رود. تورات (که به انضمام نوییم و کتوویم، که مجموعاً تنخ نامیده می‌شود) کتاب مقدس یهودیت است. یهودیت شامل مجموعه گسترده‌ای از دیدگاه‌های مذهبی، تشریفات، شاخه‌ها، و متون مذهبی می‌باشد. امروز اکثر یهودیان پیرو سه شاخه ارتدوکس، لیبرال، و محافظه‌کار می‌باشند و اقلیتی هم پیرو بازسازی‌خواهی، قراییم و یهودیت اومانیستی هستند؛ از لحاظ دیدگاه‌های مذهبی این شاخه‌ها بسیار متفاوت هستند. در حالی که یهودیان ارتدوکس باور به وحی تورات از طرف خدا، پیروی سخت از قوانین مذهبی، و ظهور مسیحای موعود دارند، یهودیان لیبرال دارای باور به زندگی مدرن، استقلال شخصی، آزاد اندیشی هستند. به باور یهودیان مذهبی، یهودیت، پیمان خدا با بنی اسرائیل است.

      بیان مسئله

    يهود، اسلام به نوعي به دنبال هم آمده اند و هر يک اديان قبلي خود را تاييد مي کنند اما قوانيني در اين اديان وجود دارد که با هم تناسب ندارد و يا مثلا در دين قبلي وجود نداشته است. مثلا خوردن شراب در یهودیت ايرادي ندارد ولي در اسلام حرام است. وقتي دنبال دليل اين امر بودم عمدتا با اين پاسخ برخورد کردم که انسان ها در زمان هاي گذشته ظرفيت پذيرش برخي از اين قوانين را نداشته اند و بايد اديان قبلي مي آمده اند و زمينه را براي ظهور اديان جديدتر فراهم مي کردند. تا حد زيادي هم مي توان آن را دليل قانع کننده اي دانست. اما قضيه به همين جا ختم نمي شود.

    اهمیت و ضرورت تحقیق
    نه تنها توحيد و معاد اصل مشترك تمام اديان توحيدي است، بلكه مجموعة دين الهي از نظر اساس و ريشه همه جا يكي است، هر چند تكامل جامعه ايجاب مي كند كه تشريفات و قوانين فرعي هماهنگ با تكامل انسان ها رو به تكامل رود تا به حد نهايي و خاتم اديان رسد از این رو در این تحقیق ضمن بیان هر دو دین(اسلام ، یهود)،به بررسی تفاوتهای دو دین پرداخته است.

    روش تحقیق
    با استفاده از کتابها و مقالات و ... مرتبط با موضوع و از روش مطالعه کتابخانه ای استفاده شده است.
    مباحث نظری
    ابتدا به تشریح هر یک از این دو دین می پردازیم و سپس تفاوتهای بین دین اسلام و یهودیت را بیان می کنیم.
    دین اسلام
    کلمه اسلام (از کلمه عربی «سلم» در یکی از معانی چون به باب چهارم برده شود) فرمانبرداری (در برابر خداوند( معنی می دهد. و بنابراین «مسلم» و «مسلمان» یعنی کسی که «اطاعت از خداوند کند». کلمه اسلام 8 بار در قرآن آمده است. و به موازات این کلمه در قرآن اصطلاح کلمه «ایمان» (از امن یعنی یقین داشتن (به نجات خویش)) و «دین» نیز دیده می شود. اما راجع به اصطلاح اخیرالذکر، اعراب سه کلمه متنا به الصوت «دین» داشتند که معانی مختلف را می رساند و هر یک در اصل به معنی دیگری بود : یکی «دین» آرامی – عبری، به معنی «داوری، حکم دادگاه، حکم داوری». دیگر «دن» و «دین» پارسی میانه که پیش از اسلام وارد زبان عربی شده بود به عمان معنی «ایمان». بدین سبب کلمه «دین» به معانی گوناگون به کار می رفته. و ممکن بود به طور اعم هر دینی را برساند، ولی بیشتر به دین اسلام اطلاق می شده. غالباً عقیدت اسلام را به نام «ایمان» می خوانند و مجموع وظایف دینی مسلمانان را با کلمه «دین» بیان می کنند.

    ارکان دین اسلام
    شهرستانی تعریف کلمه «دین» را تعریفی که حضرت محمد (ص) نسبت داده شده را به این شرح نقل می کند :
    این مفهوم شامل «اسلام» یعنی پنج «رکن» اصول دین مسلمانان و ایمان (به حقیقت اسلام) و احسان و نیکوکاری معنوی است. «ایمان» مستلزم «اعتقاد» و به زبان آوردن آن یعنی «افرار» و کارهای نیک با اعمال است.

      اصل پنج رکن ایمان در درون متقدم اسلامی تکوین یافت . این ارکان عبارتند از :
      1. شهادت (کلمه عربی به معنی «گواهی» از ریشه «شهد»، «گواهی کردن» در باب پنجم «تشهد» اصطلاحاً به معنی «بیان ایمان»)
        2. صلوه (جمع عربی آن صلوات مترادف نماز فارسی(
        3. صوم (عربی است، معادل عبری میانه SOM)
        4. زکوه یا احسان اجباری (عربی(
        5. حج (عربی) در مکه و حرم کعبه
      شهادت
      نخستین رکن یعنی شهادت با این جمله بیان می شود «لا اله الا الله، محمد رسول الله». تلفط این کلمات بر هر مسلمانی واجب است و دو اصل لایتغیر بادگم اسلامی را شامل می باشد : الف – اقرار به وحدت خداوند و توحید. ب – شناختن رسالت محمد (ص(.
      جمله معروف دین اسلام
      اصل وحدت خداوند یا «توحید» در اسلام به طور پیگیر بیان شده است. اسلام تعلیم می دهد که جز «الله» خدایی نیست و چنانچه کسی وجود خدایان دیگر را جایز بشمرد گناه کبیره مرتکب شده.محمد (ص) اصل تثلیت مسیحیان (واحد سه صورت، یا تثلیت خدای واحد) را رد کرد. این اصل لایتغیر مسیحیت که بر پایه فلسفه صوری و استنتاجی یونانی بنا نهاده شده در نظر محمد (ص) متناقض آمد (یک نفر در وجود سه نفر). ساده تر بگوییم وی تثلیت را «شرک» می شمرد (کلمه عربی شرک به معنی برای خدا شریک قائل شدن است) بنا به تعالیم اسلام وجود خداوند شریک ندارد، و از مادر زاده نشده، و نزاییده و پسران و دخترانی ندارد. این سخنان که متوجه اصول لایتغیر تثلیت مسیحیت است، بیشتر علیه شرک و بت پرستی باستانی اعراب است، که خدایان مذکر و مؤنث بسیار داشتند.

    نماز

    رکن دوم اسلام دعای مرسوم و مدون مسلمانان است که به عربی «صلاه» و به فارسی «نماز» نامیده می شود و تابع تشریفان معین و مشخصی است. باید طبق دستور مقرر به عربی ادا شود و در ساعت های معینی از شبانه روز و حتی المقدور در مسجد برگزار گردد. نماز با حرکات مخصوصی توأم است (بلند کردن دست، خم کردن سر و کمر، به زانو در افتادن، سجود و غیره). هر دور حرکات نماز، توأم با ادای کلمات، رکعت نامیده می شود. ضمناً نمازگزار باید به سوی شهر مقدس مکه و کعبه آن روی کند، این سمت را «قبله» می نامند.

    روزه
    رکن سوم اسلام روزه یا «صوم» است که مؤمنان باید در سراسر ماه رمضان یعنی در مدت سی روز بگیرند و با روزه مسیحیان تفاوت دارد. روزه مسلمانان عبارت از امتناع از فلان ی بهمان غذا و خوراکی نبوده بلکه به طور اعم اجتناب از خوردن هرگونه غذا و شرب هر مشروب و امتناع از هرگونه لذایذ است در طی روز از سپیده دم تا حلول تاریک، یعنی زمانی که نخ سیاه و سفید را تشخیص نتوان داد.
    زکات
    رکن چهارم اسلام صدقه اجباری (زکوه، کلمه عرب به معنی پاک کردن) است که قرآن برای مسلمانان معین کرده . در بادی امر زکات را صدقه ای می شمردند که جماعت باید میان فقیران و بیوه زنان و زنان بی پناه و یتیمان و ناتوانان تقسیم کنند.
    حج
    رکن پنجم اسلام «حج» است، یعنی زیارت شهر مقدس مکه و کعبه آن. حج لااقل یک بار در مدت زندگی واجب است ولی فقط برای مسلمانانی که قادر به چنین سفر دوری باشند، یعنی توانگری و اشخاص مستقل، حج برای فقیران و ناتوانان و زنان و بندگان و به طور اعم برای اشخاص غیر مستطیع که نتوانند خویشتن را اداره کنند واجب نیست. ولی با این وصف بسیاری از فقیران و زنان مراسم حج را برگزار می کنند.

    فرشتگانی که اسلام به آن اشاره داشته

    اسلام به وجود فرشتگان (ملائکه) و از آن میان چهار فرشته درجه اول (ملائکه مقربین) معتقد است. این چهار عبارتند از : جبرئیل که وحی خداوند را به پیامبران می رساند. میکائیل که به همه موجودات رزق می رساند، عزرائیل یا ملک الموت که ارواح را قبض می کند و اسرافیل ملک رستاخیر همه مردگان و «روز بازپسین» که با سیپور (صور) خود آمدن آن روز را خبر می دهد. فرشتگان ازلی نیستند و مخلوق خدایند، خدمت گزاران وفادار اویند و واسطه میان خدا و آدمیان هستند. این تصاویری که درباره فرشتگان ذکر شد، خاص اسلام و ابداع آن نیست و ملائکه و حتی نام های ملائکه مقربین از یهود و نصاری اخذ شده.«ابلیس» (که صورت تحریف شده «دیاولس» یونانی است) یا شیطان (عربی از کلمه حبشی «ساتانا») در معتقدات اسلامی نیز مانند روایان یهود و مسیحیان ملکی است که متحط و ساقط شده و خداوند او را رانده و لعنتش کرده است. با این حال داستانی که مسلمانان درباره سبب لعن خداوند بر ابلیس ذکر می کنند بدیع و اصیل است : ابلیس از تعظیم کامل ترین مخلوق خدا، یعنی آدمی سر باز زدن و حال آنکه دیگر فرشتگان همه به فرمان خداوند تعظیمش نمودند. و خداوند ابلیس را به «جهنم» فرستاد و همه گناهکاران نیز در پی او به آن خواهند رفت.

    بهشت و جهنم از نظر اسلام
    نظر اسلام درباره دوزخ از نظر ماهیت، با نظر زرتشتیان و یهود و مسیحیان تفاوتی ندارد و در نظر این ادیان نیز به توبه خود معتقدات یونانیان باستان و آشوریان منعکس شده است. نام دوزخ را مسلمانان از یهود اخذ کرده اند و «جهنم» از ge hinnom عبری یعنی «دره هنم و جهین» انجیل گرفته شده است. دوزخ را چنین می نمایند که از هفت دروازه یعنی شعبه یا طبقه تشکیل شده که هر یک از آن برای گروه ویژه ای از گناهکاران تخصیص داده شده است.نظر مسلمانان درباره بهشت نیز بر روی هم (نام بهشت ، «فردوس» را مسلمانان، به واسطه یونانیان، از ایرانیان گرفته اند) دارای معتقدات اصیل است. از آن جمله است موضوع جوانان بهشتی یا غلمان که به خدمت مؤمنان کمر می بندند و دوشیزگان سپید روی و سیاه چشم یا حوریان بهشتی (به عربی «حور» یعنی سیاه چشمان) که در جنت سمت معشوقان مؤمنان را خواهند داشت.

    اعیاد مهم دین اسلام

    اسلام برگزاری دو عید بزرگ را بر مؤمنان فرض دانسته، یکی عید فطر (اول شوال) سابق الذکر و دیگر عید قربان (دهم ذی الحجه)، (عید غدیر نیز از اعیاد بزرگ اسلامی است). فقط این عید ها در عین حال روزهای استراحت و برگزاری نماز ویژه و شادی عمومی می باشند. اکنون نیز عیدهای مزبور را سه چهار روز جشن می گیرند. به تدریج در میان مسلمانان روزهایی که اهمیت ثانوی دارند نیز پدید آمدند. در این روزها ادعیه و نماز ویژه ای گزارده می شود، ولی کار روزانه فقط به هنگام ادای مراسم دینی قطع می گردد. از آن جمله است » دهه اول ماه محرم، یعنی ماه اول سال اسلامی، و ایام عزایی که به یاد شهادت امام حسین (ع) برگزار می شود. و 12 صفر (بنابر بعضی تواریخ، ولی در تواریخ شیعه 17 ربیع الاول) روز تولد پیامبر محمد (ص) . روز 27 رجب آغاز رسالت ، بعثت محمد (ص). و 28 رجب، شب معراج پیامبر اسلا. و 27 رمضان یا «لیله القدر». روایت است که در این شب قرآن به صورت وحی به محمد (ص) نازل شد و در آسمان ها سرنوشت هر فرد انسانی از طرف خداوند معین می شود و در عین حال حوائج انسان ها که در ضمن نماز اظهار گردد در این شب از طرف باری تعالی مسموع و برآورده می گردد. بدین سبب مردم خداپرست در این شب بیدار می مانند و در مسجد به دعا و قرائت قرآن می پردازند. شیعیان چند عید دیگر نیز دارند.

    معابد (مساجد(
    معبد اصلی مسلمانان مسجد است (عربی به معنی محل سجده در پیشگاه خداوند). بنا به روایت موجود، نخستین مسجد را برای نماز جماعت محمد (ص) در مدینه در کنار خانه خود بنا کرد. مسجد مزبور از لحاظ معماری نمونه ای برای بنای مساجد بعدی نبوده. چنین نمونه ای فقط در زمان امویان، در فاصه قرن هفتم و هشتم میلادی (قرن اول و دم هجری) با شرکت استادان بیزانس که دعوت شده بودند پدید آمد. از آنجایی که برای بسیاری از مسلمانان رفتن به مسجد بزرگ پنج بار در روز دشوار و دور بود، و در آغاز امر در هر شهر بیش از یک مسجد بزرگ وجود نداشت، پس از گذشت زمان، به موازات مسجد بزرگ هر شهر که ویژه برگزاری نماز جمعه بوده و مسجد مزبور را هم اصطلاحاً مسجد جمعه یا مسجد جامع می نامیدند، مساجد کوچک کوی ها و روستاها به وجود آمدند، که ویژه نمازهای پنجگانه بوده اند.قدیمی ترین نمونه های این نوع مساجد در ایران عبارتند از : مثلاً مسجد خلیفه مهدی در ری نزدیک تهران (پایان قرن دوم هجری) که فقط پایه اش باقی مانده، مسجد ثاری خانه در دامغان (قرن سوم هجری) مسجد جامع نائین (قرن چهارم هجری) و مسجد دماوند (قرن پنجم هجری) و غیره.

  • مجری کارهای پژوهشی عمومی، علمی پژوهشی و مروری
  • کارهای آماری و تجزیه و تحلیل داده
  • تحلیل کمی و کیفی
  • انجام کلیه خدمات نگارش، ترجمه تخصصی ، ویرایش مقاله ها و پایان نامه ها
  • انجام رفرنس نویسی استاندارد با نرم افزار EndNote
  • آماده سازی پاورپوینت مربوط به ارائه در جلسات و همایشها
  • Tel : 09385735506 - 09118370377
    Email : tahghighnet@yahoo.com
    Telegram : @tahghighnet
    Instagram : tahghighnetinsta
    www.tahghigh.net
    2024 - 2007