

مقدمه
وزارت ورزش و جوانان یکی از مهمترین اولویت سال «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» را توسعه و گسترش ورزش همگانی در کشور و تبیین جایگاه زنان در ورزش کشور بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری قرار داد. «كشوری كه بخواهد خوب اداره شود و به اهداف خود برسد و نیز جامعهای كه بخواهد در دنیا سرافراز بماند و استقلال حقیقی را به دست آورد و در عرصههای نبرد سیاسی، اقتصادی و نظامی پیروز شود نیازمند مردمی سالم، بانشاط و برخوردار از قدرت اراده و تصمیمگیری است كه این همه از رهگذر توجه جدی به امر ورزش حاصل میشود»( مقام معظم رهبری)
وقتی به بدنه کلی اقتصاد مقاومتی نگاه میکنیم متوجه میشویم که ورزش در کشور ما تشنه این سیاست است و وزارت ورزش به عنوان متولی وظیفه اصلی را در این زمینه داراست تا این سیاست را در بدنه ورزش کشور پیاده سازی کند تا یکی از وابسته ترین نهادها در کشور را به خود کفایی برساند. ورزش در کشور بسیار وابسته به نهادها و ارگان های دولتی است و به همین ترتیب نیاز زیادی به اقتصاد مقاومتی دارد و اگر بتواند آن را به خوبی پیاده کند میتواند مدلی برای دیگر بخش ها در کشور باشد.
بدون شک وقتی موضوع اقتصاد مقاومتی مطرح میشود، همه ابعاد جامعه در آن مد نظر قرار گرفته شده و باید پوشش داده شود چراکه در واقع همه بخشهای جامعه باید در این حوزه جدیت لازم را اعمال کرده و موضوع اقتصاد مقاومتی را عملیاتی کنند.از آنجا که رهبر معظم انقلاب این موضوع را به عنوان یک ضرورت و "باید" اساسی در سال 95 مطرح کردهاند، به طور طبیعی اجرای آن در حوزه ورزش اهمیت بسیاری داشته و قابل تأمل است. به اعتقاد من، موضوع مهم اقتصاد مقاومتی در حوزه ورزش در چند بعد مهم امکان عملیاتی شدن دارد و باید برای عملیاتی شدن آن در این ابعاد، اقدامات مورد نیاز را انجام داد.
یکی از این موارد، حوزه ساخت و سازها است و ما باید در این زمینه به سمت ابنیه قویتر، با دوامتر و استفاده از معماری مطلوب ایرانی - اسلامی با رعایت استانداردهای ورزشی برویم؛ به کارگیری مصالح بومی و تلاش در راستای بومیسازی مصالح و تجهیزات مورد استفاده در ساخت و سازها نیز در این راستا باید مد نظر قرار گیرد. از سوی دیگر، در این حوزه استفاده از فناوریهای نوین مورد استفاده در عرصههای بینالمللی ساخت و ساز یکی از بخشهای بسیار مهم است و باید در حوزه مهندسی ورزش به آن توجه ویژهای صورت داد.
در واقع امروز، یکی از قدمهای بسیار مهم در حوزه اقتصاد مقاومتی، بخش ساخت و سازها به شمار میرود و برای تحقق این هدف اساسی، ما باید در زمینه بحث مهندسی ورزش در دانشگاههای خود، یک بازنگری اساسی داشته باشیم و جهت آن را به سمتی ببریم تا موضوع مهندسی ورزش را با اقتصاد مقاومتی تطبیق دهیم. بدون شک برای رسیدن به این مسئله و تحقق اقدامات لازم در این زمینه، باید برخی محتواهای علمی تدریس شده در حوزه مهندسی ورزش را تغییر دهیم.
وسایل، ابزارها و امکانات ورزشی بخش دیگری است که میتواند تحقق عینی اقتصاد مقاومتی را برای ما رقم بزند. در واقع مسئله اصلی در این بخش، تقویت ظرفیتهای تولیدی درون کشور به شمار میرود و در این راستا باید کیفیت خود را ارتقا داده و تأکید بر استفاده از تولیدات داخلی را مبنای خود قرار دهیم. در حوزه اقتصاد مقاومتی حوزه ورزش، موضوع پوشاک، توپ، نرمافزارهای آی تی در حوزه ورزش، وسایل و تجهیزات ورزشی نیز از مسائلی است که باید روی آن تعمق شده و برنامهریزی اجرایی صورت گیرد. از سوی دیگر در بخش فنی نیز باید بازنگری در استفاده از مربیان و بازیکنان خارجی یکی از نکات بسیار مهم و اجرایی برای تحقق آن قلمداد میشود.
برنامه ریزی در راستای شناسایی و توسعه منابع مالی وزارتخانه نظیر مواد قانونی مصوب شده در مجلس شورای اسلامی برای یاری به بخش ورزش و جوانان و ورود خیرین به این حوزه ها یکی از مهم ترین اقدامات وزارت ورزش و جوانان در سال 94 بود که توانست تنها از حوزه خیرین ورزشی یار بودجه ای دو برابر بودجه ورزش به این حوزه تزریق کند. نظارت بر توزیع اعتبارات و تسهیلات بانکی در اختیار بخش خصوصی با هدف ایجاد فرصت های شغلی؛ شتاب بخشی به احداث و تکمیل زیرساخت ها شامل بررسی آمار مربوط به ظرفیت ها و امکانات ورزشی موجود، تدوین برنامه های ایجاد اماکن و تاسیسات ورزشی در مناطق نیازمند بر اساس اولویت ها و بررسی و نظارت فنی بر پروژه های نیمه تمام سطح کشور از دیگر اقدامات وزارت ورزش و جوانان برای تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی در سال گذشته بود.از دیگر اقداماتی که وزارت ورزش و جوانان در سال « دولت و ملت؛ همدلی و همزبانی» در راستای سیاست های ابلاغی رهبر معظم انقلاب انجام داد می توان به تشکیل کمیسیون اقتصادی و سرمایه گذاری، تشکیل کارگروه تخصصی پویایی نظام اداری، اطلاع رسانی شفاف و به موقع اقدام ها و فعالیت های واحدهای اجرایی وزارتخانه و تهیه و تنظیم گزارش های مدیریتی در حوزه معاونت مالی؛ پاسخگویی به دستگاه های نظارتی و جمع آوری اطلاعات و تهیه گزارش برای نهادهای مربوطه اشاره کرد. این وزارتخانه با تکیه بر عدالت توزیعی اقدامات موثری در خصوص سیاست های درون و برون سازمانی انجام داده است که سیاستگذاری و نظارت واحد در توزیع عادلانه منابع و امکانات شامل توزیع اعتبارات بین حوزه های ستادی وزارتخانه ها و فدراسیون ها برای سال 94 بر اساس سیاست های ابلاغی را می توان از جمله این اقدامات برشمرد. همچنین ابلاغ اعتبارات طرح های تملک دارایی های سرمایه ای به ادارات کل ورزش و جوانان استان ها، پیگیری و انجام اقدامات لازم برای تامین مسکن کارکنان، ساماندهی امور بیمه ای کارکنان، انعقاد قرارداد بیمه تکمیلی، عمر و حوادث)ساماندهی امور خدمات بیمه ای کارکنان وزارتخانه و تشکیل هیات تجدیدنظر رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان و کمیته پیشگیری و مبارزه با رشوه از دیگر مواردی است که وزارت ورزش و جوانان در تحقق اهداف سیاست های اقتصاد مقاومتی مورد توجه قرار داده است.نگاه ویژه وزارت ورزش و جوانان در بخش آموزش منجر به برگزاری کارگاه های آموزشی، تخصصی و شغلی کارکنان وزارتخانه در راستای اصلاح نظام اداری شد که افزایش بهره وری در محیط کار و خدمات رسانی مطلوب را در سال 94 به دنبال داشت.